Julekort til trykken

Dagen har været lang, lidt kedelig og ikke værd at dele, men til gengæld kommer der nu forespørgsler på julekort, som dem jeg lavede sidste år. Det gør mig rigtigt glad.

– Laver du julekort i år?

– Kan jeg forudbestille nogle af julekortene?

– Vil du ikke nok lave julekort i år, så jeg igen har nogle specielle kort at sende?

Havde det været nu, jeg skulle i gang med at lave dem, var det vist ikke blevet til det store, men jeg har faktisk allerede været i gang og med de sidst ankomne mails besluttede jeg, at jeg ville finde dem frem og se, om jeg syntes, at de er værd at trykke. Det synes jeg.

Julekort i udvalg

I år er der flere at vælge mellem og jeg har endnu ikke besluttet, hvilke jeg vil sende i trykken, men planen er, at der bliver mindst to forskellige i en pakke. Jeg vil gerne trykke lidt flere, men lad os se. I første omgang handler det om, at beslutte antal forskellige og bagefter kommer så processen med at vælge, hvilke af dem, som skal have æren.

Jeg vender stærkt tilbage, når jeg får taget alle de kedelige beslutninger, men hvilket kort er efter din mening helt uundværligt i en pakke med julekort? Gider du give dit besyv med?

Relaterede skriv

69 kommentarer

 • Svar
  Birgit Kjep
  19. november 2006 at 18:25

  Hej Liselotte!
  Vil meget gerne købe nogle af dine smukke julekort igen i år.
  Jeg synes alle motiverne er søde, men englen, søen og musen,
  må meget gerne komme med.
  Håber du snart får styr på stressen.
  De bedste hilsner
  Birgit

 • Svar
  Fr. Møller
  18. november 2006 at 12:48

  Jaja, det er så ikke mig, der laver blogposter om alt det, jeg OGSÅ lige skal strikke, bare “fordi jeg kan”.Men du må da møj undskylde, at jeg læser, hvad du skriver ;-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  18. november 2006 at 11:18

  Fru Møller – jeg har da sjældent hørt noget så tåbeligt!

  Hvad søren ved du om hvad min psyke gør, når jeg strikker? Hvad får dig til at antage, at jeg “hele tiden har tankerne ved alt det andet, du også “skal??? strikke, fordi du “kan????

  Du har en sjælden evne til, at strikke hele din forestillingsverden sammen på antagelser, som sjældent har hold i virkeligheden og nu mener du så, at jeg sagtens kan gå på arbejde, for det “beviser” mit strikkeri?

  Ja, så må det være sådan. Jeg lever min virkelighed, så jeg ved, at du er meget langt fra sandheden.

 • Svar
  Fr. Møller
  18. november 2006 at 03:53

  Jamen – al respekt for, at du strikker hurtigt. Det gør jeg skam også selv. Men der er ikke reel afstressning i, når, når man er færdig med en hue – liiige at skulle lave to par pjathandsker på samme aften – fordi man “kan”.

  Det kan da godt være, du “sidder stille”, mens du strikker. Men din pyske slapper ikke en skid af, når du hele tiden har tankerne ved alt det andet, du også “skal” strikke, fordi du “kan”. Så kan du ærligt talt lige så godt gå på job

 • Svar
  Johanna
  17. november 2006 at 21:56

  De er vildt flotte og jeg peger på englen og musen. Håber de kommer til bestilling. :-)

 • Svar
  Pernille Henriksen
  17. november 2006 at 17:48

  Jeg er især vild med det med appelsinen med nelliker

 • Svar
  HenrietteB
  17. november 2006 at 16:45

  Jeg er vild med dem alle – men musen og julekagen er mine favoritter!

  :-)

 • Svar
  Iben
  17. november 2006 at 15:51

  Kære Liselotte.

  fru. Møller har ret.

  Dine kort er skønne, men i år handler vi alle hos fodmalerne, eller unicef.
  På apoteket kan man købe noget skøn afstresnings musik, læg i dig i reden, mærk dit åndedræt, vip med dine fødder, lyt, og flyd væk.
  Læs gode bøger.
  Julen kan så nemt gøre os alle til noget vi egentligt ikke har overskud til, perfekte kvinder.
  Pas godt på dig selv.
  Jeg nyder ofte din smukke, tankevækkende blog.

