25

Indisk stamina

Der er elefanter og så er der elefanter…

Opiumselefanter

Med udsigt til mine små opiumselefanter (antikke opiumsvægte), der står og pynter i vindueskarmen, har jeg fået min sag for i dag. En elefant skynder sig sjældent, men det gjorde jeg indtil for få øjeblikke siden.

En deadline, som pludselig er nært forestående, gjorde det nødvendigt, at få det lange ben forrest i en frygtelig fart, så mens elefanterne i vindueskarmen hyggede sammen med stearinlys, har jeg, blandt andet, været i selskab med nogle lidt mere eksotiske elefanter.

Sørens elefant

Foto: Søren Lauridsen

Sørens smukke elefanter har sammen med resten af et eksotisk og fantastisk smukt Indien været min kulisse i dag. Der er beskåret, flyttet rundt, valgt med omhu og i det hele taget arbejdet igennem i et tempo, som lige nu efterlader mig med temmelig meget vat i hjernen.

Der har ikke været tid til pauser, så dette er den første – og vel egentlig også velfortjente – af dem i dag. Jeg trænger også, for koncentreret arbejde ved en computer er ikke befordrende for min habitus. Nu skal der strækkes ud, gåes en tur, bades og måske en smule mad i maven ville være en god idé.

Jeg holder fri for i dag, gør jeg.

You Might Also Like

25 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. januar 2007 at 23:46

  Nej, det er den samme bog. Vi er omhyggelige og hyggelige, så det tager tid :-)

 • Avatar
  Reply
  Pigen
  3. januar 2007 at 22:20

  Naarj – jeg mener; er det en anden (ny) bog, I arbejder på? ;)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. januar 2007 at 21:39

  Bolette, det lyder fristende :-)

  Pigen – det er naturligvis en helt ny elefant :-)

 • Avatar
  Reply
  Pigen
  3. januar 2007 at 20:39

  Dét billede er ikke i min bog ;-) Er det en ny?
  (Tænker selvfølgelig på elefanten..)

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  3. januar 2007 at 20:32

  Liselotte I kommer da bar forbi en dag kunne kombineres med et besøg på egeskov slot eller ligende der er smukt på sydfyn og Oline ville med garanti elske det…u just say when…og vi fyrer op i vildmakrsbadet…Der kan samtidig være mulighed for en gang healingsmassage el Gudindekort forsat go onsdag aften….
  Bolette

 • Avatar
  Reply
  Dorte
  3. januar 2007 at 20:29

  Ja, jeg har også prøvet at ride på elefant i Knuthenborg … det er dejlige dyr, men ham elefantvaskeren på Sørens vidunderlige foto er nu heller ikke sådan til at kimse ad ;o)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. januar 2007 at 19:52

  :-)

 • Avatar
  Reply
  Krebsinden
  3. januar 2007 at 19:51

  Engang for mange år siden var mine forældre og jeg i Knuthenborg Safaripark sammen med nogen af mine forældres venner og deres drenge. De gad ihverfald ikke lege med tøser! Nå men dengang havde de elefanter dernede og man kunne i næsten bedste ponyridning stil få en tur på de kolo-enorme dyr, selskabets bette tøs skulle naturligvis op og ha en ridetur! Hvem skulle ikke nyde noget af at komme i nærheden af de store farlige dyr? Selskabets drenge, som ikke legede med tøser! Resten af turen gad de godt lege med mig, for jeg var jo faktisk helt sej, når det kom til stykket!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. januar 2007 at 19:38

  Krebsinden, jeg er altså temmelig tøset, når det kommer til så store dyr, så jeg er ikke sikker på, at mine unger var kommet derop ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. januar 2007 at 19:36

  Britta, jeg tror ikke du og jeg er de eneste, med et traumatisk forhold til klovne ;-)

  Lene, i dag arbejdede jeg med en fotobog om Indien. Søren, som har taget det meget smukke billede af elefanten, er en knalddygtig fotograf, som rejser over det meste af verden og tager billeder af den. Jeg har været så heldig, at få lov til at lave hans fotobog om Indien :-)

  PS – ind imellem arbejder jeg også med hjemmesider, illustrationer, brochurer, logo’er o.s.v. Alt muligt, som er relateret til min tidligere uddannelse. Jeg ELSKER det!

  Bolette, jeg får sådan en lyst til at sidde udenfor og se på stjerner i 40 grader varmt vand nu… *Suk*

 • Avatar
  Reply
  Krebsinden
  3. januar 2007 at 19:33

  Jeg er også helt vild med dit banner, det er så utrolig smukt.

  Dengang min ældste var en bette knøs på 2½ år, havde jeg ham med i Cirkus Arena, i pausen havde de to elefanter inde i managen, som ungerne (mod betaling natuligvis) kunne komme op og sidde på og så blev der taget et billede.
  Jeg stod på behørig afstand med knøsen på armen, han pegede og sagde elefant. Det kunne jeg kun give ham ret i, mig derop lød det så fra knøsen. Vi gik lidt tættere på, mig derop kom det igen. Naturligvis fik han lov og da han var nede igen lød det lige så stolt fra ham, mig deroppe.

