16

Endelig bålplads

Det er ingen hemmelighed, at den der kan lide at leve lidt primitivt herhjemme, ikke er Kenneth. En ferie kan ikke indeholde telt, myg og udendørs toilet. Den kan ikke være uden moderne komfortable omgivelser og den kan slet ikke have bare en snert af for meget vild natur, inden han vånder sig.

Sådan er det bare og er det vildeste jeg skal lokke ham til, vores kano- og teltture på Sveriges smukke søer, så er det sådan det er. Jeg overlever sagtens, at det kun er mig og Oline, som vælger at overnatte udenfor under stjernehimlen og jeg finder det kun morsomt, at manden ikke aner hvor stor en gris er.

BÃ¥lpladsforberedelserJeg skal altså ikke vente de store talenter, når det kommer til udendørs liv, men den slags slår ikke en mand med selverkendelse af pinden. Han køber sig til teknikken.

Apropos bål, så har det i flere år været mit ønske, at få etableret en rigtig bålplads udenfor. Sådan et sted, som kan give plads til udendørs madoplevelser og røglugt, som næsten ikke er til at vaske af.

Jeg har desværre ikke selv kræfter i slidte arme, som rækker til det arbejde, der skulle lægges for dagen, men ting sker mens man sover.

Efter en lur på sofaen, opdager jeg, at der er bestilt madlavningsudstyr, som ligner det jeg i flere år har forklaret hurtigt kunne laves, med lidt snilde og en forkærlighed for bålmad.

Nederst i haven er der nu ryddet et kæmpeareal, som allerede på nuværende tidspunkt ligner det det skal ende som, nemlig en kæmpestor bålplads med stenomkranset bål og siddepladser til en masse mennesker.

Jeg kan næsten ikke vente. Det bliver fantastisk og haven bliver endnu skønnere at være i. Nu mangler vi kun mudderovnen ;-)

You Might Also Like

16 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. maj 2006 at 12:23

  bålmor – vi har faktisk købt en pande også, så der kan steges under åben ild :-)

  En lavvu – ja, hvorfor ikke. Det kunne være fantastisk :-)

 • Avatar
  Reply
  bålmor
  1. maj 2006 at 12:15

  Ellers selges det – i alle fall i Finland- en “bålwok” eller mer en stekeplate, i støpegods eller jern ? på tre bein; stekingen – kan ikke kalles grilling – går raskt,- fisk og grønnsaker ytterst.. Utfordringen er når man FORT skal løfte den ut av bålet.. Har dere forresten kanskje plasse til en lavvu også ? Da begynner det å bli vilt.. (lavvu er sametelt).

 • Avatar
  Reply
  Marina
  1. maj 2006 at 09:44

  Tillykke. En bålplads er bare sagen og faktisk hele året. Det er ikke altid man får den brugt så meget som man kunne ønske, men det giver en vis lykke at den findes. Her på Fejø syndes jeg næsten alle har én og også at de bruger den ofte. Smeden laver glimrende riste der kan bruges som gril og der er altså en anden stemning over det end over en weber… Selv har vi en bålplads på toppen af vores udsigtsbakke så langt væk fra huset at det kræver en udflugt med trækvogn eller traktor og i år etablere vi en mere ret tæt på huset i det der tidligere var blommehave.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. maj 2006 at 09:27

  Det synes jeg også – og jeg kan ikke være mere enig ;-)

 • Avatar
  Reply
  Uffe
  1. maj 2006 at 09:18

  Det var sgu da ellers meget pænt sagt, synes jeg…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. maj 2006 at 09:16

  Nå ja!

  *hooost*

 • Avatar
  Reply
  Uffe
  1. maj 2006 at 09:11

  Forstandige mænd vælger indsigtsfulde kvinder!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. maj 2006 at 08:35

  Hvorfor vidste jeg, at du ville være enig med ham, Uffe…

 • Avatar
  Reply
  Uffe
  1. maj 2006 at 08:32

  Kenneth lyder som en yderst forstandig mand…

 • Avatar
  Reply
  Maltesen
  30. april 2006 at 22:07

  Motivet på billedet bekendt nok…

 • Avatar
  Reply
  Anne Stange
  30. april 2006 at 20:28

  Tillykke med det nye kogegrej, det var da en dejlig overraskelse at vågne op til :-)

  Vi havde en skrabet model med hjem fra Ungarn forrige sommer, og den har vi brugt rigtigt meget, der er kogt gode retter og varm kakao i gryden! Det er et skønt ferieminde, og pigerne snakker tit om, hvordan de nærmest blev spiddet af stængerne, da vi kørte hjemover.

  Go’ fornøjelse med det, vi får vel billeder af hele svineriet, når det er oppe…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. april 2006 at 20:20

  Undskyld Anne – jeg glemte helt at svare dig. Vi har omkring 2500 kvm, så der er plads nok :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. april 2006 at 20:19

  Tak allesammen – det skal blive rigtigt sjovt :-)

  Claus – jeg tror det er min skyld. Jeg er vist, i løbet af gårsdagen, kommet til at lukke for indlægget – det er rettet i morges, så alle igen kan læse det :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  30. april 2006 at 20:11

  Tillykke med den nye bålplas odg den gode ide! ;-)

  Gid jeg havde plads til bålplads – det er så hyggeligt med mad i haven.
  Vi laver bål i en gammel grill og så kan der sagtens lavs snobrød – jeg har lavet i 100-vis af snobrød og det bliver jeg aldrig træt af ,og kartofler i gløderne – mmmmn :-)

 • Avatar
  Reply
  Claus
  30. april 2006 at 20:05

  Jeg tror altså dit tiligere indlæg omkring jeres mislykkede leg med tændstikker i går har forputtet sig i min morgenbloglæsning ?! Tillykke med det nye legehjørne..

 • Avatar
  Reply
  Anne Lindholt Ottosen
  30. april 2006 at 19:57

  Jeg fascineres af beretningerne om, hvad I kan have i haven. Hvor stor er den egentlig? Tre hektar? :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)