  Mange kærlige tanker til dig fra Iben

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  17. november 2006 at 10:49

  I lige måde, Kirsten :-)

 • Svar
  Kirsten
  17. november 2006 at 10:46

  Godt! Så er jeg rolig igen. Rart at høre at du har hjælpere der gerne vil overtage en del af logistikken omkring kortene, så tror jeg på at det vil være ok for dig at sætte dem i produktion…
  God weekend til dig og dine :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  17. november 2006 at 10:14

  Jamen der er noget om snakken. Jeg har en tendens til, altid at få planlagt og arrangeret frygteligt meget og det er en af de ting, som jeg netop arbejder med og der er sagt fra på tidligere indgåede aftaler, skåret helt ind til benet hvad angår kommende og i det hele taget laver jeg faktisk ikke ret meget andet, end det som giver mig glæde og ro indeni.

  Julekortene lå klar, så der er ikke brugt tid på dem, men det vil der selvfølgelig blive efterfølgende, når de skal pakkes og sendes. Det oplever jeg dog ikke som noget stort problem. Det gik gelinde sidste år, så jeg forudser ikke stort arbejde med det og har tilmed hjælpere, som gerne gør det, så jeg kan såmænd melde mig “ud af det” her og lade andre overtage, så der er i princippet intet arbejde med det.

  Omkring strikkeriet, så har det netop tvunget mig til at sidde stille. Noget jeg ikke kunne finde ud af tidligere, hvor jeg helst skulle have gang i et eller andet hele tiden. Nu sidder jeg faktisk stille, men for at gennemføre det, skal jeg altså – lige nu – have noget at beskæftige hænderne med og det er blevet strikkepindene. Jeg strikker hurtigt – det er vel det eneste, vi kan konkludere ud fra produktionen, for intet af det er mere planlagt, end det kommer på pindene, som en hjælp til at slappe af :-)

  Jeg har ingen intentioner om at være perfekt. Jeg når ingenting for øjeblikket, men har det fint med det. Jeg får strikket en masse, for det hjælper til at sidde stille og slappe af, men til gengæld laver jeg stort set heller ikke andet, ud over langsomt at prøve, at skabe overblik. Det kan vist ikke siges at være for meget.

 • Svar
  Tina
  17. november 2006 at 10:05

  Jeg er klart til englen og musen. Englen for dens milde udseende og musen fordi den er jul på den uhøjtidelige måde.

 • Svar
  Kirsten
  17. november 2006 at 09:46

  Og p.s.: Det er altså kærligt ment. ;-)
  Og selvfølgelig er der også fuld forståelse hvis du alligevel vælger at følge dine kort til døren – jeg véd jo også godt at projekter til tider stresser mere, hvis de ikke føles gennemført…
  Men tænk dig nu rigtig godt om, og mærk efter!

 • Svar
  Kirsten
  17. november 2006 at 09:38

  Godt gået Fr. Møller!!! Hør nu efter hvad konen siger, Liselotte. Du har selv skrevet til mig, og jeg citerer nu:
  “… – det med at sige nej, lærte jeg for år tilbage, for jeg var nemlig også hende, som altid lige “klarede ærterne”. Det kostede, pludselig at være hende, der sagde nej, for de andre var forvænte og irriteredes over, at jeg pludselig ikke længere kunne være back-up på det meste, men de lærte det med tiden og jeg blev god til at sige “Nej, det kan jeg desværre ikke hjælpe med” :-) ” Citat slut!!!

  Jeg vil ikke diktere dig, hvordan du bedst håndterer dit liv og din stress, Liselotte – og guderne skal vide at jeg OGSÅ synes dine kort er fantastiske, og jeg vil sgu´da også gerne eje dem… MEN JEG VENTER GERNE TIL NÆSTE ÅR!!!

  Nu har du fået dem lavet, du har fået nydt at arbejde kreativt med dem, og du har formentlig fået ladet batterierne lidt op ved det – men lad nu være med at tage skridtet fuldt ud, og sende dem i trykken i så-og-så mange varianter og pakker, til så-og-så mange modtagere landet over. Der går logistik i det nu, og dét er ikke noget et kreativt menneske som dig afstresser med, vel?!?

  Husk at sige nej, Liselotte!

  Kærligst Kirsten

 • Svar
  Gitte
  17. november 2006 at 08:41

  Og jeg synes altså Fr. Møller lige i dette tilfælde har fat i en pointe, Liselotte :-)

 • Svar
  conny
  17. november 2006 at 08:41

  Selvom jeg godt kunne tilslutte mig Fr. Møllers opsang, så må jeg alligevel byde ind på et valg af julekort:
  Julekage og juleappelsin – de er julede, men heller ikke så meget at man kløjs i det.

