12

I god tid…

Jeg kom afsted i vældig god tid i dag, men sådan går det ind imellem og hellere for meget end for lidt tid at tage af. Når det er tilfældet, kan man tillade sig at snegle, som Oline siger, så det gjorde jeg.

Aalborg banegård

Jeg startede med en tur over på banegården. Jeg nåede at se et tog ankomme med glade mennesker, som tydeligvis skulle på weekend i Aalborg eller omegn. Tasker, pakkenelliker og masser af glade gensyn var hovedingredienserne i mine 5 minutter derovre, så det var slet ikke så ringe endda.

Forårspyntet

Da jeg kom ud igen, opdagede jeg, at de har forårspyntet J.F. Kennedys Plads. De store jernkummer er blevet fyldt med forårsblomster og om et øjeblik springer tulipanerne ud. Jeg tror de er gule.

Jeg fik en snak med et par af de faste beboere på bænkene omkring kummerne. De mener helt bestemt, at foråret er på vej, så vi kan roligt begynde at glæde os og for den oplysning slog de mig så for en halvtredser, som nok kan omsættes nede ved købmanden inden dagen er gået.

Byens våbenskjold

Sådan for at understrege, at kummerne er byens eje, er de forsynet med dette fine våbenskjold. Jeg kan naturligvis undre mig over, at de finder det nødvendigt. Jeg vil gerne se ham, som kan snuppe en af kummerne med hjem til pynt på altanen, for de er massive og vejer på den gode side af alt for tunge til andet end kraner, men smukt ser det ud.

Der var engang

Lige foran kummerne er et eksempel på tidens ubønhørlige gang. Der var engang… og så er der i dag, som ser så anderledes ud.

Lige inden min opgave startede, besluttede jeg mig for at forevige den mest optimistisk døbte bar i Aalborg. Navnet får mig altid til at smile…
Mallorca Bar

Den bar har aldrig set skyggen af Mallorca. Hverken inde eller ude ligner den noget der kommer i nærheden af solskin, men der er masser af hjertevarme indenfor, så måske derfor…

Efter opgaven var endt, gik jeg i Kennedy Arkaden og blev småtrist over det. Jeg har sjældent været mere trist sted, men der ligger en butik derinde, som lynhurtigt kunne forsyne mig med aftensmaden og det var missionen.

Det er min tur. Vi skal have stegt flæsk med persillesovs.

You Might Also Like

12 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. april 2006 at 19:16

  Tak Conny – ja, Kredtiforeningen er morsom, for den viser tidens gang på bedste vis.

  Jeg synes ofte, at Aalborg er uskøn, men på sin egen charmerende måde. Jeg kan lide, at den er grim på sine steder. Den er ikke påtaget. Den er rodet ;-)

  Til gengæld synes jeg, at jeg ofte har den smukkeste udsigt ind over byen fra en af de mange høje Aalborg ligger på. Jeg tænker ofte, at jeg gerne vil fange byen fra den vinkel, men det er svært at finde lejligheden til det. Jeg vil nu alligevel prøve, for den er fabelagtigt smuk set lidt fra oven :-)

 • Avatar
  Reply
  conny
  22. april 2006 at 19:06

  Igen skønne billeder fra evigt dejlige Aalborg.
  Jeg nyder det, hver gang du finder kameravinkler fra den by.
  Især er kreditforeningen da virkelig morsom.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. april 2006 at 00:34

  Formentlig Andreas – der kan lokaliseres lidt af hvert på Mallorca Bar ;-)

 • Avatar
  Reply
  Andreas Haugstrup
  21. april 2006 at 23:57

  Jeg ved ikke hvad der er værst: Kennedyarkaden eller Mallorca Bar (er det ikke der politiet går hen når de skal finde problematiske AAB-tilhængere?).

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. april 2006 at 20:40

  Det lyder godt Karin – kan i hygge jer :-)

  Lizelotte – nyt kamera lover godt for fremtiden – jeg vil glæde mig :-)

  miramarmora – du har ret. Måske forsvinder de, men jeg tvivler, for de er umulige at løfte for en mand :-)

 • Avatar
  Reply
  miramarmora
  21. april 2006 at 20:34

  Jeg kan fortelle at kumlokkene på Lillehammer faktisk ble stjålet – flere ganger – da de ble forsynt med OL-emblemet i 1994. Så vær ikke for sikker på at de fine kumlokkene ligger trygt!! :-)

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  21. april 2006 at 20:12

  Jeg vil nyde at se Aalborg gennem din kameralinse!

  Har lige selv købt et nyt fint lille kamera, og har planer om en fotoserie inde fra Fredericia – jeg har lagt mærke til SÅ mange sjove detaljer derinde gennem årene. Bl.a. er der mange sjove gamle udskårne døre, og faktisk også mange rigtig smukke huse! Glæder mig allerede…

 • Avatar
  Reply
  Karin
  21. april 2006 at 17:48

  Jeg får en god veninde på besøg i weekenden, og skal hente hende ved toget om et par timer. Jeg har planlagt en menu der kan stå og snurre på komfuret indtil vi kommer tilbage og er godt sultne… så ingen flæsk i aften… men snart!!!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. april 2006 at 17:24

  Uhm… jeg kan allerede smage den aftensmad, så snart må jeg vist i sving – men Karin og Ella, der er stadig flæsk at få… :-)

  Lizelotte – selv tak da, jeg gentager fra en anden vinkel en anden god gang :-)

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  21. april 2006 at 16:42

  Tak, Liselotte – for den skønne gennemgang af min gamle by… :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  21. april 2006 at 16:22

  Jeg forstår sagtens, at du ikke tog et billede af “byens bæ” – og nøjedes med at købe ind, til en af mine livretter – velbekomme! ;-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  21. april 2006 at 16:09

  Dejlig tur – du har øje for detaljen :-)

  Uhh… og så stegt flæsk med det hele… nøjj det lyder godt! Det her “forårsvejr” passer godt til flæsk ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)