21

På handlen

Amsterdam er en fremragende by, når man er udstyret med lyst til at shoppe. Der er små specialiserede butikker overalt, hvor man vender sig. Der er stormagasiner også, men det er nu de små butikker, som oftest byder på fristelser.

Forelskelsesfrakken

I en lille sidegade lå en skøn butik, som i udstillingsvinduet havde en helt vidunderlig frakke, som jeg på stedet forelskede mig i. Jeg strøg ind i butikken, for at prøve den, men desværre havde han kun den ene, som stod i udstillingsvinduet og var en størrelse alt for lille, så det blev ikke til nogen opsigtsvækkende frakke fra Amsterdam i denne omgang.

I butikken var en sand velsignelse af de smukkeste stykker tekstiler i smukke farver og mønstre, men jeg holdt mig på måtten og nøjedes med at drømme lidt om, at frakken lige havde været der i min størrelse. Så havde jeg med sikkerhed været kulørt nu.

Lampetterne

I nabobutikken hang de herlige lamper, som jeg allerede tidligere har skrevet om herinde. De var til salg, jeg var fristet, men i sidste sekund endte det med, at jeg i et øjebliks klarsyn, erkendte, at jeg ikke lige har pladsen til en af dem, men sjove var de!

Julepynt fra Mexico

Længere henne ad gaden lå en butik, som udelukkende var dedikeret alt muligt og umuligt fra Mexico. Jeg kiggede længe på julepynten derinde, men besluttede mig for, at jeg i virkeligheden er ufattelig traditionel, når det kommer til den slags. Altså med undtagelse af nisserne, som sjældent ender i mit hjem. Til gengæld er det temmelig rødt op mod julen og gerne med julebukke, masser af stearinlys og ikke én eneste glitrende julekugle for meget. Jeg er vel fra jylland… eller nowed…

Madonnaer

Dog må jeg hellere indrømme, at jeg var mere end fristet af de mange smukke Madonnafigurer i butikken og jeg blev da på det nærmeste helt umulig, da jeg fik øje på nogle kæmpestore, fede basunengle, som kunne hænge i loftet. Kenneth måtte bruge lang tid på at forklare mig, at der i vores bondehus er så lavt til loftet, at de omtrent ville komme til at slæbe de yndige og uskyldige fødder langs gulvet. Jeg er stadig ikke helt overbevist om det rigtige i det udsagn, men skidt. Det er ikke sidste gang, jeg har været i Amsterdam.

You Might Also Like

21 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. februar 2007 at 12:47

  Mette, du kan med fordel tage et kig her – og rigtig god fornøjelse :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette K
  9. februar 2007 at 12:40

  Hejsa, dine beskrivelser af Amsterdam er så inspirerende og jeg glæder mig til min kæreste og jeg skal derned til maj. Har du mon nogle overnatningssteder (hotel, B&B, mm) du kan anbefale?

  Venligst Mette K

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  17. december 2006 at 23:02

  Jamen selvfølgelig skal vi da det, Adam, men det er nu bare at kaste sig ud i det, for den gemmer meget sjældent på dårlige oplevelser.

  PS – jeg syn’s du skulle tage kæreste og barn med ;-)

 • Avatar
  Reply
  Adam
  17. december 2006 at 21:00

  Narj, nu kan jeg altså ikke mere … Det er alt for hårdt … jeg sidder her og må bide mig i tungen, for at ikke at lade kæreste og barn, være kæreste og barn og smutte til Amserdam … jeg kan ikke holde det ud … alle de billeder fra “min by” … må hjem! Afsted! På farten!

  Det er alt for mange år siden, at jeg sidst har været i Amsterdam, alt alt for mange, og din gennemgang af byen – i tekst og billeder – har ikke gjort det meget lettere.

  Men hold da op der er sket meget siden jeg sidst var “hjemme” – jeg tror vi to skal ha’ en snak, inde jeg drager til byen igen, så du kan fortælle mig hvor jeg skal hen – for jeg jeg er slet ikke opdateret :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  16. december 2006 at 11:25

  Jeps – alene størrelsen vil gøre de fleste almindeligt dødelige forskrækkede ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  16. december 2006 at 11:22

  Indbygget gys??

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  16. december 2006 at 11:13

  He he he, de er jo sjåwe. Kønne er de ikke, men sjove og de her var OVERRASKENDE store, så der var indbygget gys i dem ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  16. december 2006 at 09:59

  Jeg holder med Kenneth hvad basunenglene angår — jeg tror ikke jeg kan komme i tanker om noget, der er ret meget gyseligere end sådan nogen store, afskallede, forgyldte basunengle … uff! Der rækker selv min ikke-stilrene mangel på smag ikke ud…. :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. december 2006 at 21:28

  De små specialbutikker er hyggelige, men der er alt for få tilbage af dem :-(

 • Avatar
  Reply
  Donald
  15. december 2006 at 21:25

  Jeg bliver så glad af at kigge med på Jeres shopping tur. Pludselig er det ikke så slemt at skulle købe julegaver og så’n:-) Men jeg vil gå efter de kvarterer hvor der er små butikker og så mange mennesker, at de små butikker kan leve af kunder, som er trætte af storkøb.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. december 2006 at 19:06

  Ja, de er sjove og glade :-)

 • Avatar
  Reply
  Lotte H.
  15. december 2006 at 19:04

  …de lamper dér… I’M IN LOVE!!!!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. december 2006 at 15:48

  Inger – velkommen til. Du kan tro, at vi gør det igen. Den by bliver man aldrig færdig med – og ja, det var et dejligt lille afbræk.

 • Avatar
  Reply
  Inger
  15. december 2006 at 15:34

  Nu har jeg fulgt dig i en svær periode (fik anbefalet, at læse din blog af min svigerinde lucie fra Nordnorge) og i dag mærker jeg at du lever – igen.
  3 dage i Amsterdam er alt for kort tid. Gør det endelig igen.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. december 2006 at 13:47

  Ha ha ha… ja, det kunne man tro, capac, men den mand er selv en shoppehaj, så han er ikke en tøddel bedre end os andre ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. december 2006 at 13:40

  Ja, de farver og mønstre gør jo glad, Sanne, så selvfølgelig bliver man fristet :-)

 • Avatar
  Reply
  capac
  15. december 2006 at 13:36

  Kenneth har haft sin sag for, kan man forstå! :-)

 • Avatar
  Reply
  Sanne
  15. december 2006 at 13:29

  De lamper er bare skønne, har selv en af mærket, en natlampe med blomster på. Da vi var i Amsterdam besøgte vi også den butik. Jeg købte en mus og musemåtte, desværre var det ikke af bedste kvalitet…
  Dejlige billeder og fortællinger igen , igen om Amsterdam:-)
  Ha en dejlig dag!
  VH Sanne

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. december 2006 at 13:19

  Ja, det var dejligt, Therese. Vi havde godt af det :-)

  Ella – kan du ikke skælde ud på en eller anden? Bare ikke mig, vel?

 • Avatar
  Reply
  Ella
  15. december 2006 at 13:12

  Jeg bliver så glad i maven, når jeg kigger på dine smukke farveglade billeder, Liselotte :-)

  Jeg er ellers sur – jeg er, på 3 time, nægtet adgang til min blog – skidtet er nede – ØV!

 • Avatar
  Reply
  Therese
  15. december 2006 at 12:46

  Nøj hvor ser der dog skønt ud! Lamperne er SÅ fine, og jeg kan godt forstå at du var svær at hive væk fra madonnaer og engle!!
  Dejligt at I tog jer den tur.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)