2

Citron-/Birkeskage

Jeg skal have bagt kage til eftermiddagens kaffegæster, så det handler om snart at komme i gang. Jeg snakker jævnligt med Jeff om sydens madtraditioner og der er ting derfra, som vi har taget til os her på matriklen.
image
Vi er f.eks. vilde med stegte grønne tomater, som er en helt fantastisk spise, men ind imellem bidrager Jeff også med en kageopskrift eller to. Oftest fra hans bedstemor, som stadig er en af de få, som ikke henfalder til fristelsen ved al den billige fast-food, men i stedet gerne investerer tid og energi i et hjemmelavet måltid. Således også denne citronbirkeskage, som jeg endnu ikke har fået afprøvet.

I stedet for at begynde at omregne bedstemors opskrift, springer jeg over hvor gærdet er lavest og bruger den opskrift, som jeg tidligere på ugen faldt over i Alt for Damerne.

Et eksperiment, kan man kalde det. Er kagen god, bliver den føjet til listen af “værd at bage kager”, men endnu vil jeg overhovedet ikke udtale andet end bekymring for de kagesultnes smil, som formentligt bliver en anelse sjovere og ekstra farverige efter en birkes kage, men hvad ved jeg…

Efter bageriet vil jeg finde min æbleskræller frem og gå i krig med forberedelserne til min æblechutney. Jeg fandt sørme også en ny opskrift på det i samme blad, så måske er det på tide at eksperimentere lidt.

PS – jeg påregner tvungen børnearbejde på matriklen, når vi skal i gang med håndsvinget, så måske skal der sættes lidt til side, til genoptræning af tennisalbue og nedslidte smil, men mon ikke en portion is kan gøre det…

Du vil sikkert også kunne lide