16

Stokrosetid

Vi bruger løs af tiden, for den ligger der, til fri afbenyttelse. Vi gider ikke rigtigt noget. Vi er slappe og kaffen er først lige blevet lavet. Alle er lørdagssløve. Ungerne vælger at se tv. De voksne vælger at snakke og hygge over en havesnak.

Jeg ender op med at beslutte, at jeg i år planter de stokroser, som Kenneth i ti år har sagt nej til. Jeg kender ham. Når de først er der, kommer han til at elske dem. Sådan er det med ham. Modstand til det er der, så erkendelse af, at det ser smukt og hyggeligt ud. Jeg siger det ikke til ham.

Stokroser

Stokroserne passer til et bondehus som vores. De vil pynte udenfor på gårdspladsen og jeg er sikker på, at de kommer til at tage sig smukt ud, plantet mellem lavendlerne derude.

Mit far byggede engang et hus, som fik små buede ruder og derfor vist skulle give mindelser om bondehuse, samtidig med, at det endelig ikke måtte mangle sen-halvfjerdersernes moderne bekvemmeligheder og bestemt heller ikke måtte mangle kvadratmeter. Det blev en underlig hybrid, men ikke desto mindre plantede min mor et hav af stokroser langs huset.

De blomstrede ivrigt om sommeren og jeg elskede dem. Jeg kunne falde i svime over deres farver og de store, fyldige blomster, som foldede sig ud fra kæmpestore knopper. Jeg svor, at der i mine fremtidige haver skulle være masser af stokroser.

Jeg har endnu ikke haft en have med stokroser. Det er vist på tide.

You Might Also Like

16 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. juni 2007 at 11:07

  Mine stokroser blomstrer først næste år, men jeg har så noget at glæde mig til :-)

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  24. juni 2007 at 08:53

  Jeg tog igår fotos af stokroser, og kom til at tænke på, om du har nogen (som andre nævner, hører de sig jo til i et bondehus), og det har du jo så, kan jeg se. Men mindes ikke (måske min hukommelse), at du har vist dem i år, for de må jo så også blomstre nu? Jeg håber da, de lever endnu? :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. september 2006 at 09:53

  Jeg har desværre ikke frø at dele ud af, for mine er en foræring, som heldigvis ser ud til at lykkes, men der går et par år inden jeg kan tilbyde frø, så jeg vil håbe, at der er andre, som måske kan hjælpe, men ellers kan de købes på en planteskole også.

  God fornøjelse med haveprojektet :-)

 • Avatar
  Reply
  Annette Knutson
  30. september 2006 at 09:21

  Hej Liselotte 3009 2006
  Endelig fandt jeg en side med og af en med samme passion som jeg.
  Vi , min familie er lige flyttet til en have som ikke er blevet rørt i 20 år.
  Jeg fik straks den ide at her skulle være masser af stokroser, men jeg har heller ikke kunnet få fat i frø! Mon du eller en af de andre skribenter på denne side kunne hjælpe mig?
  Det ville jeg blive meget glad for og ja min mand siger også: hmmmpf

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. april 2006 at 15:36

  Jaaaaaaaaa – eller “til”!

  Det ville jeg være frygteligt glad for Dana, for netop i dag har jeg jagtet frø og de er ikke til at få fingre i. Man kan få nogle enkelte, men så kun i én farve, eller kun dobbelte eller kun… *suk*

  Jeg ville blive lykkelig for en lille samling frø :-)

 • Avatar
  Reply
  Dana
  30. april 2006 at 11:56

  I mit kvarter har vi stokroser i alle farver langs alle husmure … sig bare til, så samler jeg frø i farvekodede kuverter til dig til efteråret?

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. april 2006 at 20:33

  Måske Ella. Måske ;-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  29. april 2006 at 18:07

  Er du sikker på at han ikke sagde hrmf? ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. april 2006 at 16:31

  Har lige forelagt ham idéen – han mumlede vist, at det er okay ;-)

 • Avatar
  Reply
  karen
  29. april 2006 at 16:25

  det med visualiseringsevne og menn slutter jeg meg helt til, susling, liselotte du må plante stokkrosene. Det blir helt nydelig.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. april 2006 at 12:59

  Absolut ikke ;-)

 • Avatar
  Reply
  susling
  29. april 2006 at 12:57

  Hvis du har været en tur på Christianshavn, vil du kunne se et blomsterhav af stokroser i næsten alle regnbuens farver….så smukt! Og yes nogel gange skal man bare gøre det – mænnerne har bare ikke helt samme visualiseringsevne, som vi har!(Men det gør jo ikke kærligheden mindre, vel!)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. april 2006 at 12:24

  Jeg håber han holder snuden langt væk Sofie ;-)

 • Avatar
  Reply
  Sofie
  29. april 2006 at 12:17

  Et bondehus uden stokroser? Det kan man da ikke ;-)
  Jeg er sikker på de vil klæde jeres hus.
  Håber ikke Kenneth smuglæser her på bloggen, og hiver de små spirer op, inden han når at blive glad for dem :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. april 2006 at 11:50

  Jeg er helt sikker på, at de vil glæde ham. Tror jeg nok… ;-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  29. april 2006 at 11:34

  Jeg er også vild med stokroser, vi har altid nogle enkelte eksemplarer langs vestsiden af huset – de er børn af de eksemplarer, der var her da vi købte huset for 17 år siden.
  Glæd dig, de vil klæde dit hus, og glæde Kenneth ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)