6

Solsorten synger

Et af de første og sikre tegn på forårets komme er solsortens sang. Jeg elsker lyden af solsorten og det bedste jeg ved er en sommermorgen, hvor solsortens trang til at meddele sig til hele verden, vækker mig til lys og solskin. Solsorten synger i min have allerede.

Solsorten

Jeg har 5 steder i min have, hvor solsorte ynder at slå sig ned, for at bygge rede og ad den vej supplere min morgensang. De steder er næsten hellige.

Ingen får lov til at komme i nærheden af dem. Kun det ene sted er tilgængeligt for selv meget små børn og jeg forklarer troligt, hver sommer, om solsortens trang til solitude. Forklarer børnene, at den vil forlade sine unger, hvis de forstyrrer for meget og forklarer, at den synger smukt for os allesammen fra tidligt forår til langt ud på efteråret, hvorfor vi skal respektere dens behov for at være i fred, når ynglesæsonen er i fuld gang. På den måde sikrer vi os, at den har lyst til at synge sine smukke og glade sange resten af året.

Jeg går og venter på, at de første solsortehunner skal slå sig ned på permanent basis, så vi kan få gang i solsorteungernes sultne pippen og hunnens utrættelige jagt efter føde, som sagtens kan iagttages, når man tager sig stille 5 minutter nede på fars bænk nederst i haven. Jeg kan næsten ikke vente…

Du vil sikkert også kunne lide