4

Blommeduft

Jeg undrede mig tidligere, for jeg kunne dufte blommer. Solmodne og sommervarme blommer. En dejlig duft, men den virkede ikke så relevant i min bil.

ViktoriablommeNu ved jeg hvorfor jeg kunne dufte sol og sommer. En hollandsk sæbe, som pludselig blev fundet bagest i et skab, er taget i brug og den dufter simpelthen af solmodne Victoria blommer og barndommens land.

I morges havde jeg ikke bemærket det, for der har formentlig været så mange andre dufte til at overdøve den sarte blomme, men nu dufter jeg altså af sensommerdage med varmedis og solmodent korn, blommer og hjemmelavet syltetøj. Jeg kan næsten fornemme sengetøjet på tørresnoren og biernes utrættelige jagt efter nektar i margueritter. Altsammen på min hud.

Det lyder måske underligt, men det er faktisk en rigtig god oplevelse…

You Might Also Like

4 Comments

 • Avatar
  Reply
  Lone
  24. marts 2006 at 16:17

  Mmmm duften og smagen af danske blommer! Køber altid stort ind, når torvehandleren har dem – de er jo ikke til at opdrive i supermarkeder. Laver marmelade med blommer, appelsiner og vaniljestænger, og laver engelsk “crumble” med blommer tilsat kanel og nellikker, sammen med en kugle vaniljeis er det gudespise.

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  24. marts 2006 at 14:10

  Dufte betyder enormt meget for den stemning, man er i.
  Den anden dag blev jeg helt salig af at dufte til mit sol- og vindtørrede sengetøj… :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. marts 2006 at 13:37

  Ja, det gør den :-)

 • Avatar
  Reply
  Donald
  24. marts 2006 at 13:36

  Det lyder ikke så underligt endda. Lugtesansen går uden om fornuften;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)