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  3. januar 2007 at 19:08

  ja vildmarksbad….er en fantatisk luxusriøs wellness ting …Frank og jeg min dejlige mand…( han har ik friet endnu) er eninge om at den investering ca. 20.000 med badebro og lille hus og brus…som han selv byggede er bedre for kærligheden og nærværet end alverdens samtalekøkkener og parterapeuter…Der er dog et lille men som virker ganske idylisk de 14 dage at badet opvarmes med brændeovn …dejligt menet består så bar i at det kan være svært at få varmet op til de ca. 40 grader som er behageligt på denne årstid…Lige nu virker det da han er arbejdsfri til at gå og bygge på vores nyindkøbte gamle knaldhytte ..Men når han får job er det vist lidt sværere at få et varmt bad lige når jeg træder ind af døren fra en laaaaaang arbejdsdag som han har forkælet mig med hidtil …Franks søn Julius på 6 indtog badet her i ferien med alverdens legetøj og dykkede .sang og legede idet til den store guldmedalje min 19 årige lidt dystre musiker søn er endda hoppet med på friluftslivet når han kommer forbi…Nytårs aften sad vi 5 voxne og juius og så på raketter …Det var fedt …sådan en fætter kan erhverves på tilbud nogle gange i Silvan og andre steder for en 14.000 ca. ja sorry ik for at fylde hele din blog om det men bar for at uddybe lidt om det absolut fuldstændige ufornuftige men sanselige ved at ha en sådan anordning i sin have …Naboerne spurgte om det var en rygeovn sådan en er ik set i Gudme el omegn …
  ha en smuk onsdag aften
  Bolette

 • Avatar
  Reply
  Lene
  3. januar 2007 at 18:37

  Er det hjemmesider, du arbejder med? Det er et utroligt flot billede, men også jeg synes elefanter er smukke på afstand.
  Det kræver da selvdiciplin at arbejde hjemmefra, jeg tror jeg ville falde i. :-)

 • Avatar
  Reply
  Britta Thomsen
  3. januar 2007 at 18:03

  Der er noget ved elefanter der minder mig om en meget gammel klog kone eller mand. Se dem dybt ind i øjnene og fornem en visdom som ikke er til at forklare. Jeg tror også det har noget at gøre med måden de sørger over deres døde på.
  Jeg er også rædselsslagen for klovne. Det værste var, at jeg for ca. 1 år siden blev omfavnet af en af slagsen, MEGET LÆNGE, uden rigtig at kunne komme ud af situationen – de er eddermame underlige.
  Elefanter derimod kan jeg godt lide – har engang været oppe og sitte på sådan en. Den havde nogle stride strithår i nakken det stak gevaldigt i måsen, men ellers var den ganske sød. Den var nu slet ikke så stor som den du har et billede af.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. januar 2007 at 17:43

  Og måtte den også være med dig, Bolette. Du styrer da for vildt, med vildmarksbad… misundelsen er tyk, som tåge heroppe ;-)

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  3. januar 2007 at 17:40

  konklusion : elefanter indgyder ro på billeder og og på film og som figurer også for mig men hvis jeg skulle stå med en på tomandshånd ville jeg bestemt få et anfald af paniknangst de er nogle store krabater de der elefanter…Godt der ik lever mamutter hernede ved Gudme sø ..Det vildeste vi kan opdrive er skotsk højkvæg hvor tyrene nu også har en betragtelig størrelse …øhh jeg trækker lige vjeret en extra gang når jeg passerer dens velerværdighed…
  ellers har det været min første arbejdsdag som også gik rigtig godt..da vi lige kom i tanke om hvad vi lavede og hvem vi var ( arbejder i en frivllighedsformidling hvor vi formidler frivilligt arbejde og selvhjælpsgrupper) Så nu er det også fyraften her og jeg skal kun lave mad og så i vildmarksbadet og bagefter flade ud i skiundetøj og uldsok….godt nytår til dig Liselotte og hele familien og til alle der læser med på denne fantatiske blog ..og ja jeg er også vild med dit banner….Det styrer …bar jeg havde de evner over på mit space forbliver det ret så kedeligt
  may the force be with u
  Bolette

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. januar 2007 at 17:08

  Jeg ved, at jeg er rædselsslagen ved nærkontakt ;-)

 • Avatar
  Reply
  Alice Ibing
  3. januar 2007 at 17:06

  Lyder som velfortjent med en pause nu. Dejligt at have et arbejde, man kan fordybe sig fuldstændigt i.

  Vh Alice

 • Avatar
  Reply
  En far
  3. januar 2007 at 16:56

  Det rigtigt fede ved elefanter er, at selvom de er så store, så er de ret adrætte hvis det tager dem. Når man ser en elefant jagte løver for eksempel. De tonser afsted.

  Jeg tror, at jeg er et lille bitte dovendyr indeni.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. januar 2007 at 16:40

  Jeg elsker også elefanter (og dig, Ella) – og fyraften – og det faktum, at der er mennesker, som er akkurat lige så store og smukke, som elefanterne, både indeni og udenpå. Jeg kender så mange af de, som er det indeni. Det er en voldsomt smukt gave, at være givet og jeg glædes over den, hver eneste dag.

  Nej, jeg har ikke røget indisk græs, spist underlige svampe eller andet. Jeg er vist bare glad i låget i dag. Det er slet ikke så ringe endda… :-)

 • Avatar
  Reply
  Jane
  3. januar 2007 at 16:40

  Lyder som en rigtig velfortjent pause – er totalt vild med dit nye topbanner. Det er virkelig smukt! :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  3. januar 2007 at 16:33

  Jeg elsker elefanter og dit nye topbanner – og dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  3. januar 2007 at 16:32

  Velfortjent pause… eller rettere fyraften. Sikke en krabat, sådan en elefant!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. januar 2007 at 16:32

  Nahaj!

 • Avatar
  Reply
  Irene
  3. januar 2007 at 16:31

  Ka’ du li’ elefantøl åsse?

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)