0

Søndagsdovneri

Vi er færdige med at spise. Vi lagde fra kaj klokken 18, så det passer med den times tid til halvanden det normalt tager. Det anderledes er, at det er mig der har kokkereret for en gang skyld. Så spiser vi nemlig på nordjysk maner. Vi spiser klokken 18, så aftenen bliver dejligt lang.

Tøserne (Oline og veninden) tog godt fra af retterne, indtil det gik op for dem, at det var vegetar-mad. Helt uden kød? Det kan man da ikke!, udbrød de og glemte helt, at det hidtil havde fået roser og efter deres hoveder var noget af det bedste de nogensinde havde smagt. Underligt som smagsløg pludseligt kan ændre sig på splitsekunder…

Veninden er hentet nu, her er stille og kaffen står og trækker oppe på køkkenbordet. Det er dejligt og jeg har besluttet, at der i aften skal kigges lidt tv. Jeg er søndagsdoven i dag, hvor min normalt uopsættelige trang til at bage fortonede sig bag Nigellas lokkende gryder. Jeg så på i stedet for selv at være aktiv.

En underlig fornemmelse var det og jeg kan mærke, at det kræver lidt øvelse at lave ingenting. Skrækkeligt er det, at det skal være svært at gøre intet og jeg besluttede mig tidligere i dag for, at det skal være slut med ikke at kunne det. Jeg skal øve mig, for i det mindste at blive bedre til det. Det er godt for sjælen ind imellem, tror jeg.

Amsterdam-turen nærmer sig med hastige skridt og da jeg tidligere i dag talte med Susanne, konstaterede jeg heldigvis, at hun har samme forventninger til turen som jeg. Nemlig ikke andre end at slappe af og hygge, café-kaffe, lurpasseri og så naturligvis lidt shopping. Det er et must i Amsterdam.

Når jeg er hjemmefra, kan jeg sagtens finde ud af at lave ingenting, men forskellen ligger formentlig i, at hjemme er det så fristende lige at kaste sig over et eller andet. Det er straks vanskeligere ude i verden og det generer mig ikke det mindste. Jeg bliver ikke rastløs eller får nervøse trækninger. Jeg sætter tempoet ned og nyder i stedet bare at være til…

Derfor er jeg ikke bekymret for mig – men jeg burde måske være det, bare lidt…

Du vil sikkert også kunne lide