 • Svar
  Frederikke
  17. november 2006 at 08:39

  Personligt stemmer jeg på englen og grisebasserne :)

 • Svar
  Fr. Møller
  17. november 2006 at 02:32

  Jeg synes, dine julekort er smukke. Den eneste grund til, at jeg ikke køber dem, er, at jeg ikke sender julekort. Men nu får du altså lige en opsang:

  Du er sygemeldt med stress – skal sætte tempoet ned, inden det går ud over andet end din nattesøvn – kan vi blive enige om det? Godt så ;-). Så dropper du lige “ligegyldige” ting som at få trykt julekort til fremmede mennesker – den kan sgu køwe nogen hos mund- og fodmalerne, i BILKA – who cares. Pointen er, at du ikke passer på dig selv på den her måde. Det er jo for fanden ikke dit ansvar, om folk får smukke julekort fra din hånd – selv om de måske fik det sidste år!

  Jeg synes også, det er afslappende at strikke. Men når jeg læser din blog, virker det, som om du nærmest strikker om kap med dig selv. En hue og to par “fetchings” på en aften – det lyder godt nok ikke afstressende i min bog! Hovedet inde i de næste 127 strikkeprojekter – uh, hvor køber jeg garnet, uh, hvor finder jeg opskriften… Det er faktisk ikke mindre stressende end at planlægge lønnede arbejdsopgver…

  Jorden kalder Liselotte Weller! Få så det tempo sat ned – jeg ved, hvad jeg taler om. Hold op med hele tiden at ville være så fandens perfekt. Jeg ved godt, for det har jeg læst på din blog, at du har skåret ned på illsusionen om at være den perfekte husmor. Nu ser det ud, som om det i stedet stresser at skulle illudere Isabella Smith over hele linjen…

  Jaja, jeg er godt klar over, at du nok ville synes, det ville stresse dig endnu mere ikke at få leveret de julekort. For folk forventer jo – og du kan jo. Afstressning handler imidlertid nok så meget om primært se på sine egne behov – ikke fremmede menneskers!

  Nu tager du dig en kop kaffe og en smøg og tænker lidt over det – vil du love mig det ;-)?

 • Svar
  marianne
  17. november 2006 at 00:20

  En del andre har allerede givet deres besyv med. Jeg har læst med et stykke tid, men dine julekort er bare så søde at jeg måtte give en kommentar med på vejen. Englen og søen, de er bare indbegrebet af jul for mig.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  17. november 2006 at 00:07

  Tak Ramani – ja, lad os se, hvad det ender med :-)

  Jeg regner med, at der er priser i morgen, så jeg kan begynde med at beslutte, hvor mange forskellige der skal laves.

 • Svar
  Ramani
  16. november 2006 at 23:40

  Hej Liselotte,
  Suuuk, hvor er de fine! Havde tænkt tanken om dine julekort igen i år, men ville ikke spørge. Jeg stemmer for søen, kagen og appelsinerne.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. november 2006 at 23:05

  Åh for pokker, hvor det her bliver vanskeligt, men heldigvis er der tid endnu. Hvis jeg får en fornuftig pris fra trykkeren, bliver der plads til 5 kort, som pakkes ligeligt fordelt. Sådan!

  Fandens! Så er der jo ét, som skal tages fra… *suk*

 • Svar
  Lone
  16. november 2006 at 23:01

  Julekagen, julekagen, julekagen – er helt vild med den – grisene, musen og appelsinerne er også gode

 • Svar
  Hege
  16. november 2006 at 23:01

  Kan du ikke ta med alle? Men appelsinene og engelen må absolutt med.

 • Svar
  Susanne
  16. november 2006 at 22:55

  er helt enig i at kortene er forrygende dejlige,og har også julesø og englepus som topritter stærkt forfulgt af julekage (til os madglade) og grisebasser. håber stadig på at nå egenproduktion, men det kan meget vel være du ender med at blive julekort-redningen, når alle kreative intentioner må stå for fald,

 • Svar
  Ella
  16. november 2006 at 22:24

  Jo der gør så – jeg må ha’ min vilje ;-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. november 2006 at 22:17

  Vel gør det ej, Regitze :.-)

 • Svar
  regitze
  16. november 2006 at 22:09

  englen og nellikeappelsinerne! ellers blir det aldrig jul!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. november 2006 at 22:07

  Sådan er det, at være til salg og derfor kunne tinges om :-(

 • Svar
  susling
  16. november 2006 at 22:05

  Jep, det er jo det, der er det sure….man skal være så fandens sød og selv om man har lavet noget rigtig gennemført godt tidligere….så er det kun her og nu og prisen, der tæller….:-/ Ydrg…..

