16

Pasta Diablo

Om sommeren er det af en eller anden grund s? nemt. M?ske fordi r?varerne st?r fremme alle vegne og er friske, solmodne og fulde af smag. S? er det nemmere at g?re det enkelt og det er lige hvad jeg har t?nkt at g?re i aften. Vi skal spise a la fattig italiener, skal vi?

image Allerf?rst laver jeg Sauce Diablo. Det er nemt og ligetil. 500 gram fuldmodne tomater skoldes i kogende vand et par minutter, skindet fjernes (som n?r du piller kogte kartofler) og tomatk?det sk?res i store tern.

(Lav et X med en skarp kniv i toppen af tomaten, inden du skolder den – s? piller du den i fire forsigtige “tr?k…)

D?setomater (helst i tern) kan ogs? bruges, men lige nu er der masser af friske alle vegne, s? g?r dig selv en tjeneste og brug dem, hvis du vil pr?ve?

Svits nu hvidl?g og finthakket chili i et skv?t god olivenolie ? m?ngden af begge er afh?ngigt af lyst og mod, men saucen skal jo per tradition v?re st?rk og sved p? overl?ben ved indtagelsen er et ?must??

image Tils?t tomaterne og lad sovsen koge ved middel varme i cirka 20 minutter. Den skal ende med at tykne lidt, men m? endelig ikke koges alt for ?t?r?.

Imens koges penne al dente og saucen h?ldes over og blandes med pastaen. Drys med friskhakket persille eller basilikum (efter smag), oliven og friskrevet parmesan. Uhm?

Til pastaen serverer jeg verdens enkleste salat…

Solmodne tomater og frisk mozarella sk?ret i passende tern, salt og peber og til sidst et drys basilikum ovenp?. Som en ekstra finesse, er der god olivenolie til de, som m?tte have lyst?

Du vil sikkert også kunne lide