9

For 20 år siden…

For snart 20 år siden tilbragte jeg hver dag på en tegnestue ude i Rødovre. Jeg sad ved mit dertil indrettede tegnebord og den absolut fineste og vigtigste opgave jeg havde, var at få forklaret mine elever, at de IKKE måtte gribe efter ting, der faldt af bordet. Det kunne jo være skalpellen.

image Jeg stod hver dag i fremkaldervæskens tåger og åndede let og elegant ind og ud. Jeg sad dag og ind imellem nat og layoutede med tusser, som lugtede godt og vel af sprit og det der var værre. Jeg brugte, uden omtanke, af de materialer der var tilgængelige. Hvorfor dog ikke…

For snart 15 år siden fik jeg den smukkeste dreng man kan forestille sig. Han er multihandicappet og en af teorierne er, at fremkaldervæske ikke er sundt i forbindelse med graviditet. Dem der former de teorier har sikkert ret. Sundt har det ikke været. Hverken for sønnike eller mig. Til gengld er vi blevet kloge undervejs i livet sammen. Begge to.

At græde over spildt mælk, er at spilde dyrebar tid, så det gider vi ikke. Vi vil meget hellere leve hver dag, som var den den sidste, men jeg fandt lige billedet… og det satte tanker i gang, som den slags ofte gør.

Gud hvor er det mange og ind imellem dyrekøbte livserfaringer siden det blev taget…

Du vil sikkert også kunne lide