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. november 2006 at 22:02

  Nogle gange hjælper det at slå, men de bliver så pokkers sure lang tid efter, dem der rammes ;-)

 • Svar
  susling
  16. november 2006 at 21:58

  Aimen Liselotte, det er jo en pris, der er til at græde over……..Vi kreative bliver da også presset i alle ender og kanter…..især i øjeblikket……har selv lige måtte stå model til en session, hvor jeg ikke vidste om jeg skulle grine, græde eller slå på næven….

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. november 2006 at 21:46

  Alt er relativt, når det kommer til dyrt.

  Jeg prøver at få skruet en god pris sammen, så de kan holdes i nogenlunde samme prisleje, som sidste år. Der kostede 10 kort en flad halvtredser + forsendelsesomkostninger.

 • Svar
  susling
  16. november 2006 at 21:41

  Engel ser ud som værende definitiv…….den er jeg nu også på…..kan også vældig godt lide dine appelsiner med nelliker på en grangren……Det er sgu da jul……! Bortset fra det…..jul i min bog er også pigeon-æbler og peberkager (svenske med glasur) I Østrig dekorerer men træet med netop æbler og kager – honninghjerter og den slags…..Og så er der jo også Bethlehemstjernen og de Hellige 3 Konger..Wauw……julestemning…….og undskyld mit julesamsurium……Har selv en skønsom blanding af røde julenisser og en julekryppe. Så’n eret når man er 2.kulturel! Synger lige: “Jul, jul, jul, jul, hvem der bare……hm,hm,hm…”

  Glæder mig til at se resultatet! Er det meget dyrt? Vi rutter ikke lige med penge p.t.

 • Svar
  Trine Petry
  16. november 2006 at 21:26

  Hej LiseLotte

  Søen, appelsinerne med deres geometriske nelliker, eller englebassen, som ser lidt flov ud -fordi man næsten kan ane hendes juletrusser??? 3 gode bud ud af flere gode bud!!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. november 2006 at 21:23

  Ja, ja… vi nærmer os en afgørelse, fornemmer jeg :-)

 • Svar
  Ann-Therese
  16. november 2006 at 20:44

  1. Englen
  2. Søen/stjernehimlen
  3. Musen

 • Svar
  Nadia
  16. november 2006 at 20:39

  Jeg ville slet ikke kun vælge overhovdet, men skal jeg vælge 2 så er det englen og søen ..

 • Svar
  Anette
  16. november 2006 at 20:25

  Øh julekugler skulle vidst ha været appelsin/mandarin :-)

 • Svar
  Lotte H.
  16. november 2006 at 20:24

  1: Englen
  2: Mus og sø

  …hvor er de smukke, og kærlige, dine kort!

 • Svar
  Anette
  16. november 2006 at 20:24

  julemusen er rigtig sød, søen og julekuglerne på grangrenen kan jeg rigtig godt lide :-) Og englen for resten :-)

  Og jeg vil godt på bestillingslisten :-))

 • Svar
  ME
  16. november 2006 at 19:56

  De er alle så gode, men jeg er fuldstændig faldet for “englen”. Den er bare så sød og fyldt med masser af budskab om fred og kærlighed.
  Den tror jeg, at jeg er nødt til at eje.

  Men ellers en god ide med at blande det lidt. Jeg synes, det er så trist at sende 10 ens kort ud, også selvom modtagerne ikke opdager det.

 • Svar
  Mette
  16. november 2006 at 19:52

  Der er vist kun et at gøre – bestil den ganzen molevitten! Vi skal nok hjælpe dig med at få udsolgt!

 • Svar
  Lizelotte
  16. november 2006 at 19:51

  Glæder mig til at se, hvad det bliver til!

 • Svar
  Hanne 2
  16. november 2006 at 19:50

  Neej… den med de 2 mus og de runde småkager du har blandt dine øvrige illustrationer er også SÅ gode!

 • Svar
  karen
  16. november 2006 at 19:50

  Engelen!! Definitivt engelen! Og musen! ÅÅÅÅÅ de er søte!!! :-)

 • Svar
  Hanne 2
  16. november 2006 at 19:44

  Jeg synes englen med de søde indadvente tæer og julemusen Steven er rigtig julede.
  Jeg kan lige se i ånden, at du kan lave et juleeventyr med evt. skiftende illustrationer i topbanneneret med musen Steven som hovedperson.

