7

Amaryllis og eksperimenter

De amaryllis jeg gerne ville have til julen, har jeg ikke kunnet opdrive nogen steder, men jeg fik en enkelt med hjem i sidste uge. Den står på bordet i køkkenet og den når præcis at folde blomsterpragten ud til juleaften.

Den udfolder talentetLørdag formiddag er torvedag. Selv den 23. skulle de efter sigende have åbent derinde og så er vi med sikkerhed at finde på torvet, for der kunne vel findes endnu en amaryllis eller to, hvis jeg er bare en smule heldig og sidst på dagen bliver de til at handle med derinde, så det skal forsøges.

I morgen venter de sidste indkøb og så er vi ellers klar til det helt store rykind af gæster fra nær og fjern.

I aften eksperimenteres der i køkkenet. Hele aftenen har her duftet lifligt af appelsin og rosmarin.

Kenneth er i gang med et eksperiment, som vel kunne kaldes ovntørrede appelsiner. De ikke alene dufter forrygende, men smager ligesådan. En anelse bitre, men med appelsinens signifikante smag, skal de blive fantasisk tilbehør til ænderne og verdens største lammekølle, som altsammen skal fortæres juleaften og selvfølgelig afprøves gode idéer, inden de sættes på bordet foran forventningsfulde gæster. Han er en knag og jeg er træt.

You Might Also Like

7 Comments

 • Avatar
  Reply
  Joan
  23. december 2006 at 14:10

  har du et billede af de glas?

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. december 2006 at 23:28

  Jeg elsker dem også og har af en veninde fået det smukkeste amaryllisglas foræret. Det ser helt fantastisk ud, når jeg placerer et løg i glasset, som er næsten en halv meter højt, men smukt er det altså :-)

 • Avatar
  Reply
  Joan
  22. december 2006 at 23:08

  Du er altid velkommen. har kaffe på kanden øhh næsten døgnet rundt hehe..
  Jeg startede med at holde af amaryllis, da jeg arvede en fra min mormor.. den var SÅÅÅ flot… og siden, tjahh, der er kommet lidt nye til. men ingen holder så godt som den fra hende..

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. december 2006 at 17:04

  Jeg fandt endnu en amaryllis i dag, så jeg er vist ved at være dækket ind, selvom en tur til Rold lyder svært fristende, Joan :-)

 • Avatar
  Reply
  Joan
  22. december 2006 at 12:39

  Kom til Rold.. vi har masser af amaryllustingester..

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. december 2006 at 08:43

  Jeg har sovet dejligt og skal nok “få fod” på julen, skal jeg ;-)

  Det er udmattende, at flytte. Ting tager tid og det er så ikke det I har mest af, når I skal holde julen. Mon ikke I er ved at være på plads nu. Jeg håber, I får en dejligt aften – også med hunde til bords ;-)

 • Avatar
  Reply
  Helle Læsø
  22. december 2006 at 08:18

  Godmorgen Liselotte.
  Har du sovet godt. Ja, det er godt, at der er et par “butikåbningsdage”, tilbage. Jeg har mistet overblikket ! Det er altså ikke så nemt, at julen kommer midt i flytterodet, men på den anden side…., så bliver der jo jul alligevel. Og gåsen er i hus, det samme gælder tilbehøret, gaver er (næsten) på plads, så hvor galt ka det nu gå. Selvfølgelig at maden mislykkes, men det er jo ikke “flytteriet’s” skyld. Vi bliver også en hel sværm, juleaften, hele 13 styk. Så det kan godt være, at hunden skal med til bords, ellers…..,?xxxx?zzzx!!!?
  Ha en go’ dag !!!
  Helle

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)