Lidt forkælelse

Efter en dags intenst arbejde, nåede jeg heldigvis eftermiddagen og pludselig blev min trang til selvforkælelse overvældende.

Jeg ville så gerne læse. Læse noget, som jeg virkelig brændte for og troede på. Bogskabet var lænset og det skulle være nyt, så jeg tog tøserne (Oline og en veninde) i bilen og kørte ind til centrum. Det sker med måneders mellemrum, at jeg bevæger mig derind, men jeg kunne nu stadig huske, hvor boghandlen ligger.

Hyldemetre

Der var hyldemetre af bøger og nok at vælge imellem, så det var vanskeligt, men da jeg så, at der var tilbud på Khaled Hosseinis Drageløberen, måtte jeg naturligvis eje den. Den starter jeg med, for jeg kan næsten ikke vente med at tage hul på historien om et venskab.

Sammen med Maria Hellebergs Dronningeskolen skal den udgøre et velkomment pust i det næste stykke tid. Vi får se hvor længe de holder.

Forkælelse

Bøgerne fik selskab af et par bluser, for tøserne ville en tur i Salling og forøvrigt have ro, så jeg bevægede mig alene rundt ½ times tid, inden vi igen mødtes, for at køre Maria hjem. Da hun var afleveret, måtte vi lige ud at snuse til Svalegårdens efterårsløv og passende var det at ende der, for vi havde lige stået på pladsen for den gamle gård nogle minutter tidligere.

Svalegården

Engang hed den Mønsteds Gård og var en flot og statelig købmandsgård beliggende på Nytorv, hvor vi lige kom fra. Den blev i 1946 tilbudt Hasseris Sogneråd, fordi den skulle vige pladsen for en ny og moderne bygning, som skulle rumme Jysk Telefon. Inden var den blevet tilbudt Aalborg Kommune, som takkede nej.

Heldigvis takkede Sognerådet ja og genopførte gården midt i deres bydel, hvor den nu ligger og tager sig smukt ud, lige ved siden af Hasseris Kirke. Tænk om den stadig lå på sin plads i midtbyen i stedet for den grimme bygning, som i sin tid erstattede den, men skidtet kan vel flyttes igen, hvis de en skønne dag skulle få den idé.

Vi nød i hvert fald kastanjeløvet og solskinnet, inden vi sluttede af med at handle ind til aftensmaden, som nu står og snurrer. Jeg er sulten nu. Både på mad og bøger.

Relaterede skriv

22 kommentarer

 • Svar
  Slagt en hellig ko… » Pjosketur
  9. oktober 2006 at 21:28

  […] Stedet var en gammel kending, for vi skulle køre Olines veninde hjem, efter en hyggelig eftermiddag og aften. […]

 • Svar
  Slagt en hellig ko… » I byen lukker de 17.30
  4. oktober 2006 at 18:35

  […] Ved siden af Salling ligger så erstatningen for Mønsteds Gård, nemlig det, som engang husede Jysk Telefon. Jeg ved godt, hvad jeg havde foretrukket… […]

 • Svar
  Susan
  28. september 2006 at 17:20

  Jeg kan anbefale “The Jester” af James Patterson og Andrew Gross. Jeg ved ikke om den er oversat.
  Den handler om korstogene og korsridderne og om en mand fra en lille landsby der tager kampen op og saa er der selvfoelgelig noget kaerlighed indblandet. Den er saa fantatisk skrevet lige til sidste punktum at jeg sad med bogen i haanden og kunne slet slet ikke forstaa at den var slut :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. september 2006 at 15:52

  Jeg anbefaler altid Primo Levis Hvis dette er et menneske, men den er ikke underholdning, men dannelsesmateriale. En spændende, medrivende fortælling om mennesket, når det er tættest på at være dyr. Jeg blev klogere af at læse den. Jeg blev et andet menneske. Højtravende, men sandt.

  Måske skulle jeg i virkeligheden anbefale noget let og eventyrligt, men denne bog burde alle mennesker læse, så det bliver den jeg anbefaler i denne omgang.

 • Svar
  Mette
  28. september 2006 at 13:01

  Nu hvor vi er i gang og de lange vinteraftener snart holder deres indtog. Kan vi så ikke benytte lejligheden til at lave en omgang boganmeldelser????

  Jeg læste først Drageløberen, derefter Jordens Søjler (Ken Follet), som også var helt suveræn og siden har mit liv været temmelig bog-tomt.

  Hvad skal jeg læse nu???? Hjææææææææælp!!!!

