23

I dag

I dag skal vi vælge gravsted. Kenneth og Oline har brug for et sted, som er Alexanders. Et sted at dvæle. Et sted at mindes, tænde lys og filosofere lidt.

Jeg er anderledes skruet sammen. Jeg har Alexander med mig. Han er, hvor jeg er, men jeg har dyb respekt for, at andre kan have det på anden vis, så selvfølgelig skal vi ind og vælge det smukkeste sted vi kan finde. Allerhelst under eller i nærheden af træer, for Alexander elskede, at ligge under træernes løv og lytte til bladenes raslen. Jeg håber der er træer.

I morgen skal han bisættes. Det bliver heldigvis fra Gunderup Kirke. Det gør godt indeni. Når dagen kommer, bliver det svært, frygteligt svært, men også den afslutning, som nødvendigvis må være. Bagefter er der kaffe herhjemme. Improviseret og med alt for få siddepladser, men det kan ikke være anderledes. Det skal være i Alexanders hjem, han mindes den eftermiddag. Ikke ude i byen i et anonymt lokale og forøvrigt er der vist ingen, som overraskes over, at vi vælger det på den måde. De er nok alle klar til at brygge kaffe og sidde på gulvet rundt omkring. Vi er og bliver småtossede og den slags skal der ikke ændres ved, fordi Alexander ikke længere er her.

Der er bestilt en skovbund til dekoration af kisten. Ingen springvandsdekorationer her. Vi kan ikke lide dem. Vi kan lide, at Alexander får en skovbund, for han holdt så meget af skoven. Jeg håber den er smuk.

Vi har valgt salmer. De lette og de lyse. Alexander var let og lys og ikke om der skal være tungsind og mørke tider den dag vi officielt sætter punktum for hans liv på jorden. Der skal synges igennem og der er valgt med omhu, så de fleste vil kunne synge af karsken bælg.

Jeg mærkede Alexanders sidste hjerteslag. Jeg sad med den ene hånd knuget om hans og den anden lagt på hans hjerte. Det stoppede fint og stille. I morgen sætter vi et punktum, fordi man skal, men hans sidste hjerteslag ligger i min hånd for altid. Jeg er glad for, at jeg bærer det med mig.

Solen skinner. Selvfølgelig gør den det. Livet går videre og vi følger med.

Du vil sikkert også kunne lide