25

Jeg hader det!

Så var det tid for en pause fra arbejdet, som hober sig op for øjeblikket. Jeg trak diskret udenfor i haven, hvor solen skinnede, men et eller andet skete undervejs, for pludselig var jeg fanget i en hysterisk sommerbyge, som ikke havde til sinds at lade mig slippe.

StrygetøjetNu sidder jeg så her og ligner en druknet mus, men hvad gør det, når strygetøjet venter?

At stryge er jo det absolut bedste jeg ved, næst efter rodbehandlinger og mavepiner.

Om jeg fatter hvordan det kan lade sig gøre. Der burde ikke kunne akkumuleres så meget som et styk tekstil til strygning, for jeg gør mit alleryderste for aldrig nogensinde at få købt noget, som skal have den behandling. Alligevel ligger det og glor ondskabsfuldt på mig. Det venter. Venter på, at jeg overmandes af dårlig samvittighed over min talentløse trang til at udskyde det i al evighed, men jeg slipper vist ikke.

Jeg har fundet alt mit gamle musik frem. Det kan hjælpe at stryge til Petshop Boys, Yazoo og Human League. Jeg er næsten sikker og i hvert fald skal det prøves.

You Might Also Like

25 Comments

 • Avatar
  Reply
  Dorthe L. Hvidt
  4. marts 2018 at 16:32

  Hvordan kogevasker du med sæbespåner? I en vaskemaskine?
  Jeg har arvet nogle smukke gamle hør duge og servietter og damaskduge og servietter..og vil gerne bruge dem og nyde dem..men også passe på dem og pleje dem bedst muligt.

 • Avatar
  Reply
  Dana
  25. maj 2006 at 16:55

  Tjah – den håndvævede hør (to duge, fire badehåndklæder og et par snart forhenværende) viskestykker) bli’r sendt til koldrulning (oh, sort provinsøkonomi) efter kogevask med sæbespåner. De er nemlig håndvævet af mig selv, og har slugt rigeligt arbejdstimer selvom de er en nydelse at bruge allesammen.
  Det koster mig i naturalier når den søde ældre dame med hjemmekoldrullen ordner mit dækketøj. Til gengæld har det set hårdt, intenst slid siden det blev vævet i starten af firserne og er stadig lige smukt, blankt og levende.
  Det er ikke hverken temperatur eller slid, der dræber hør (og får den til at krølle ekstra). Det er moderne vaskemidler, der udtørrer fiberen – og varm strygning!

 • Avatar
  Reply
  Irene
  25. maj 2006 at 00:55

  Jeg går ind for hør med lidt polyetellerandet i og så lader jeg “daskamsken” blive i skuffen. Livet er simpelthed for kort til den slags husmoderlige “sysler”!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. maj 2006 at 23:45

  Måske jeg skal øve mig i at nyde den slags. Det kunne vel virke som terapi eller i bedste fald udvide min horisont, hvis det inkluderer radio eller lydbøger.

  Det er til gengæld lykkedes mig, endnu en gang, at finde tilstrækkeligt med undskyldninger til, at jeg ikke har strøget så meget som et stykke tekstil i dag og det er da meget godt klaret ;-)

 • Avatar
  Reply
  Katja
  24. maj 2006 at 22:31

  Jeg fik fyldt hele min stryge kvote op dengang jeg var au-pair i Italien. Deres dreng på 7 år skulle have strøget ALT sit tøj : Underbukser incl ! Og sengetøjet….som blev skiftet HVER dag ! Jeg lærte at snyde og det blev aldrig opdaget.
  Men det gør at jeg ikke har de vildeste lyster til at svinge jernet (har endnu ikke prøvet at spille golf – men det er en anden historie)
  Mange hilsner Katja

 • Avatar
  Reply
  Lone
  24. maj 2006 at 21:35

  Ja det er nu ikke fordi strygetøjet i sig selv er en nydelse – det er resultatet, der tæller. Ja jeg tør næsten ikke sige det, men jeg stryger altså osse mine viskestykker. De er håndvævede og af hør, og de bliver altså så meget pænere af at blive strøget. Og fornemmelsen af det rigtig fine sengetøj fra Damaskvæveriet – når det er knitrende rent, og har været igennem sådan en rulle – uovertruffent. Kald det hverdagsæstetik. Og PS: man tænker altså så godt, når man stryger. Men jeg kender nu osse frustrationen over den fyldte kurv – og tro mig, den flyder som oftest over. Hvorfor mon?

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. maj 2006 at 21:16

  Dana – det er lidt sådan jeg også har det. “Hvad for noget strygetøj?” Det er jo derfor det overrasker mig sådan ;-)

 • Avatar
  Reply
  Dana
  24. maj 2006 at 18:11

  Hm …

  Lagner stryges med måsen når man ligger på dem.
  Skjorter hænges op våde, på bøjle, og behøver efterfølgende ingen tørring.
  Ligeledes hørbukser.
  Stryge viskestykker? Det må da vist være husarbejdets svar på “spildte Guds ord på Balle-lars”.
  Duge? OK da … fem minutter før de lægges på bordet.

