1

Jeg trænger til en udflugt…

Sensommerdage som denne, med skyer, som ikke kan bestemme sig for regn eller ej, indbyder til helt andre aktiviteter end dem jeg sædvanligvis begiver mig ud i. Jeg får trang til at flytte mig. Jeg får lyst til at tage bilen og køre nordenfjords. Lade den bestemme tempo og rute. Der dukker altid sjove eller spændende oplevelser op, når jeg ingen planer har og ind imellem tager jeg turen ud østover.

Jeg kommer i grunden alt for sjældent den vej, så derfor er det så meget mere spændende at tage motorvejen nordenfjords for så at dreje stik øst ved den første og bedste afkørsel og ellers lade tilfældighederne råde.

Fiskenet i HalsLandskabet er smukt ude øst på. Når man kommer tilstrækkeligt langt ud, begynder det at afsløre, at Kattegat findes for enden af horisonten.

Havet er smukt og det er alt for sjældent jeg kommer ud på den side af Danmark, så ind imellem kører jeg ud til Hals drejer nordpå og lader bilen fragte mig op omkring Hou, Aså og Voerså for til sidst at ende i Sæby, hvor ruten ændres, så jeg igen bevæger mig ind i landet og ned mod Dronninglund, Hjallerup og baglandet der omkring. Marker, gårde og skov gør området utroligt smukt og et kort ophold ved Dronninglund Slot er slet ikke utænkeligt.

På sådan en tur gøres mange stop. Her findes en masse små steder, som holder selvbestaltede loppemarkeder og undervejs passerer jeg gårdbutikker, som sælger masser af friske grøntsager og nylagte æg.

Loppemarked

Jeg provianterer løbende og det er sket, at jeg har fundet små stykker historie og smukke genstande, som for længst er afskrevet, men som siden har fået lov til at få nyt liv hjemme hos mig.

KartoffelsuppeNår jeg er hjemme igen, er eftermiddagen næsten forsvundet og vejret indbyder til suppe, så det er ofte det de nyindkøbte grøntsager bruges til.

En af mine favoritter er kartoffelsuppe, men det afhænger altid af udbuddet.

Er grøntsagerne gode, er det næsten ligegyldigt hvad sådan en suppe laves af, den smager pragtfuldt og at vide, at den er resultat af en dejlig eftermiddag på de nordjyske landeveje, gør den ikke mindre god.

Det er længe siden sidst. Jeg kan mærke, at der ikke skal gå mange dage, inden jeg må af sted på en af mine eftermiddagsudflugter, men de passer så godt til en søndag…

Du vil sikkert også kunne lide