9

Havekig

Nok ligger der stadig sne derude, men i dag er temperaturen sådan, at det ikke kan vare længe endnu. Sneen kan stadig nå at indfinde sig, men ikke desto mindre er der tydelige tegn på forårets komme i min have.

Rabarberne, jeg flyttede op langs hegnet ved terrassen, er allerede på vej op gennem den stadig snedækkede jord og det varer ikke længe, før de allerførste af slagsen kan høstes og forvandles til årets første rabarbertærte. Det er den, som smager allerbedst. Årets første.

Den spæde start

Der er stadig uger endnu til billeder, som det nedenfor, men derfor skal man alligevel huske at glæde sig. Det er jo lige om lidt, at haven summer af liv. Om aftenen emmer den af opsparet varme, som lægger sig, som en dyne, over alle lydene i nabolaget og jeg glæder mig til tiden, hvor de fleste timer tilbringes udenfor.

Rabarberblade

Nede i bunden af haven er juleroserne på vej op af jorden. De fine blomsterhoveder står allerede nu og stikker ansigtet i sky, i håb om at stjæle sig til lidt varme, så der kan komme længde på stænglerne og kronen kan få lov til at bredes under solens kys. Det varer ikke længe.

Op ad min sydvendte gavl står klatrehortensiaen med bristefærdige knopper, så den ser ud til at have viljen til liv. Det gør mig glad, for mine 3 blåregn havde jeg ikke held med. De er vist døde, så det er rart at konstatere, at bare lidt af mine nyindkøb gider gro og bringe farver, duft og blomster med til den kommende sommer.

Blåregnen er ikke opgivet endnu, men jeg skal vist have investeret i nye planter, så drømmen om en terrasse omkranset af blå blomsterklaser kan gå i opfyldelse. Det må blive lige om lidt, med det vejr.

Leo surmuler i nabohaven og det skal han have lov til, men skidt er det, at min tilsynekomst åbenbart kan ødelægge en ellers så dejlig forårsdag, som skulle nydes i fulde drag. Mon han i år lader hækken vokse til sine fulde 180 centimeter…

You Might Also Like

9 Comments

 • Avatar
  Reply
  Karen Marie Odgaard
  9. april 2007 at 18:25

  Jo, den udsendelse findes, og den kan købes på nettet. Det har min nabo gjort fornylig. Venlig hilsen KMO

 • Avatar
  Reply
  Ella
  19. marts 2006 at 22:30

  Det glæder jeg mig til :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. marts 2006 at 22:19

  Farmer – jeg tror det går an at vente den tid på de tidlige rabarber ;-)

  Tv-udsendelsen du nævner, husker jeg ikke og jeg er ellers vild med den slags, men har helt glemt hvordan man gør. Jeg ser stort set aldrig tv, så jeg glipper en masse på den front :-)

  Ella – jeg giver dem endnu en chance. Den kan de så passende takke dig for til sommer, når du må ud forbi og hente aflæggere af det ene og det andet :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  19. marts 2006 at 22:13

  Æv – men vent lige lidt, måske er de bare langsomme – jeg har prøvet at være for hurtig med at grave roser op.

  Det er lidt væmmeligt at køre forbi Thomsen, der er helt TOMT ;-)

 • Avatar
  Reply
  Farmer
  19. marts 2006 at 22:11

  Der var engang en udsendelsesrække der hed sådan noget som “Den Victorianske Køkkenhave”. De havde en eller anden anordning, som blev sat hen over rabarberne, hvor de brugte husdyrgødning med rigelige mængder halm som varmekilde til at frembringe tidlige rabarber.
  I det hele taget en prægtig udsendelse. Gad vide, om den fåes på DVD?

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. marts 2006 at 22:10

  Nej, blåregnen (3 stk) er vist døde, desværre. Der er heldigvis råd for den slags, men klage kan jeg ikke, for Thomsen har jo lukket nu :-(

 • Avatar
  Reply
  Ella
  19. marts 2006 at 21:10

  Du kan glæde dig til din klatrehortensia, og mon ikke blåregnen overlever, de er da vist fuldt vinterhårdføre, men der må jo gerne være mange ;-)

  Ærgeligt med Leo, så bliver det vist besværligt for ham at klippe hæk ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. marts 2006 at 17:01

  Ja, den er rigtigt god – godt du kunne lide den :-)

 • Avatar
  Reply
  Marian
  19. marts 2006 at 16:56

  Glæder mig til at opskriften på din rabarbertærte kommer – har i dag til kaffen fået din æbletærte – uhm… hvor dem smagte.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)