27

Mandel Brownies

Kaffen er klar og jeg har smugsmagt brownies, som smager, som en bid af himlen. Fyldt med mandler og chokolade, gør de ingen slank, men dog temmelig salig og det er ikke et ringe udbytte alene for anstrengelsen ved at føre dem til munden.

Brownies med chokolade og mandler

Om lidt vil jeg sætte mig med det hele indenfor rækkevidde og håbe på underholdning. Jeg trænger til at slappe af med ingenting, så det må vist blive målet. Der var jo også lige de blade, som fandt vej til matriklen tidligere i dag.

Brownies

140 g margarine smeltes og blandes med 340 g sukker (gerne muscovado, som har en forrygende smag i sig selv).

4 æg piskes sammen og hældes i blandingen. Rør forsigtigt.

75 g kakao, 140 g mel og en god tsk vanille røres i dejen.

Til sidst tilsættes “fyldet”, som for mit vedkommende var ½ plade mørk chokolade, ½ plade hvid chokolade og 100 g grofthakkede mandler.

Hæld dejen i en form (ca 25 x 25 cm), som er beklædt med bagepapir og bag kagen ved 170 grader i cirka 30 til 40 minutter. Kagen skal være fugtig i midten, når du tager den ud af ovnen. Lad den afkøle og skær den i små stykker.

De ville smage fantastisk med vanilleis og hindbær, hvis man gad…

PS – snobrødene er forvandlet til et brød med olivenolie og sorte oliven, groft havsalt og rosmarin. Ikke et ringe bytte for en begivenhedsrig eftermiddag, selvom ungerne hellere ville have haft det første. 

You Might Also Like

27 Comments

 • Avatar
  Reply
  Lærke
  1. februar 2010 at 15:25

  kom igen igen lige forbi din super blog da jeg var i desperat mangel på en opskrift som var både lækker og hurtig;)
  jeg så lige zehras indlæg og syntes at jeg vil sige at dine opskrifter altid er super nemme at finde ud af, og altid lækre, dog må jeg indrømme at da jeg første gang lavede dine banan-chokolade muffins havde jeg samme problem med chokoladen, indtil jeg indså at det var et godt indskud fra din side, for på den måde kan jeg tilføje så meget chokolade som jeg vil, uden at føle mig som en lille gris :) haha men i hvert fald, super mange gange tak for opskrifter som altid er nemme og utroligt lækre:)

 • Avatar
  Reply
  tove
  20. august 2008 at 13:28

  Nej dæleme nej —gl.indebrændt kone er du ikke –heller ikke lige der……..
  Bliv ved med at være søde dig, som vi har glæde af at læses´ses blog(–det var da en fin formulering ikke?)

 • Avatar
  Reply
  Lea Poulsen
  20. august 2008 at 09:16

  Tak, for et godt grin..
  Nu kan jeg vist ikke bage mere på den.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  20. august 2008 at 09:03

  He… det tror jeg ikke, Lea ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lea Poulsen
  20. august 2008 at 08:51

  Gammel, gammel, gammel, gammel, gammel, jeg lover jeg staver ikke forkert mere..
  Nååja, nu kan jeg se, at den er 2 år og 4 måneder gammel..
  Kan de overhoved holde sig så længe?

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  20. august 2008 at 07:54

  Det er en gammel opskrift – og jeg blev vist bare til en gammel, indebrændt kone lige dér ;-)

 • Avatar
  Reply
  tove
  20. august 2008 at 07:51

  Tusind tak for en dejlig opskrift –supersødt af dig at dele med os, ligesom du gør med strik ofte! Man bliver så glad af at nogen gør det. !!! Og med hensyn til hvor meget chokolade og så videre……., så kan man da bare tage det man har(og måske er kommet til at spise lidt af……?) det ændrer jo ikke på at de er dejlige!!
  Men gode til taljemålet —-ja, det kommer an på om man vil den ene eller den anden vej…….Ha!!

 • Avatar
  Reply
  Lea Poulsen
  19. august 2008 at 23:45

  Er det er gamel opskrift??
  ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. august 2008 at 22:31

  Plok, du er også en talentløs bager, så det siger sig selv ;-)

 • Avatar
  Reply
  plok
  19. august 2008 at 22:30

  Ja, jeg er også gået i stå ved chokoladen. Og nu flyder hele køkkenet! Så nu spiser jeg først den ene halve plade chokolade og så den anden.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. august 2008 at 22:29

  Zehra, så vidt jeg er orienteret, er jeg ikke på din lønningsliste og så længe det ikke er tilfældet, er din kritik vist slet ikke passende. Opskriften er ment som en venlighed og ikke et stykke arbejde, som kan vurderes.

