23

Lidt på vej…

Klokken 7 var der blå himmel og solen skinnede. Det er naturligvis ikke tilfældet længere. Nu er der skyer, som forsøgsvist dækker for solen, men jeg håber de forsvinder inden ret længe. Det ville gøre godt med lidt solskin.

Morgenturen i haven tog jeg nu, for når solen endelig skinner, er det med at benytte sig af det og lidt frisk luft kunne måske hjælpe, efter alt for lidt søvn.

Haven lige nu

Jeg snuppede et par grene af jasminen, som står på spring. Indenfor kan de måske nå at springe ud, inden vi tager afsted i morgen.

Forude venter den endelige pakning, så jeg kan omsider komme i gang med at smide tøj i tasker, pakke alle de fornødenheder, som er nødvendige for en vellykket ferie og her viser listen sin sande værdi, for det er naturligvis ikke alt, som kan pakkes nu.

Der er mange af Alexanders hjælpemidler, som bruges hver eneste dag og i et forstyrret øjeblik kunne nogle af dem sagtens glemmes. Det sker ikke med en pakkeseddel ved hånden, for efterhånden som tingene bæres ud i bilen, streges de på sedlen og jeg har endnu aldrig glemt en eneste ting.

Børnene glæder sig og Alexander har været vågen de sidste mange timer, for han troede, at det var i dag vi rejste. Han blev lidt skuffet, da det gik op for ham, at det først er i morgen, men muligheden for at være med til at pakke, gjorde ham alligevel lidt fortrøstningsfuld. Han ville dog ikke op, men ligger og ser tv, for det hører med til at have ferie, at have god tid til at vågne.

Lavendlerne blomstrer

Lavendlerne blomstrer i haven og ude på gårdspladsen. Der dufter dejligt, når man går langs hækken ude foran og det giver fine associationer til den ferie, som venter lige om hjørnet.

Vennerne i Nice fortæller om den sædvanlige varme, god rødvin, sene aftener udenfor på terrassen og et Middelhav, som er varmt at bade i, men vi er ligeglade. Vi har swimmingpool i år, så der er ikke grænser for ungernes mavebobler ved tanken om den fine rosinhud de skal ned og etablere i Callas.

Oline nægter at tage bøger med, for der er alligevel ikke tid til at læse, når man skal bade, men Alexander har dog indvilliget i, at vi tager nogle af hans lydbøger med på turen. Jeg skal selv have fundet min sædvanlige stak bøger og denne gang skal Øst for Paradis naturligvis med igen, helt som den plejer. Ufatteligt, at man kan være så underlig, så man finder fornøjelse i den samme bog om og om igen, men det gør jeg.

I går fik jeg Kenneth til at købe mig en mp3-afspiller. Ikke noget fancy, for jeg er så ligeglad, men elsker, at jeg kan høre alle mine gode gamle disco-numre, når der skal soves i solen. Den skal fyldes op med elendig musik, fra de glade 70’ere og 80’ere og så er jeg i den grad rejseklar. Mere end rejseklar. Lad os bare køre…

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » Afsted gik det…
  15. juli 2006 at 13:11

  […] Når turen går ned gennem Europa, pakkes der efter alle kunstens regler herhjemme, som jeg også tidligere har beskrevet. Jeg kan med sindsro sige, at der ikke manglede så meget som en stump undervejs, men til gengæld havde jeg, som sædvanligt, pakket med en omhu, som næsten fortjener en indlæggelse. […]

 • Avatar
  Reply
  Nadia
  29. juni 2006 at 19:01

  Godt man IKKE har bil, jeg ville højst sandsynligvis ha’ fået hjerteanfald. (måske ikke så dragtisk men close)..

  Go’ ferie!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. juni 2006 at 13:56

  Mie… din gris!

  Hanne – tænk ikke på de småting :-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  29. juni 2006 at 12:54

  Undskyld mine dumme stavefejl, men du ved hvorfor!

 • Avatar
  Reply
  Mie
  29. juni 2006 at 12:47

  Forudindtaget – who me? Det ligger mig så fjernt, Liselotte, så har naturligvis undersøgt sagen til bunds…

  :o)

  (I øvrigt et godt råd med de låste bildøre – har ved et par lejligheder været glad for det i bla. Spanien…. Irriterende…)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  29. juni 2006 at 12:46

  Jo…desværre bliver det også værre og værre. Allle de store byer og Paris er helt frygelig iflg. de lokale!

  Så “attention, please!”

  Du skrive Ikea!
  (Du ved jeg godt kan lide, at komme med link til alverdens ting!)
  Her den anden dag faldt jeg over et, jeg synes er godt.

  Mange mennesker handler, som dig og mig i Ikea.
  Mange køber deres sofaer/hjørnesofaer der.
  – Nu er der en der har fundet på, at lave overtræk til de mange forskellige modeller der laves.
  D.v.s. at man kan skifte betræk noget tiere, og ikke “smide-væk”, hvad man nok ville have gjort, hvis den begyndte at være slidt.
  Prøv http://www.bernz.com

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. juni 2006 at 12:27

  Gud fri mig vel Hanne – sikke en historie! Vi har aldrig nogensinde været ude for noget ubehageligt dernede, men derfor kan man jo godt tage sine forholdsregler. Godt I slap fra det med skrækken :-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  29. juni 2006 at 12:21

  Dejligt område. Og så vil jeg ønske en rigtig god ferie.

