6

Rabarberrigdom

Rabarber er der nok af. Jeg har kun taget en smule af dem, men der er stadig masser tilbage. De er røde, så man næsten får ondt i øjnene, men de er gode og saftspændte og smager vidunderligt i en af mine nemme rabarberkager, som vist får lov til at stå for skud i dag.

Gider jeg mere, er der altid en rabarber-chutney, som kan laves i en fart, hvis ellers jeg har ingredienserne hjemme.

Rabarberne er klar til lidt af hvert!

Når jeg tager et kig ind under rabarberbladene, plejer der at være en guds velsignelse af snegle, men præcis i dag var der ikke en eneste. De er sikkert ude at fouragere, men jeg vil gerne have mig frabedt, at de finder vej til mine Datura, som allerede nu er ved at være en ½ meter høje.

Hvorfor sneglene elsker dem!

Der er ikke noget at sige til, at sneglene elsker deres sommerresidens, for der hersker en egen stilhed under rabarbernes skygge. Bladene er smukke, med fine tegninger og lysende grønne farver, så var jeg en snegl, ville jeg også bo under et rabarberblad.

Bladene minder en del om skræppernes, som jeg også elsker. I min forrige have, var der et skræppebed, men de kræver vand i store mængder og det har jeg ikke i denne have, så de er opgivet og i stedet må jeg så beundre disse, mens de er her.

Jeg sneg mig til et kig til mine 22 Dahlia og nogle af dem er begyndt at spire, så jeg sover trygt i forvisningen om, at der nok skal blive masser af blomster at nyde, når vi når sensommeren.

De første syrener

Undervejs gennem haven tog jeg det første bundt syrener med ind. Der er masser derude og jeg har endelig fået min lyst styret, hvad angår duften af tidlig sommer.

Nu skal rabarberne renses og så er det vist på tide, at jeg får gjort noget ved den kage.

You Might Also Like

6 Comments

 • Avatar
  Reply
  Puk
  22. maj 2006 at 09:58

  Nu er jeg ikke udfordret mortorisk i mundtøjet som Alexander desværre er, men jeg hader de der rabarbertrævler og stykker, så her i huset bliver stavblanderen sat i grøden. Husk dog først at jævne bagefter, da det kan have en kraftig indvirkning på konsistensen.
  Og jeg kan i øvrigt kraftigt anbefale Liselottes opskrift – den ligner til forveksling, den vi bruger :)

 • Avatar
  Reply
  Smilla
  22. maj 2006 at 09:09

  Tusind tak for opskrift, Liselotte! Den er straks sendt til min bedre halvdel, og jeg glæder mig allerede til grøden han skal kreere :-)

  Hilsen Smilla

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. maj 2006 at 15:20

  MadameMim – jeg kunne sagtens supplere med et bundt, men det er nok slattent, inden det når frem ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. maj 2006 at 15:19

  Smilla – jeg er begavet med en søn, som ikke fungerer optimalt mundmotorisk, hvorfor vi fjerner ethvert spor af frugtstykker i grøden, men… vi sier den altså ikke, men koger den bare lidt længere.

  Et kilo rabarber i ca. 2 cm hældes i en gryde sammen med ca 3 dl vand. Koges under låg i alt mellem 6-10 minutter afhængigt af konsistensen af den færdige grød. En flækket vanillestang gør ikke grøden ringere ;-)

  Nu kommes sukker ved – alt mellem 1 og 2 dl – igen afhængigt af smagsløgene og siden jævner du så grøden med Maizena, kartoffelmel eller andet der ligner. Mandelsplitter kan anbefales, som supplement og du kan sagtens erstatte nogle af rabarberne med jordbær, men brug så lidt mindre vand, for de er vandholdige i sig selv og kom dem først i til sidst, så de ikke skal koge med i mere end et par minutter, så de stadig har lidt facon, når grøden er færdig.

  Vupti – det er sommer! :-)

 • Avatar
  Reply
  MadameMim
  21. maj 2006 at 14:45

  Jeg er vild med rabarber, og bliver en anelse misundelig paa dine store flotte roede. Jeg har forgaeves forsoegt at finde roede rababer her, er hver enenste gang endt med de store groenne selvom jeg er lovet af saelgeren at det ER de roede han giver mig. Desuden er rababer tiden netop ovre her. Hulk

 • Avatar
  Reply
  Smilla
  21. maj 2006 at 13:20

  Kære Liselotte! Altid dejligt at læse på din blog og se de dejlige billeder. Nu vi snakker rabarber! Har du en god opskrift på rabarbergrød? Vi plejer at lave det hvert år, eller det vil sige min mand laver det, men jeg er lidt træt af hans udgave, som er med siet saft og nærmest pink stivelse. Min farmor lavede en formiddabel en, som vist nok også var med jordbær, og som blev til den lækreste rabarberkage…mums…men hun er desværre ikke mere, og opskriften har hun taget med sig, så vi mangler inspiration.

  1000 gode tanker til dig og dine!

  Hilsen Smilla

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)