  Er der ikke angivet præcise mål, er det sikkert fordi, de ikke er vigtige.

 • Avatar
  Reply
  Zehra
  19. august 2008 at 21:56

  Hejsa,

  Opskriften lyder meget spændende men du kunne måske starte med at skrive ingredienserne først. Jeg kunne også tænke mig at vide hvor meget du bruger af hvad, fx hvor meget chokolade bruger du til fyldet? Du skriver 1/2 plade chokolade men det kan være fra 100g, 200g eller 400g. Du kunne godt skrive opskriften på en bedre måde.

  Hilsen
  Zehra

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  4. august 2008 at 13:24

  Selv tak, Inge – skønt at de var en succes :-)

 • Avatar
  Reply
  Inge
  4. august 2008 at 11:43

  Hurra! Bagte Brownies til min datters 30 års fødselsdag-picknic med 40 personer. “Barnets” tilbagemelding: De var supergode – gæsterne var vilde med dem.
  Jeg anvendte dog halvt smør og halvt bagemarg. AMA vegetab., økorørsukker og valnødder, da der var en mandelalergiker blandt gæsterne. Dobbelt portion – og – da jeg var i god tid en tur i fryseren.
  Dem skal jeg bage igen – tak for opskriften!!

 • Avatar
  Reply
  olga
  20. september 2007 at 12:42

  jeg har været inde og nuppe din brownie opskrift, må man kopiere og sætte den (opskriften) ind i ens egen opskriftsamling.
  på forhånd tak, og nogle gode sider du laver

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » Klar om et øjeblik
  25. august 2007 at 12:48

  […] et øjeblik kan jeg erklære mig klar til rykind. Huset er støvsuget og på køkkenbordet venter brownies med masser af mandler og store, mørke stykker chokolade. Små kager, lidt ekstra chokolade og […]

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » Uhm, det dufter allerede…
  10. maj 2007 at 15:37

  […] er snupper lige her – fyldet bare hvad der var på […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  4. maj 2007 at 10:00

  Selv tak, Casper :-)

 • Avatar
  Reply
  Casper Andersen
  4. maj 2007 at 07:39

  Tak for en super opskrift på Brownies. De var et stort hit hos alle dem, som fik lov til at smage.

 • Avatar
  Reply
  Claus
  30. april 2006 at 17:39

  Nej Anne, jeg undres bare over hvad det har med panserbasser at gøre – ja selvfølgelig ville det nok udløse deres indgriben hvis jeg satte dig, eller andre, på bålet, men nu blev de jo lissom nævnt først – jeg har en eller anden svag ide om at stakkels Leo’s sko klemmer igen, men kan ikke finde sammenhængen..

 • Avatar
  Reply
  Anne Stange
  30. april 2006 at 11:30

  Måske ville Claus sætte mig på toppen af bålet, eller ??
  Dagen i dag: Brownies – ja, bål – kun til husbehov og gerne uden panserbasser…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. april 2006 at 09:14

  Allerførst ja, jeg bruger bagemargarine :-)

  De brownies smagte pragtfuldt, så de kan varmt anbefales. Omkring bålet, så var det enormt ærgerligt, men brødet er godt, så vi overlever :-)

  Claus – det var end ikke i nærheden af at ligne et sankt hans bål, så det ;-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  30. april 2006 at 09:10

  P.S. – skal chokoladen grofthakkes….?! Jeg kan allerede smage de himmelske brownies…

 • Avatar
  Reply
  Mette
  30. april 2006 at 09:08

  Nu vil jeg gerne vide, om du virkelig bruger margarine, når du skriver margarine…..?!

 • Avatar
  Reply
  Claus
  30. april 2006 at 09:02

  Øhh, Anne ? Det er da ikke Sankt Hans endnu ?

 • Avatar
  Reply
  Irene
  30. april 2006 at 02:09

  Usselt med de snobrødskonsekvenser! ‘RMF!

 • Avatar
  Reply
  Anne Stange
  29. april 2006 at 23:57

  Mon ikke jeg skulle prøve sådan en portion i morgen? Det tror jeg!
  Sikker ellers en historie med nabo, bål og politi :-(

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)