  Her en lille historie:

  Sidst vi var i Frankrig, var vi også i Italien et smut, forøvrigt i den by, du siger, du skal til marked i.
  På motorvejen fra Italien til Frankrig, var køen imidlertil så lang, at vi besluttede at dreje fra i Nice.

  Så langt så godt…….Men så var vi kommet ind på nogle mindre pæne og velholdte gader i Nice, med det resultat, at drengebander af mørk herkomst stod og lurede, faktisk på hvert gadehjørne.

  Nå, ja det skulle de selvfølgelig have lov til, vi skulle hurtigst muligt bare udfra området igen!
  Vi kørte ikke ret hurtigt, og havde observeret 3 drenge i 12-14 års alderen lege med en bold ude midt på gade. Vi troede selvfølgelig, at de ville fortrække sig.
  ……Men nej, en prøvede at distrahere min bedre halvdel, og jeg fulgte jo interesseret med i hvad der foregik, mens en anden løb over til min side af bilen, og rev døren op, og stak hånden ind bag mit sæde, og forsøgte at stjæle min mands håndtaske med pung , pas og vigtige papirer !
  Bag os kørte en kvinde og dyttede som en gal, og pegede (selvfølgelig!) på dørlåsen.

  Heldigvis fik drengen på min side ikke held med sit foretagende, så jeg fik i en fart låst døren!

  Vi havde (for en periode, fået nok af Nice, og bevægede os ud på motorvejen igen!)

  Morale : LÅS ALTID JERES BILDØR INDEFRA I FRANKRIG!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. juni 2006 at 12:04

  Ja tak Yrsa – vi får alletiders ferie og rejsefeberen er ved at indfinde sig :-)

 • Avatar
  Reply
  Yrsa
  29. juni 2006 at 11:42

  Kan I have en rigtig god og dejlig ferie – smilede af at Oline ikke mener der er tid til læsning når der er pool :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. juni 2006 at 11:40

  Ja, det er godt at drømme Janne, så tillykke med din nye have og jeg håber du får lige så meget fornøjelse af den, som jeg har af min :-)

 • Avatar
  Reply
  janne
  29. juni 2006 at 11:38

  iihh altså, den måde du beskriver duften af blomsterne på… Jeg glæder mig sindsygt meget, for fra på Lørdag vil jeg få min helt egen have, og den skal også prydes af blomster alle vejne, i bedene, krukker, ja alle steder ;o)))

  Ha en rigtig dejlig tur i morgen, håber alt kommer til at gå som det skal…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. juni 2006 at 11:29

  Amocca – du har helt ret. Når bogen er god nok, er det en fornøjelse og jeg glæder mig faktisk til endnu en gang at rejse til Salinasdalen :-)

  Tak for ønsket for vores ferie :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. juni 2006 at 11:25

  Pernille – Øst for Paradis kan varmt anbefales. Den indeholder alt, hvad man kan ønske sig af en god historie. Det er ikke uden grund, at den anses for en af Steinbecks bedste romaner :-)

 • Avatar
  Reply
  Amocca
  29. juni 2006 at 11:24

  Der er ikke noget så dejligt som at læse en god bog igen og igen…. det er ligesom at møde en gammel ven, hvor alting stadig er det samme…

  god ferie

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. juni 2006 at 11:22

  Nilleper – tak skal du have :-)

  Mie – og du er slet ikke forudindtaget, vel? ;-)

 • Avatar
  Reply
  Mie
  29. juni 2006 at 11:10

  Rigtig dejlig ferie, Liselotte – dog ville jeg, hvis jeg var dig, overveje at blive hjemme og vente på Lottes cd…. Den er ret så lytteværdig, nemlig :o)

  Blot min ydmyge mening om den sag….ææhmmmja!!

  :D

 • Avatar
  Reply
  Nilleper
  29. juni 2006 at 10:47

  Hej Liselotte.

  Du og din familie ønskes en rigtig vidunderlig ferie – fuld af de øjeblikke, der bliver hængende bagefter – og som giver smil på de kolde vinterdage.

  Er det så kitchagtigt, at det ligefrem er grand prix musik fra 70’erne og 80’erne – for så kender jeg een, der er lige så kitchet :-)

  Mange hilsner
  Pernille

 • Avatar
  Reply
  pernille
  29. juni 2006 at 10:26

  Ønsker dig og dine en rigtig god ferie! … og skriver mig bag øret, at jeg vist hellere må prøve at læse “Øst for paradis”

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. juni 2006 at 10:14

  Nå ja… dårlig smag er også smag ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  29. juni 2006 at 10:10

  *GG*

  Den skal nok ankomme..af RIGTIG mange grunde…

  he he…

  L :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. juni 2006 at 09:32

  Nå ja… jeg har endnu ikke modtaget din cd med alt det gode ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  29. juni 2006 at 09:29

  “Den skal fyldes op med elendig musik, fra de glade 70′ere og 80′ere”

  *suk*

  L :-D

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)