  Hvaffernoget strygetøj??????

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. maj 2006 at 16:50

  Hmmm… ja, enhver sin lyst heldigvis, men ku’ vi ikke deles lidt så Lone. Jeg gider sikkert godt gengælde en bunke strygetøj med noget du hader at lave ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  24. maj 2006 at 15:40

  Lone … også undertøj??

 • Avatar
  Reply
  Lone
  24. maj 2006 at 15:38

  Jeg har en skrue løs – stryger ALT, og hører P1 imens. Desuden kender jeg en sød rulledame der for en rørende pris klarer duge og sengetøj og hvad jeg ellers måtte ha’.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. maj 2006 at 14:49

  God idé med lydbøgerne, men endnu en gang er jeg blevet reddet på stregen, for om 2 minutter får jeg et par småpiger på besøg ;-)

 • Avatar
  Reply
  MadameMim
  24. maj 2006 at 14:06

  Jeg har i aar ‘opdaget’ lydboeger – de er noget naer perfekte naar det kommer til strygning!! Saa en tur paa biblioteket og opdater din MP3 ;-) Naar man er midt i et spaendende kapitel kan man endda finde paa at stryge viskestykker.

 • Avatar
  Reply
  Nilleper
  24. maj 2006 at 13:53

  Stygetøj *ivrig virren med hoveder* Hvor?? Jeg kan ikke se noget.

  Herhjemme bytter vi livligt opgaver. 2 opvaske, 3 gang aftensmad og MINDST en støvsugning af stuen til gengæld for et stk nystrøget skjorte. Jeg hader, hader, hader det!

  Mange hilsner
  Pernille

 • Avatar
  Reply
  Anne Lindholt Ottosen
  24. maj 2006 at 13:47

  Engang tilbage i starten af 90’erne gik jeg mest i skjorter. Hvis jeg selv havde skulle stryge det skidt, havde jeg næppe haft så mange. Men jeg insisterede på, at man ikke behøvede at stryge f.eks. cowboyskjorter, og det ville min mor ikke være med til, og så strøg hun dem. Det var jo egentlig lidt for nemt, men jeg mente virkelig ikke, at det var nødvendigt at stryge dem alle. :-)

  Her i huset stryger jeg ikke, med mindre der virkelig ikke er andet valg – de fleste mandens skjorter er vænnet af med at blive strøget (og manden er til dels vænnet af med at gå i skjorter), og hvis der endelig er noget, der skal stryges, så har jeg en sød mand til det. Så kræver han til gengæld et high tech strygejern, og det er så i orden. :-)

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  24. maj 2006 at 13:46

  Hos os stryger vi hver især om morgenen – til dagen. (Jeg stryger sønnens – endnu).
  Det tager ikke så lang tid – og så undgår man bunker.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. maj 2006 at 12:53

  Tak for idéen Irene – jeg modtager flere forslag til udnyttelse af yngstes potentiale med kyshånd ;-)

 • Avatar
  Reply
  Irene
  24. maj 2006 at 12:53

  Man kan godt stryge selv, når man er 11. Her lærer børn at stryge skoleuniformsskjorter i en meget tidelig alder …

  Det er et spørgsmål om undervisning. Simplet! ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. maj 2006 at 12:52

  Altid Ella! Det er det med sten og glashuse ;-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  24. maj 2006 at 12:45

  Kunne aldrig falde mig ind at sige Liselotte – når man selv har en rem af huden, er det vist bedst at holde mund ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. maj 2006 at 12:27

  Ha! Jeg fandt da heldigvis andre uopsættelige gøremål, så jeg er sluppet indtil videre – og så ingen snak om, at den eneste jeg snyder, er mig selv ;-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  24. maj 2006 at 12:22

  Men når dyngen når loftet,så …..
  Jeg strøg engang alt, under en bjergetape på Touren, men ellers, øv hadearbejde. God fornøjelse Lisrlotte ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  24. maj 2006 at 12:14

  Jeg synes – at uanset hvad man gør, er det dræbende kedeligt at stryge … men musik hjælper afgjort. Helst noget man kan synge med på…

 • Avatar
  Reply
  Jane
  24. maj 2006 at 12:03

  Jeg stryger – næsten – aldrig. Heldigvis. Men skal man igang med strygejernet kan det være ok at stå foran fjernsynet med en god film kørende………… God fornøjelse :-)

 • Avatar
  Reply
  Betty
  24. maj 2006 at 12:02

  Musik letter altid det huslige arbejde – men det skal nok ikke være alt for “højtempo” til strygningen – det er vist mest, når der skal renses badekar ;-) Vivaldi, hvis det skal stryges omhyggeligt og pænt(?)

  Til badekarsvask er “I Zimbra” med Talking Heads virkelig godt (alternativt noget Safri Duo, med indlagte stille pauser, når armen værker)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)