19

Køer på græs

I stedet for at tage mor med på planteskolen, insisterede hun på, at Kenneth og jeg tog afsted. Der var nærmest feststemning de 600 meter hen til planteskolen, for det er måneder siden, at vi har været udenfor matriklen på tomandshånd. Vi har lignet køer, som bliver sat på græs efter en lang vinter. Hvor er det i grunden latterligt, men sådan var det altså.

Planteskole

Vel ankommet opdagede jeg, at jeg havde taget kameraet med, men uden batteri, så Kenneth kørte hjem forbi, for at hente det. Vi skulle nemlig fouragere og det var ikke bare sådan at gøre, uden kamera.

Imens tog jeg en tur indenom alle de planter, som stod og lokkede lige indenfor indgangen. Der var nok at lade sig friste af, men jeg beherskede mig og tog endda en smut udenfor omkring stauderne uden at gøre andet, end minde mig selv om, at jeg gerne vil have flere høstanemoner og røllike i haven næste år.

Planteskolen

Lyng var der i store mængder, men heldigvis ikke noget så smukt, som det jeg købte i går for en tier potten. Jeg følte mig rigtigt heldig, da jeg gik forbi det ellers store udvalg og ikke fandt noget, som tilnærmelsesvist lignede det, jeg allerede i formiddags havde plantet udenfor.

Jeg så til gengæld en havehortensia i lysegrøn, som var så smuk, så den skal hjem i min have og bo, men det blev ikke i dag. I dag skulle jeg have forsyninger af løgplanter til foråret og så skulle vi, som nævnt tidligere, fouragere på træsiden.

Planteskolen har et stort og bredt udvalg af træer og et personale, som ved hvad de taler om, så det er altid en fornøjelse, at bede om hjælp dernede.

Fourageren

Vi har naboer, som forrige år fældede et af deres kastanjetræer med det resultat, at de nu har frit udsyn til min terrasse. Det sidste bryder jeg mig ikke om. Jeg kan lide, at jeg har lommer i haven, hvor jeg er fuldstændigt uforstyrret og terrassen er en af dem.

Træet vi skal plante, skal erstatte det kastanjetræ, som naboen fældede. Vi kunne sagtens sætte et af vores egne kastanjetræer i skellet, men det ville være en smule kedeligt, når man nu endelig har chancen for at vælge med omhu.

Træet skal have spændende og interessant løv og skal, hvis vi skal have fornøjelse af det snart, være hurtigtvoksende. Vi så på flere forskellige og endte vist med at forelske os i en akacie, som havde smukt og levende løv. Jeg tror det ender med, at Kenneth må ned forbi og hente et af dem.

Eftermiddagen blev trukket lang, for det var dejligt at være en smut hjemmefra og hjemme igen, var der glade unger, en afslappet mor og nybrygget kaffe. Der er ikke meget mere at ønske sig i dag.

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » Lang søndag
  1. april 2007 at 17:25

  […] tiden var så rigelig i dag, tog jeg en dyb indånding og fandt efterårets løghøst frem. Der var mange løg, som havde henslæbt vinteren, liggende i en kurv, ude på […]

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » Rolig nu!
  28. marts 2007 at 10:20

  […] snakkede også en del om en akacie sidste år. Jeg valgte det træ, fordi løvet er så smukt og jeg vidste, at Alexander ville elske […]

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » Haven i februar
  4. februar 2007 at 19:11

  […] Siden den blev fældet, har naboen også besluttet sig for, at de ville fælde deres kastanje, så nu er der åbent langs skellet og ikke meget privatliv på terrassen længere. Derfor skal vi have fundet et nyt træ. Et træ med smukt løv, men mon ikke det ender med Akacien. Jeg tror det, for den er så smuk, når den står og rasler med løvet og den ville være et fint indslag i den ende af haven. […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. oktober 2006 at 08:10

  Altså Ella, det er for tidligt på morgenen til, at jeg fatter bare en halv meter ;-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  1. oktober 2006 at 23:52

  Nu kom jeg til at grine igen Liselotte – lidt indforstået – men altså da yngste spurgte, om det var Kenneth, der var ude med olie og fiskenet hahaha :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. oktober 2006 at 23:15

  Det lyder herligt, Elisabeth. Det var lige hvad jeg gerne ville høre, så er der vist ikke tvivl længere :-)

 • Avatar
  Reply
  Elisabeth
  1. oktober 2006 at 23:09

  Akacietræer gror superhurtigt, og er jo også utroligt smukke, så det kan kun anbefales :) Mine forældre har to af slagsen i haven, det ene har plantet sig selv, og er allerede på få år kæmpe stort…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. oktober 2006 at 21:56

  Ja, det er et fantastisk projekt, som er helt udenfor normale menneskers rækkevidde, men skidt med det. Jeg er tilfreds med min baghave ;-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  1. oktober 2006 at 21:54

  Ja…man tro at det er løgn!

