12

Jeg vil have karrusel!

Det er ikke fordi jeg er forvænt med store køkkener. Det har jeg aldrig været. Jeg havde to år med et stort køkken, med masser af plads og skuffer og skabe i hobetal og ellers har jeg været nøjsom på den front.

Vores første fælles bolig var en lejlighed inde på Nørrebrogade. Der var det sædvanlige lille, aflange og smalle køkken, som godt nok rummede det nødvendige, men ikke gav plads til de store udfoldelser. Jeg klarede mig fint og man kan godt bage og kokkerere på et hjørne af et bord, hvis man vil.

Bagefter flyttede vi til et lille gammelt hus i Brønshøj, som var utroligt charmerende, men havde et køkken, som var installeret i 1927 og stort set ikke var ændret siden. Bordpladen var monteret i noget, som næsten lignede knæhøjde og der fandtes intet moderne. Det vildeste det køkken kunne byde på, var et gaskomfur fra 60’erne, som hurtigt blev udskiftet med noget mere tidssvarende. Resten af køkkenet skrottede vi også, for i stedet selv at bygge et af gamle afsyrede låger, skuffer og gasbeton. Yndigt og hyggeligt blev det, men aldrig stort. Med god vilje fungerede det upåklageligt.

Så kom tiden til mit store køkken med masser af skabe. Vi flyttede til en stor 60’er villa med masser af plads i køkkenet og der blev bagt, syltet og kokkereret til den store guldmedalje. Mine unger sad ved spisebordet imens – ja, der var “spiseplads”, og vi hyggede os mange timer derude. Jeg nød pladsen og brugte store armbevægelser. Jeg havde sokkelskuffer og grydekarrusel.

Gammelt køkken

Så flyttede vi til jylland. Ind på en gammel gård, hvor der engang i de sene 70’ere var monteret et hvidt køkken, som var mere end træt. Det gik jo ikke, men ikke om jeg ville have et standardkøkken, så derfor fik far en bestilling. Tappede skuffer, specialmål og ønsket om noget der kunne ligne vores “genbrugskøkken” fra det første hus blev sendt i hans retning, mens vi væltede vægge og mente, at det ikke var noget problem at undvære bordplads og karruseller, bestikskuffe og indbygget affaldsstativ. Det blev hyggeligt og jeg har været glad for det. Jeg er vant til at klare mig på lidt plads, så med hiv og sving er det også gået fint i dette køkken.

Nu er jeg vokset fra skuffer, som mangler fornuftige indretninger, skabe, som ikke rummer nok og hjemmelavede skuffeudtræk, som ikke glider. Jeg vil have glideskinner, karrusel og sokkelskuffer.

Jeg får ikke et større køkken, men jeg får et bedre. Jeg glæder mig, men det er alligevel lidt vemodigt at sige farvel…

Du vil sikkert også kunne lide