16

Grunden er lagt

Grunden er lagtGrunden er lagt. Jeg har ramt den farve, som skal danne baggrund for idéen jeg går med. Sådan en omgang klatmaleri burde ikke tage lang tid, men det er faktisk først her ved 3. overmaling, at jeg rammer stemningen og farven, så det tog sin tid, men nu får det så også fred for mig i nogle timer.

Billedet viser kun et udsnit af lærredet. Det skal, sammen med resten af klatterierne, have lov til at tørre. Når det er sket vil jeg, med indbygget mavepine, trække et tyndt lagt hvidt på. Det bliver allermest spændende, når det igen er tørret, for så skal de sidste detaljer på plads.

Jeg bliver frygtindgydende rasende, når jeg oplever, at skidtet ikke vil, som jeg vil. Det er ikke særligt modent. Det er heller ikke særligt befordrende for maleriet. Jeg ved det godt, men sådan er jeg skruet sammen.

Jeg arbejder i akryl. Jeg er en utålmodig sjæl og min erfaring med olien er, at jeg taber interessen, når jeg skal vente flere dage på, at de første lag tørrer. Billederne skal laves i en fart. De skal være færdige. Når de er det, kan jeg så gå og græmmes.

At jeg gider…

Du vil sikkert også kunne lide