10

Stilhed…

Når Oline ikke er hjemme, hersker her en sjælsforskønnende stilhed, som ikke handler om, at hun er irriterende at høre på, men mere det faktum, at mennesker har brug for sekvenser af stilhed for at fungere. Nogle mennesker i hvert fald.

At det nogen gange kan være rigtigt dejligt, at kunne høre en knappenål falde til jorden er ikke noget der vækker genklang i Oline. Hun mener faktisk, at mennesker har bedst af at befinde sig i et konstant sansebombardement af ord. De kan godt være ligegyldige.

Det handler i al sin enkelhed om, konstant at sørge for, at stilheden brydes af ord, skrig, grin, musik eller lyden af Powerpuff Pigerne, der som altid er i gang med at nedlægge en eller anden gemen forbryder til lyden af 20 maskingeværer, et kat der rives i halen og naturligvis akkompagneret af Olines opmuntrende tilråb, men som sagt allerhelst ord, ord og atter ord…

De flyder ganske enkelt fra hende uden større anstrengelser. Hun er et naturtalent, når det kommer til frembringelsen af ligegyldige ordstrømme. Hun er også klar over det ligegyldige i dem. Hun forventer ikke svar, men har åbenbart et udtalt behov for at bruge ordene. Konstant.

Nu bruger hun dem et andet sted. Jeg nyder stilheden lidt endnu…

Du vil sikkert også kunne lide