21

Skovbakken

Efter turen på 9. sal, trængte jeg til en smule luft og den er der masser af omkring Skovbakken. Nogle af Aalborgs dyreste adresser befinder sig lige her og det hænger bl.a. sammen med den fantastiske udsigt man har, her på en af byens 7 høje.

Foran mig ligger Skovbakkevej, som er en af Aalborgs stejleste gader. Jeg husker som barn, når min far ville drille. Så tog vi en tur op ad Skovbakkevej, mens han lod som om bilen næsten ikke kunne slæbe sig op. Vi klamrede os til bagsædet, overbeviste om, at vi om et øjeblik begyndte at glide baglæns.

Man kan se ud over Nørresundby her fra. Midt i billedet er “Siloen”, som efterhånden er blevet et af den nye havnefronts vartegn. Den ligger i Nørresundby og rummer lejligheder med fantastisk udsigt over fjorden.

Udsigten fra Skovbakken

Til højre for billedet ligger Aalborgtårnet, som naturligvis ville give endnu bedre udsyn over Aalborg og omegn, men jeg klarer mig fint med den jeg har, stående godt og solidt plantet i den ålborgensiske muld.

TÃ¥rn og Egeholm

Kører man lidt længere ind i landskabet af Søndre Skovvej, ender man med udsigt til Egholm, som kan anes i det fjerne. I hele området er anlagt grønne, smukke anlæg, som byder på kunst og smukke beplantninger kombineret med naturlig skov. Ind imellem alt dette ligger enkelte huse, som jeg slet ikke vil begynde at gætte priser på, men deres udsigt er misundelsesværdig.

Ude af bilen kunne jeg høre chimpanserne, som hyggede sig i buret omme i Zoo, som ligger midt i samme område. Udenfor burene, mellem træerne, var der så mange stavgængere, at jeg endte med at føle mig hensat til en eller anden bizar Felliniproduktion.

Skoven

Udsigten over Aalborg er fantastisk og kombineret med muligheden for at gå en tur i skoven, er hele området faktisk en attraktiv del af Aalborg, som vi herhjemme bruger alt for lidt. Måske skulle vi tage en tur udenfor Zoos mure, når vi næste gang er deroppe.

Snart har vi igen muligheden. Jeg glæder mig.

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » Småpauser
  19. januar 2007 at 15:19

  […] Jeg har været her før. Jeg holder meget af stedet og kommer her, så ofte det lader sig gøre. Skovbakken er skøn og udsigten fantastisk. Limfjorden strækker sig tværs gennem Jylland her, næsten på toppen af Danmark. […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  11. oktober 2006 at 12:30

  Ha ha ha :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  11. oktober 2006 at 12:24

  Jeg tænkte nok, at han ville komme på banen Lizelotte ;-) Ham jeg har støvet op, er forhåbentlig ikke ham, I alle kender. Dertil er han heldigvis 10 år for gammel – vi boede godtnok i Danmarksgade, i 1975, så jeg må hellere spørge ham – Eller jeg kan jo også lade være ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  11. oktober 2006 at 10:59

  …vi skal have Ella ind over her .. hun har jo også en vis erfaring med Ole’r… ;-)

 • Avatar
  Reply
  Susan
  11. oktober 2006 at 01:25

  Tak for en tur i sensommer/efteraars skoven. Jeg er smidt lige tilbage til Danmark og hvor er det skoent at opleve lidt af det danske efteraar.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. oktober 2006 at 22:25

  Jeg har været i Domus Vista. Det var ikke så slemt, faktisk. Zoos tårn derimod, det er alt for åbent til mine sarte nerver ;-)

 • Avatar
  Reply
  Maltesen
  10. oktober 2006 at 22:23

  Hvis ikke Zoo-Tårnet på Frederiksberg kan lokke dig op i højderne (her er der kun hele vejen), kan en anden lokalitet på Frederiksberg anbefales. Her er der udsyn hele vejen til Roskilde Domkirke :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. oktober 2006 at 22:15

  Det er jo det, Karin… :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  10. oktober 2006 at 21:24

  Haha…ja, det er jo ikke til at vide om der bor mange Ole’r i Aalborg eller bare en enkelt sød og flittig Ole ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. oktober 2006 at 20:02

  Ja, herovre har vi sørme ikke kunnet klage over vejret, Nadia. Høj solskin og dejlig oktobervarme, så jeg har nydt de øjeblikke udenfor :-)

 • Avatar
  Reply
  Nadia
  10. oktober 2006 at 19:59

  Åhh dine billeder er som en sød blomme..især her i KBH, hvor det har været overskyet i den mest kedelige gråfarve… hele dagen..