  Jeg trænger til virkelighedsforflygtigelse af den gode slags, som kan minde mig om, hvorfor jeg ikke har fjernsyn,

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. september 2006 at 09:40

  Jeg glæder mig virkelig til at læse den bog nu, for det er da vist en af de bedre :-)

  Bodil – Aalborg er en dejlig by, at tage på indkøb i. Der er efterhånden rigtigt mange butikker og vi har en velassorteret midtby :-)

 • Svar
  Bodil
  28. september 2006 at 09:28

  Drageløberen – den kender jeg ikke – heller ikke forfatteren, men med alle de anbefalinger bliver jeg bare nødt til at læse den!! I øvrigt er Aalborg en skøn indkøbsby, vi var der sidste sommer, og der er virkelig mange gode butikker.

 • Svar
  Mette
  28. september 2006 at 08:57

  Jubiiii – Drageløberen. Den er bare SÅ god!!!! Virkelig rørende og bevægende. I øvrigt en fantastisk måde at lære noget mere om den afghanske historie på.

  Vi kender allesammen billedet af den afghanske pige fra National Geographic (http://www.nationalgeographic......story.html) – men hendes historie eller landets som sådan lærte jeg først rigtigt at kende, da jeg læste Drageløberen.

  Rigtig rigtig god fornøjelse.
  /Mette

  PS Vedr “Sproghjørnet” kan jeg ikke lade være at tænke på: http://dr.dk/P3/Tjenesten/sati.....160311.htm
  Mine rettelser er siden den satire blevet færre og færre. Især pga mit navn……

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  27. september 2006 at 22:15

  Jam’n jeg handler ind… hele tiden, næsten, siger Kenneth ;-)

 • Svar
  Susan
  27. september 2006 at 22:12

  Irene, jeg er ikke den “sorte” Susan, jeg er den “roede” Susan ;-)
  Og som du kan se af min seneste kommentar, saa handlede vi ogsaa ind.

 • Svar
  Susan
  27. september 2006 at 22:10

  Mette K, jeg har naesten siddet ved siden af Khaled Hosseini (men vi drak ikke te)- jeg har da i hvert fald vaeret til samme arrangement som ham :-)

  Hvis du vil laese mere om ham efter du er faerdig med bogen Liselotte, saa er der paa hans website en essay om hvordan det var for ham at komme tilbage til Afghanistan for 3 aar siden.
  http://www.khaledhosseini.com

  Liselotte: Der hvor jeg voksede op (v. Herning) handlede vi ogsaa ind og handlede ind til … saa maaske er det noget jysk.

 • Svar
  Irene
  27. september 2006 at 22:09

  Vissevasse Susan, vi handler ind, og det gjorde du garantrisse også i din midtjyske inkarnation! ;-)

  Og Drageløberen kan jeg kun sige YES! til!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  27. september 2006 at 21:35

  Jamen jeg glæder mig sørme da efterhånden til den bog. Jeg er spændt på om den gør lige så stort indtryk på mig…

  Jeg tror vi handler ind til heroppe i nordjylland, men jeg ved ikke om det er noget lokalt – ligesom mowsi, kålhøgen og måget ;-)

 • Svar
  Susan
  27. september 2006 at 21:27

  Drageløberen er en fantastisk bog. Glæd dig.
  En lille ting: det hedder ikke at handle ind. Man handler eller man køber ind.

 • Svar
  Mette K
  27. september 2006 at 21:05

  Uhhh – den er fantastisk!! “Der er sider i “Drageløberen???, man ikke kan læse, fordi man må se gennem glædes- og smertetårer, og bogstaverne forsvinder som vejskilte i silende regn…
  …Der er sommerdage, man føler, at man spildte, men ikke den uge, man læste “Drageløberen???, skrev Johannes Møllehave i Politiken.

  Da jeg læste bogen sad jeg ofte på jobbet og dagdrømte om at komme hjem og sidde med Drageløberen og en kop te. Glæd dig og ha’ et lommetørklæde ved din side…

 • Svar
  Susan
  27. september 2006 at 20:03

  Det er en fantastisk bog, glaed dig, nyd den.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  27. september 2006 at 19:56

  Jamen jeg er slet ikke sikker på, at jeg kan tåle at læse den nu… ;-)

 • Svar
  AnnePanne
  27. september 2006 at 19:53

  Åh ja kan kun tilslutte mig de andre – Glæd dig, glæd dig til Drageløberen… og ja, tårer, de løb også hos mig!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  27. september 2006 at 19:47

  Jeg glæder mig allerede til at få begyndt :-)

  Lizelotte – jeg købte den til en “hund” hos Bog & Idé :-)

 • Svar
  Lizelotte
  27. september 2006 at 19:36

  Ajjj er den på tilbud – jeg må på gad.dk…!

 • Svar
  Ella
  27. september 2006 at 19:29

  Glæd dig Liselotte, Drageløberen er vidunderlig :-)

 • Svar
  Mette
  27. september 2006 at 19:28

  Drageløberen holdt ikke længe i min sommerferie! Til gengæld holdt tårerne lidt længere, da jeg læste den. Ikke mindst da jeg måtte læse slutningen igen…. God læselyst!

 • Tak for, at du gør det endnu sjovere, at læse med herinde :-)