6

Hjemme igen…

image
Så er vi endelig hjemme igen og det endda med den sædvanlige tyske overraskelse i baggagen. Denne gang varede det 2½ time.
Hvad skal man så lige få tiden til at gå med på motorvejen ca. 10 km syd for Elb Tunnel? Jeg endte med at tælle lastbiler med levende fragt – her fraregnet chauffører – og det var faktisk et imponerende stort antal slagtesvin der deporteredes i sydlig retning. Desforuden var der 3 laste kvæg og et anseligt antal vinkende danskere, som allesammen kan sove uroligt fra nu af. Jeg noterede naturligvis deres nummer.
Der var selvfølgelig ingen forklaring på nogle af de tyske kanaler, som ellers ganske villigt informerede om køens hastigt voksende længde. Forestil jer 2½ times opsamling syd for indfaldsvejen til Hamburg. Det bli’r til noget…

Første og sidste del af hjemturen forløb uden dramatik, når man ser bort fra de fortvivlende mange gange vi i sidste ende måtte lave noget der ligner katastrofeopbremsninger for (danske) bilister, som syntes de havde ret til at trække ud til overhaling, så snart de så 3 ledige meter på motorvejen.

Hvorfor er det forøvrigt, at danskere racer ud i yderbanen med fare for både egne og andres lemmer, for herefter at sætte farten betragteligt ned mens de passerer hvad de nu måtte havde planlagt at overhale, for herefter at trække ind i inderbanen igen og sætte farten op, så de nu på det nærmeste bevæger sig med raketfart. Det koncept har jeg aldrig helt forstået. Jeg plejer at sætte farten OP når jeg ligger an til overhaling, ikke når jeg er færdig med den, men sådan er der så meget…

Du vil sikkert også kunne lide