  – Apropos luksus – så lige på en kanal igår et program om “The Palm” i Dubai, den kunstigt byggede ø.
  Meget interessant program om, hvordan de startede fra 0 og til det der er idag. http://www.thepalm.dubai-city.de

  Hvem taler om penge?

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. oktober 2006 at 21:43

  Gud fri mig vel… der får pengene da virkelig ben at gå på, Hanne, men det er fortvivlende grimt (det meste af det) og det beviser bare, at smag og stil ikke følger med sedler og mønter ;-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  1. oktober 2006 at 21:41

  Det gør min nu slet heller ikke (ønsker det ikke :-)), men man jo altid nyde billederne og få een ide ell. to.

  Du behøver ikke at skrive “vist ikke”, man SKAL have en god sjat penge, til at virkeliggøre disse drømmeejendomme, men jeg synes, at det er interessant at se, hvad andre har gjort for skabe disse idylliske huse.

  Næe…man skulle være “born rich”!

  Check lige http://www.bornrich.org der får pengene også ben at gå på!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. oktober 2006 at 21:01

  Min have bliver aldrig nogensinde så ordentlig, Hanne. Jeg er ganske simpelt alt for doven til at orke, men smukt er det ;-)

  Man skulle vist også have en pæn sjat penge for at eje, men der er et dejligt udvalg af ejendomme hos Pernille Sams, så man kan hurtigt forelske sig :-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  1. oktober 2006 at 19:52

  Hvis du mangler inspiration til din have (jeg tvivler :-)) så se hvad disse mennesker har fået ud af en stump jord :
  http://www.koebelevhaven.dk

  Den er nu til salg ! Se http://www.pernillesams..dk

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. oktober 2006 at 19:20

  Du er fantastisk, Anne :-)

  Jeg vil glæde mig, for rølliker er nu så kønne, synes jeg :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Stange
  1. oktober 2006 at 19:14

  Her i vores have er der også sat rølliker, de kan komme til Gug sammen med den næsten sorte Sankt Hansurt og nogle halve Dahila-knolde :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. oktober 2006 at 19:02

  Åh ja, Ella – det vil jeg glæde mig til :-)

  Ja, en smule fred er rart, når man kan lide, at gå med enden bar ;-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  1. oktober 2006 at 19:00

  Ugenerte pletter i haven er en menneskeret – og fælding af store træer er mord ;-)

  Høstanemoner får du af mig, og jeg har vist også lidt lilla røllike. Vi skal til at kigge på det. Der er også noget med nogle anemoner, der skal findes og flyttes til Gug.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. oktober 2006 at 18:40

  Ja, det er sørme et fint træ, Hanne :-)

  Vi har jo brug for et hurtigtvoksende, så jeg tror det ender med et, som lover os det. Det ender sikkert med Akacien, for dens løv er så smukt og levende og jeg har en dreng, som elsker at ligge under træerne og kigge op i kronen, mens vinden rasler gennem bladene. Jeg er sikker på, at Akacien bliver en god oplevelse.

  Jeg hader forøvrigt også at fælde træer og gør det kun nødigt, men naboen syntes åbenbart, at det træ tog rigeligt af lyset i deres soveværelse på første sal og det er formentlig rigtigt, men til gengæld har de ikke tidligere opholdt sig deroppe nogensinde. Det har så desværre ændret sig en del, efter de har fået frit udsyn til min have :-(

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  1. oktober 2006 at 18:24

  Det er så ærgerligt at fælde, jeg hader det! – Men det er jo nogle gange nødvendigt.
  …Uha…at gå på planteskole – der findes ikke noget bedre (næsten!).

  Hvis jeg må foreslå dig et smukt træ, skal det være “Handerchief-Tree”
  ( “lommetørklædetræ”, jeg har selv et :-))
  Jeg fik mit i gave for ca. 9 år siden, men det gror SÅ langsomt, jeg fik det efter jeg havde set et eksemplar i et magasin, og var solgt!

  Et råd (som jeg desværre ikke selv har fulgt !) plant det et sted med masser af plads :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)