8

Og så velkommen til Sjælland…

Jeg er fremme. Tre timer og 15 minutter ville det have taget, hvis ikke det var fordi jeg skulle have en helt speciel sydsjællandsk velkomst på Hydro Texaco kort inden Ringsted…

Jeg skulle tanke. Bedst at gøre det inden staden, tænkte jeg og derfor røg jeg lige indenom. Stander 3 var næsten ledig. I hvert fald var han færdig med at tanke, da jeg ankom. Jeg parkerede lige bag ham, for at indtage standeren om et øjeblik.

Han gik om foran og begyndte at vaske forruden. Okay, tænkte jeg. Det skal til og jeg kan vente. Bagefter gik han om til fordøren og kravlede ind i bilen. Så kravlede han ud igen… og begyndte at tjekke dæktryk. Okay, den slags kan jeg så også leve med, tænkte jeg, mens jeg skævede til uret og undrede mig over, at han ikke lige flyttede bilen hen på en af pladserne beregnet til den slags. Bagefter kravlede han igen indenbords og jeg satte bilen i gear, klar til at komme i brugbar afstand til den eftertragtede stander. Han kravlede dog bare ud igen og begyndte at gå i retning af butikken.

Så var det jeg åbnede bildøren, stak hovedet udenfor og spurgte pænt, om han ikke kunne køre bilen bare lige 2 meter længere frem inden han gik ind i butikken, for så kunne jeg begynde med at vaske forruden og bagefter tanke.

“Fuck dig!”, var beskeden og så var den ikke længere, for jeg tabte både næse og mund og nåede ikke at sige spor, før han forsvandt ind i butikken. Jeg ventede længe, inden han returnerede, brugte tid inde i bilen på at pudse solbrillerne, tjekke bakspejlet og rette et eller andet på bagsædet for så endelig at få flyttet den tjekkede sorte Cayenne.

Åh, jeg glemte helt at sige, at han var i nærheden af de 50. Ikke at det nødvendigvis behøver indikere normal omgang med sproget, men jeg havde forventet en anden adfærd, når det kommer til almindelig og høflig omgang med omverdenen. Jeg er bund-naiv…

Du vil sikkert også kunne lide