5

Pyjamasdag

Efter en dejlig juleaften, hvor jeg nær havde taget livet af min familie, med den famøse julekage, kan jeg i dag konstatere, at selvom det er sparsomt, så er der liv.

HeartsFamilien er bænket foran tv’et, Kenneth steger og koger og jeg har dækket julebordet til i morgen, for så er det på plads.

Rugbrødene er i ovnen, for godt brød er et must, når julefrokosten indtages 2. juledag. De skal have det meste af 45 minutter mere, så stik imod alle fortsætter, sneg jeg mig herned til computeren. Måske var det i virkeligheden for at grine af, for grint det har jeg altså.

Kenneth havde ønsket sig en blender. Ikke en hvilken som helst en af slagsen, men sådan en, som uden at kny ville kaste sig over hans kulinariske erksperimenter med lige så stor entusiasme, som han selv. Han fik sin blender i går aftes. Den døde for 10 minutter siden.

Jeg skal ikke gøre mig klog på mandens evne til at finde balancen, når han først går i gang, men i gang var han, da vi pludselig hørte et råb: “Hold da kæft! Den ryger! Helt vildt!”, hvorefter vi allesammen fandt Kenneth stående med et vantro blik og glo på en blender, som indiskutabelt røg, så det var lige før det lokale brandvæsen burde tilkaldes.

Den er vel død nu og ikke om vi kan få ud af manden, hvad der forårsagede nedsmeltningen, men i hvert fald er han enig med sig selv om, at den “…bare ikke passer til mine behov” og det er vi jo ikke uenige i. Slet ikke…

JulekopperneNu lader vi ham kokkerere i fred. Der er rygter i omløb om aftenens menu, som vist skulle være set på kokkeskolen i sidste måned. Kalvehaler med kalkunsouffle og hvad ved jeg, men ét er sikkert, det kommer til at smage drøngodt.

Imens han får fred tror jeg, at vi andre skal have taget hul på nogle af alle de gode spil, som både børn og voksne er blevet rigere i går aftes. Der er både brætspil, computerspil og endda et meget spændende spil, som kombinerer brætspillet med dvd, så mon ikke vi snart skal bevæge os ind i det univers, men først skal julekopperne findes frem og kaffen brygges.

Lidt senere, når rugbrødet er færdigbagt, skal der naturligvis laves en nybagt skive groft brød med flæskesteg, rødkål og groft salt og måske en enkelt med ost. Det hører sig ligesom til på sådan en solrig Pyjamasdag. Uhm…

Du vil sikkert også kunne lide