Det var den dag…

Det blev ikke til noget med det strikketøj. Til gengæld fik vi sat sokler på køkkenet. Det sidste som manglede, i hvert fald indtil vi har sparet sammen til den ekstra store ovn, som jeg konstant drømmer om. En ovn på 100 liter ville være skønt og det skulle ikke tage mange minutter at bage brød til hele ugen så. I dag foregår det ved mange pladeskift og en frygtelig masse tid. Jeg hygger mig med det, men de 100 liter spøger altså konstant.

Ind imellem har jeg forgæves forsøgt at forklare min udbyder, at der er et eller andet helt galt med min server, men så længe de postulerer, at der intet er at se hos dem, kan jeg jo skrige mig hæs i det rene arrigskab. Alt er tjekket herfra, så jeg fastholder stadig og stram i betrækket, at det er deres server, som bøvser rigeligt i disse dage. Jeg venter stadig på svar fra dem.

Lidt strikketøj skal nu med her på bloggen. Jeg endte med at starte på et Midnight Moonlight tørklæde fra bogen Scarf Style. Jeg har før strikket det og det er tilstrækkeligt nemt til, at der også er plads til andre aktiviteter såsom film eller snak samtidig. Jeg ved, at mindst en af læserne er i gang med dette, så jeg smider lige en dansk opskrift nedenfor, så du også får chancen for at prøve dig frem, hvis lysten skulle være til det.

Starten på strikketøjet

Midnight Moonlight

Slå 49 m op og strik 3 pinde ret.

Fortsæt således:

Række 1, 3, 5 og 7: * (2 r sammen, slå om) i alt 4 gange, 8 ret*; gentag fra stjerne 2 gange mere, afslut med 1 ret.
Række 2, 4, 6 og 8: * 9 ret, 7 vrang; gentag fra stjerne til den sidste maske, som strikkes ret.
Række 9, 11, 13 og 15: Start med1 ret, * 8 ret, (slå om, strik 2 ret drejet sammen)* i alt 4 gange; gentag fra stjerne pinden ud.
Række 10, 12, 14 og 16: Start med 1 ret, * 7 vrang, 9 ret*, gentag fra stjerne pinden ud.

Gentag rækkerne til du synes tørklædet er langt nok. Afslut med 3 pinde ret. Luk maskerne af, hæft enderne og tag halstørklædet på – du er nemlig færdig – jubi…

Relaterede skriv

15 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  12. februar 2006 at 13:27

  Åh ja, men på denne måde får du lejlighed til at tage endnu et kig på ALLE bøgerne derude og man ved jo aldrig, om der skulle snige sig noget ekstra i kurven ;-)

 • Svar
  Mette
  12. februar 2006 at 13:26

  Scarf Style står også min ønskeseddel. Man kan så undre sig over, at jeg “glemte” at bestille den sammen med alle bagebøgerne..!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. februar 2006 at 20:32

  Du har da ret sådaså ;-)

 • Svar
  sådaså
  11. februar 2006 at 20:27

  Hm-du har da visst ikke lagt ut Midwest Moonlight, men Midnight Moonlight, så da skulle den rettighetssaken være grei !

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. februar 2006 at 19:45

  Hmmm… så skal man vist have mere talent end jeg er i besiddelse af, men kan du få dem til det Susan, hører jeg det gerne ;-)

  Conny – måske er det endnu en sømandssweater du skal i gang med. Det lader til, at den vækker begejstring, men den må da snart være slidt op ;-)

 • Svar
  Susan
  11. februar 2006 at 19:43

  Det er nok rigtigt at man ikke sådan må publicere en opskrift som nogen andre har rettighederne til, men mellem venner så må man vel godt dele ;-)

  Jeg kan næsten ikke vente til i aften, jeg kan allerede høre strikkepindene ligge og klirre af spænding … øhh kan bambusstrikkepinde klirre???

 • Svar
  conny
  11. februar 2006 at 19:15

  Min yngste har flere gange bedt mig prøve igen. Hun bruger i øjeblikket en brun sømandssweater, som jeg strikkede for mere end 30 år siden – hed det ikke maskingarn, det der acrylovitz, vi brugte den gang.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. februar 2006 at 19:05

  Conny – det er tid til at finde strikkepindene frem… og måske Slipolen ;-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. februar 2006 at 19:05

  Højre hånds strikkepind føres fra højre mod venstre gennem de 2 første masker på venstre pind der herefter strikkes sammen.

  Føj, det er svært at forklare… billeder ville måske være bedre…

 • Svar
  conny
  11. februar 2006 at 19:03

  Flot mønster – jeg får næsten lyst til at finde de gamle strikkepinde frem igen – kan sådn non ruste?
  Og så er farven jo suverænt flot :-)
  Hvis du mangler flere vidner på din “downtime”, så er jeg med.

 • Svar
  Pernille
  11. februar 2006 at 19:01

  Du sagde dansk?? “strik 2 ret drejet sammen”?? Suk – jeg er bare en idiot til at strikke :-( Har du ikke en strikkebog for idioter og/eller begyndere??

  …og jo – du har ikke været til at “læse” indtil flere gange her på det sidste……

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. februar 2006 at 18:59

  Susan – det er betryggende at vide, at hele den vide verden ligger derude og passer på mig ;-)

  Selv tak for opskriften… som man vist forøvrigt ikke må viderebringe på dette vis, men sket er sket… ups

 • Svar
  Susan
  11. februar 2006 at 18:54

  Selv her i USA har vi fundet ud af at du var nede, så det er faktisk hele verden der ved at de har et problem :-)

  Tak for opskriften på tørklædet, jeg tror lige det passer til noget garn jeg har liggende som jeg ikke har kunnet finde ud af hvad jeg skulle bruge til.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. februar 2006 at 18:53

  Jeg sidder og river håret af mig selv, mens jeg venter på, at de måske finder tiden til at svare mig… men jeg ryger af arrigskab lige nu – jeg er frygtelig utålmodig og at skulle vente 8-9 timer på et svar passer ualmindelig dårligt til mit temperament :-(

  Så ka’ jeg lære det…

 • Svar
  regitze
  11. februar 2006 at 18:48

  du kan da lige fortælle dem, at stort set resten af den del af dk, som er på nettet, også kan konstatere at du har været hyppigt nede i går og i dag.

 • Tak for, at du gør det endnu sjovere, at læse med herinde :-)