10

Mælkestrejke

Her er jeg født. Her har jeg hjemme.

Aalborg Sygehus Syd

Jeg er født en grå novemberdag i 1963 på Aalborg Sygehus. Tre dage efter lå jeg sulten og skrigende sammen med andre småbørn, som led samme kranke skæbne. Vores mødre mistede med ét mælken, som skulle tilfredsstille vores ellers så beskedne behov.

John F. Kennedy var blevet skudt og min mor fortæller stadig om den følelse af afmagt og vantro, som greb hele Aalborg den dag. Omtrent hele Danmark var i chok og mange græd, den 22 november 1963, da USA’s hidtil yngste valgte præsident mistede livet ved et attentat i Dallas, Texas.

Gad vide hvad der kunne udløse kollektiv mælkestrejke hos mødre i dag. Jeg er ret sikker på, at et lignende attentat på George Bush ikke ville have samme effekt. Vi er ved at vokse os immune, tror jeg.

You Might Also Like

10 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. oktober 2006 at 22:15

  Jeps, så havde jeg vel været mangemillionær nu, Heidi ;-)

 • Avatar
  Reply
  Heidi
  10. oktober 2006 at 22:04

  Hvis nu du havde lidt den skæbne i selv samme land som manden blev skudt, er jeg sikker på, at der var et valid grundlag for at have sagsøgt den amerikanske stat for forsømmelse af sine landsmænd! ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. oktober 2006 at 20:11

  Ja, du giver den gas, Nadia ;-)

  Skoven er skøn at tage billeder i lige nu, så det er bare afsted :-)

 • Avatar
  Reply
  Nadia
  10. oktober 2006 at 20:08

  Åhh jeg ville ønske det ikke var mørkt nu, så havde jeg gladeligt
  snuppet mit camera og taget mig en tur ud i skoven som jeg bor klods op af.
  Men billeder jeg kan også tage, men dog ikke på samme skønne måde som dig, som er som silke for mine øje..

  *G* sikke som jeg kan i dag.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. oktober 2006 at 20:03

  Ja, der dufter af skovbund, muld og frisk luft. Helt fantastisk :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte J.
  10. oktober 2006 at 19:59

  Ja….og dine billeder aktiverer udover synssansen også min lugtesans – jeg ved nemlig nøjagtigt hvordan der dufter helt særligt af efterår i det lille hjørne af verden lige nu. Bare fordi jeg ser de billeder :-)….

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. oktober 2006 at 19:33

  Tak skal du have, Gitte J – og hvor er det dejligt at læse, at et af mine billeder kan sætte gang i sådan en erindringsstrøm :-)

  Ja, der er stadig usandsynligt smukt deroppe, bag sygehuset, så du må tage en tur forbi engang. Efteråret kan anbefales :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte J.
  10. oktober 2006 at 19:26

  Åh, Liselotte du har gjort det igen…..ladet et af dine fantastiske billeder få mig til at lande i min barndom i Aalle for en kort stund.
  Skovbakkevej elskede jeg at køre ned ad da jeg var en lille pige. Jeg sad foran på min fars cykel og på det nederste stykke var der brosten. Så var det bare at sætte lyd på og synge den helt særlige melodi der frem-
  kommer af kombinationen brosten, cykelkørsel og høj barnestemme. Tak for at minde mig om den helt særlige følelse af farmands arme rundt om mig og den særlige tilstand jeg var i lige dèr på Skovbakkevej når den stod på lykkelig skrålen. I dag foregår det jo i bilen….det er vi flere der dyrker forstår jeg.

  Da du i 1963 lå og praktiserede nyfødt med sutteflaske var jeg 7 år og måneden forinden lige flyttet uden for byen – bag Scheelsminde – og det var LANGT ude den gang. Jeg levede de første 7 år af mit liv på Mølleparkvej 4 i baghaven af sygehuset. Dit helt vidunderlige billede fremkalder derfor masser af minder om blandt andet nøddehegnet, æbler, blommer og pærer som fandtes til overflod i min barndoms have.
  Skønt du har overskud til at dele alle dine særlige billeder – du er en haj med et kamera.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. oktober 2006 at 19:12

  Det gjorde vi måske. Vantro og verdensforrykkende nyt var jo indeholdt i den begivenhed. Jo, det gjorde vi vel i grunden.

 • Avatar
  Reply
  Krista
  10. oktober 2006 at 19:08

  Selv var jeg kun en baby på 3 måneder i 63, så jeg husker dårligt den dag i Dallas…men mon ikke vores generation oplevede noget lignende Dallas 63 den 11. september 2001? Jeg tror ihvertfald jeg gjorde!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)