  Gid det var mig som fik en dose skøn natur.
  Godt man snart har efterårs ferie (mere præcis fra på fredag kl 11.25).

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. oktober 2006 at 16:51

  Jeg tror det kunne blive farligt med alle de Ole’r. Tænk om det viste sig at være den samme ;-)

 • Avatar
  Reply
  Charlotte
  10. oktober 2006 at 15:53

  om jeg kan komme på hvad min Ole hed mere end Ole…. korttidshukommelse kan det vist ikke mere komme ind under…. han boede vist i noget der hed Danmarksgade…. nøj hvor var han bare så sød.. jeg har siden altid haft en svaghed for nordjyske mænd.. men har valgt en lækker fynbo i stedet…

 • Avatar
  Reply
  Ulla
  10. oktober 2006 at 15:31

  Jamen sådan et billede fik du skam også tegnet for mit indre blik – at du pludselig var omgivet af masser af mennesker “med stavrende gang” – der var vel også lidt “Find Holger” over det ;-).
  Iøvrigt har jeg også kysset på en Ole i området og vice versa – og det gør vi forresten stadig, nu på 27. år

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. oktober 2006 at 15:17

  Om så du betalte mig rigeligt, Maltesen, ville jeg takke pænt nej tak ;-)

  Ulla – det var såmænd ikke stavgangen som sådan, men antallet af udøvere, som blev helt bizart. De var nærmest OVERALT deroppe – i større og mindre flokke :-)

  De ålborgensiske Ole’r er vist om sig, tror jeg ;-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  10. oktober 2006 at 14:41

  Hvad hed jeres Ole’r til efternavn ;-) (I behøver ikke at svare)

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  10. oktober 2006 at 13:47

  Det er en lækker del af byen, det område. Der er nemlig bare så smukt.

  Charlotte, sikke en sød historie … det minder mig om en af mine første kærester, som OGSÅ hed Ole og var fra Aalborg… :o) Håber du fandt en, der var li’så god i det fynske.

 • Avatar
  Reply
  Charlotte
  10. oktober 2006 at 13:35

  Åh disse minder – her sidder en 42-årig fynbo og mindes en sommer da jeg var 16 år – jeg fandt under en sommerferie i det nordjydske en sød kæreste i Ålborg som hed Ole – og de første kys faldt i den dejlige skov – jeg husker stadig udsigten og den søde kildren i maven… og melankolien iblandet da vi begge vidste at jeg snart skulle tilbage til det fynske…

 • Avatar
  Reply
  Ulla
  10. oktober 2006 at 13:24

  Den bizarre “felliniske” oplevelse af stavgængere var formodentlig bl.a. tidligere kræftpatienter (mine tidligere medpatienter) – de går dér hver tirsdag. Som tilskuer synes jeg ikke stavgang er specielt klædeligt for de udøvende, men det er vist godt for ældre og andre potentielt “svagelige” – og jeg ved i hvert fald at de har det kanon-morsomt, at de så også ser kanon-morsomme ud er jo kun en sidegevinst for os andre ;-)

 • Avatar
  Reply
  Maltesen
  10. oktober 2006 at 12:55

  Næste gang du kommer til København, giver jeg en tur i Zoo’s tårn på Frederiksberg. Det er det bedste sted i byen at bekæmpe højdeskræk ;-)

 • Avatar
  Reply
  karen
  10. oktober 2006 at 12:22

  Deilige bilder fra en deilig by i et deilig land. Takk, de gir gode følelser!!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)