9

Latterligt autentisk…

Der kan altså bare gå for meget ???jam’n vi skal tilbage til de gamle og ægte værdier??? i tingene ind imellem.
Det skal jo heller ikke blive latterligt. Eller skal det?

???Ja, jeg ved da godt, at det er lidt besværligt med den vandpumpe ude på gårdspladsen, men der er noget meget autentisk ved at skulle hente alt vandet derude…???

Mig – ???Mmmmm…???

???Jo, og vi kan også rigtigt føle fortiden, når vi er nødt til at tage et stearinlys med ud på dasset deroppe. Det er godt nok koldt, men vi synes ungerne har godt af at vide hvordan det var i gamle dage…???

Mig – ???Mmmmm…???

???Ingrid er godt nok begyndt at snakke om at få lagt vand ind, men jeg ved ikke rigtigt…???

Godt nok er jeg ikke den hurtigste knallert på havnen og jeg er sikkert heller ikke den skarpeste kniv i skuffen, men det skulle altså ikke tage mig meget mere end 1 dags tid at få ringet til byens lokale gravko-indehaver, som snart skulle være bestukket til at udgrave rigeligt med plads til vandforsyningen.

Jeg synes ikke der er noget som helst charmerende ved at skulle skamslæbe vandmasser af enormt omfang – vi snakker 3 børn – 20 meter tværs over en hullet undskyldning for en gårdsplads på den forholdsvist nyerhvervede ødegård.

Jeg synes heller ikke det er fedt at skulle stå op om morgenen kun for konstant at skulle vifte sin egen vinterånde væk, for at kunne få øje på kakkelovnsåbningen, som er nødvendig, hvis der skal være bare en smule varme inden resten af familien rejser sig fra de originale hjemmevævede dynebolstre, som ellers nok kan gi’ lyst til at flygte, sådan som de kradser.

Tanken om at skulle placere den dertil indrettede på et træbræt som formentlig ikke er meget over 1 grad varmt på en god dag, tiltaler mig heller ikke. Selv ikke med en nyindkøbt original tin-kammerstage erhvervet på et af de utallige loppemarkeder de tilsyneladende også har i den sydlige del af Sverige i hånden.

Næ nej, der er vand mindre end 100 meter væk og med det i huset kunne man slippe for skæv ryg, ømme skuldre og ødelagt blære (af at holde sig, naturligvis), men så er det naturligvis ikke autentisk… men heller ikke latterligt, fristes jeg til at sige.

Måske er jeg bare ved at blive gammel…

Du vil sikkert også kunne lide