  Der er så mange ude i blogland, der har børn, de vil ElSKE at høre far ell. mor læse højt og hygge sig?

  Og hvis nogen kan gøre det, er det dig! :-)

 • Svar
  Lotte
  16. november 2006 at 19:26

  Englen og stjernenatten/søen – de andre er også fine, men hvis kun to, så er der ingen diskussion!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. november 2006 at 19:16

  I må altså ikke bestille endnu. Jo altså… det måtte I sådan set hjertens gerne, men jeg er slet ikke nået der til endnu. Jeg laver en mulighed for at bestille senere, men lige nu flirter jeg bare lidt med design og ville gerne høre jeres mening :-)

 • Svar
  Vivian
  16. november 2006 at 19:16

  Engel, sø, mandariner (og så lige resten også) :-)
  Jeg er klar med en bestilling!

  Vivian

 • Svar
  Lizelotte
  16. november 2006 at 19:09

  Jeg elsker julenatten og appelsinerne. Og jeg vil også gerne bestille et par pakker….

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. november 2006 at 18:53

  Ha ha ha… ja, det kan vist kun ende med at blive svært at vælge, men tak fordi I gider :-)

 • Svar
  mette
  16. november 2006 at 18:53

  Det røde med musen!!! Det er dejligt atypisk julet og ikke mindst humoristisk ;-)

 • Svar
  AnnePanne
  16. november 2006 at 18:40

  Hvor er de fine! Skal jeg vælge bliver det englen, søen og appelsinen…

 • Svar
  Lene
  16. november 2006 at 18:40

  Ja jeg holder også på søen og englen. :-)

 • Svar
  Susanne Kjær
  16. november 2006 at 18:40

  Kære LiseLotte,
  Vi købte dine julekort sidste år og var svært godt tilfredse med dem. I år kan jeg bedst lide juleenglen og snelandskabet. Min datter Lisa på næsten 9 år, kan bedst lide julegrisen og julemusen (stærkt inspireret af den tapre mus Steven som vi netop har læst om)

  Kærlig hilsen, susanne og lisa

 • Svar
  Anitta
  16. november 2006 at 18:39

  Jeg har læst med et stykke tid men aldrig sagt et pip. Nu må jeg til at blande mig. jeg vil meget gerne bestille englen og søen – de er virkelig søde!

 • Svar
  Julie
  16. november 2006 at 18:28

  Englen og grisene er jeg lunest på!
  KH Julie

 • Svar
  Therese
  16. november 2006 at 18:27

  Jeg ville sige englen og mandarinerne. Uhm kan dufte dem og nellikerne :-D

 • Svar
  Anne Stange
  16. november 2006 at 18:20

  Grisebasserne, og selvfølgelig den lille engel :-)

 • Svar
  Irene
  16. november 2006 at 18:20

  Englen, grisene og HELT KLART musen, jeg elsker mus, jeg er i familie med to!

 • Svar
  Marie-Louise
  16. november 2006 at 18:19

  Jeg er kan lide dem alle, men skulle jeg vælge, ville det blive englen og grisebasserne. De er bare for skønne med deres røde bånd om maven:-)
  Marie-Louise

 • Svar
  Mette
  16. november 2006 at 18:18

  Ja, jeg har også tænkt på det! Søen og englepigen – tror jeg, men så er der også kagen, og grisebasserne, og……..

 • Svar
  Katrine
  16. november 2006 at 18:18

  Den med englen og den med kagen…de er gode…
  Er vild med din tegnestil

  Tak for god inspiration.

 • Svar
  Tina
  16. november 2006 at 18:13

  Det øverste med englebassen og det med søen, det er mine to farvoritter :O)

 • Svar
  Zpitzen
  16. november 2006 at 18:12

  Englen.. Den holder jeg også på..:-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. november 2006 at 18:06

  Tak fordi I gider. Jeg skal nok vende tilbage til bestillinger, når jeg har besluttet mig og sendt ordrer afsted. Jeg skal lige have styr på skidtet først, men det er fristende at trykke flere forskellige, når de nu ligger der :-)

 • Svar
  Ella
  16. november 2006 at 18:02

  Skønt!!!!!

  Englen og stjernenatten ingen tvivl om det Liselotte – jeg er vild med dem allesammen – men de to, kan jeg næsten ikke leve uden :-)

  Jeg vil gerne bestille to pakker :-)

 • Svar
  Lene
  16. november 2006 at 18:00

  De er vanvittigt flotte, men jeg synes den med søen ville være uundværlig:-)

 • Tak for, at du gør det endnu sjovere, at læse med herinde :-)