10

Morgenlys

Morgenens mål var den indre by. Lige i nærheden af Budolfi var der en parkeringsplads, som skabt til bedstemors lille, træge bil, så den blev parkeret og med god tid kunne jeg sagtens nå at nyde morgenlyset.

Over Budolfi spredte solen langsomt lyset. Det gav en helt fantastisk himmel.

Budolfis glorie

Byen sover næsten endnu, når klokken nærmer sig otte. Enkelte bilister havde vovet sig derind og en fodgænger eller to var der også, men ellers var der stille. Byen var endnu ikke vågnet og jeg nød morgenens stilhed, inden arbejdsdagen for alvor startede.

Byens lys

Jeg skulle i retning af Vesterbro, så jeg tog benene på nakken og gik i retning af en af byens hovedårer. Lyden af trafik blev tydeligere, som jeg nærmede mig ruten over Limfjordsbroen, men der var stadig forholdsvist stille, da jeg trådte indenfor i et af byens mange gamle huse.

Oppe på første sal var der skæve vægge, venlige mennesker og varme. Det sidste var tiltrængt for morgenen var kold og en smule fugtig. Der blev snakket meget og grint endnu mere, så jeg var glad, da jeg igen forlod matriklen, for at finde den anden ende af byen. Derude ventede næste opgave, som lige er overstået.

Om en times tid skal jeg igen være hvor jeg var. Et par gader længere nede i byen ligger dagens sidste tolkeopgave og venter, men denne gang ankommer jeg i solskin, for i mellemtiden er det blevet dag og solen har valgt, at den vil skinne over Aalborg og omegn. Det skal jeg ikke klage det mindste over.

You Might Also Like

10 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. januar 2007 at 20:03

  Jeg elsker også, at byen er kaotisk og underligt ustruktureret :-)

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  30. januar 2007 at 19:48

  Jeg er vild med det komplette kaos, som Aalborgs gader er.

  Lige modsat Fredericia, som er anlagt i sirlige, lige gader i 90 graders vinkel – en fæstningsby… og charmerende på sin egen facon. Samt efterhånden under huden på en, som har boet der i 16 år…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. januar 2007 at 16:24

  Selv tak, Irene :-)

 • Avatar
  Reply
  Irene
  30. januar 2007 at 16:08

  Tak for dugfrisk danskhed, der ser næsten hollands ud i det lys.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. januar 2007 at 16:05

  Aalborg er en herlig by. Så rå og smuk på én gang. Det er en arbejder- og havneby med alle de særheder der så også følger med en mangelfuld byplanlægning, men der er altså så utroligt mange steder, hvor der er mere end smukt :-)

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  30. januar 2007 at 14:11

  Aalborg er så smuk. Du får mig til at savne den. suk….

 • Avatar
  Reply
  Karin
  30. januar 2007 at 14:02

  Du giver mig nye, bedre tanker om Aalborg – har altid syntes at det er en grim by. Tak for opdateringen.

 • Avatar
  Reply
  Ella
  30. januar 2007 at 13:47

  Betagende ….

 • Avatar
  Reply
  Charlotte Illum Larsen
  30. januar 2007 at 13:07

  Himlen kan være så smuk – vi skal bare huske at kigge op og nyde den… på Sydvestfyn er det gråvejr og snusk.. godt man ikke bor i telt

 • Avatar
  Reply
  Malene
  30. januar 2007 at 13:05

  Skønne billeder.
  Jeg undrer mig at ikke have lagt mærke til skønhederne inde i byen. Jeg havner i nogenlunde samme steder som du. Men lægger ikke mærke til detajlerne. Hatten af for det :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)