19

Lauras sommerstemning

Da jeg i sin tid skulle indrette mit første børneværelse, var jeg meget betaget af Laura Ashley, så det eneste der duede, var naturligvis en tur ind forbi butikken, som vistnok lå nede i Læderstræde. Butikken er forlængst lukket, men jeg husker tydeligt, hvor længe jeg var om at beslutte mig for tapet, farver og stoffer. Der var en sand rigdom af forskellige mønstre, kulører og en ekspedient, som ikke var sen til at diske op med alle mulighederne.

Jeg kiggede tapetbøger, lånte farvekort og stoffer med hjem, malede små farveprøver på skråvæggene oppe under loftet og besluttede mig til sidst for værelsets udseende. Jeg glemmer aldrig det færdige resultat, for det havde krævet så meget tålmodighed af os begge, at det til sidst var en opgave vi helst var fri for. Tapetet ville ikke fæstne på de gamle vægge, malingen ville ikke tørre i det kolde og fugtige hus og sådan tog det altså meget længere tid at gøre værelset klar, end jeg nogensinde havde drømt om. Til gengæld endte det med at ligne en drøm. Jeg var tilfreds, men sikke et arbejde.

Sommerstemning

Foto: Laura Ashleys Inspirationskatalog 

Betagelsen af Laura Ashley er såmænd ikke aftaget. Jeg synes stadig, at tingene er smukke og jeg elsker det lyse, nordiske, så et kig i inspirationskataloget er stadig en fornøjelse.

Jeg kan endda driste mig til at drømme om nytapetserede vægge, sarte pasteller og evig sommer, men det kræver vel bare, at jeg nævner idéerne for Kenneth…

Strandstemning

Foto: Laura Ashleys Inspirationskatalog

Ikke desto mindre er det jo tilladt, at lade sig inspirere og det behøver jo ikke inkludere tapeter, som ikke fæstner, maling, som ikke tørrer og frustrationerne der følger med den slags oplevelser. Man kan vel starte i det små med at skifte tekrusene ud.

You Might Also Like

19 Comments

 • Avatar
  Reply
  antonia
  6. februar 2007 at 17:37

  Hej
  Cretonnestoffet eksisterer skam. Har holdt til i Sydjylland, bl.a. Askov og Kolding og er pr 1 januar overtaget af http://www.henriksdal.dk og ligger i Støvring Nord Jylland.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. februar 2007 at 12:41

  God tur, Deborah :-)

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  1. februar 2007 at 12:26

  Selvfølgelig er du tilgivet Liselotte. Men jeg er SÅ senil nogengange, at jeg snildt kunne have troet jeg sendte og ikke gjort ;-) Tak! Jeg pakker, jeg skal jo rejse imorgen. Glæder mig til at komme hjem og dele oplevelserne med jer. Nu kalder kufferten på mig, pas på jer sålænge!

 • Avatar
  Reply
  Hanne 2
  1. februar 2007 at 08:53

  Jeg kan se, at jeg har en “lidelsesfaelle” m.h.t. Sandersons tekstiler.
  Saa vil jeg tillade mig at bruge din blog, Liselotte, til en efterlysning paa 2.sorterings Sanderson tekstiler?
  Er der nogen der ved om det kan skaffes, og hvor?

  For nogle aar siden var der en website, der hed http://www.cretonnekaelderen.dk . Den ekstisterer aabenbart ikke mere.
  Hun solgte nemlig Sanderson en masse i 2.sortering.
  Tak!

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  1. februar 2007 at 07:11

  hurra en quindelig klogeåge….
  lever sammen med mandlig et hvor er det godt med lidt afveksling
  tihi ja fyn er fin………

 • Avatar
  Reply
  Ella
  31. januar 2007 at 23:39

  Jeg tror den røg derind, fordi der var mere end et link i kommentaren. Huha, som jeg kloger mig ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  31. januar 2007 at 22:59

  Du var røget ind i maskinhuset til bedømmelse. Jeg har ingen anden forklaring, end skidtet er ved at udvikle en selvstændig og anarkistisk adfærd, som på ingen måde kan lastes mig. Jeg håber, at jeg er tilgivet ;-)

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  31. januar 2007 at 22:18

  Jeg mener da bestemt, jeg lige havde skrevet et længere indslag her!? Er jeg helt senil, eller er det røget i “censuren” el. noget? Eller gør min senilitet at jeg måske ikke fik sendt? Så må I vente, for jeg orker ikke mere idag….

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  31. januar 2007 at 22:09

  Uha, det er farligt at sende mig sådan nogen links! SUK! Jeg elsker tapet og har en stor drøm for lejligheden her, når jeg vinder “something” – tapet! I mit barndomshjem ofrede mor og far Sanderson Tapethttp://www.sandersonfabrics.co.uk
  på os! Det var flot, det lover jeg jer. Prøv at se noget som “Rosamund”:
  http://www.sandersonfabrics.co.....o_118.html Jeg leder efter det som jeg havde, men det er nok for omfattende til, at jeg kan finde det. Derudover er der mange andre, men jeg faldt lige over “Little Chelsea” også…. suk! Jeg prøvede at finde det jeg havde engang, men der er for meget at gå igennem, når jeg ikke kan huske mønstret. Jeg har rester et sted, og når jeg finder skal jeg fortælle. Kan I have en fortsat god aften.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  31. januar 2007 at 22:08

  Fyn lokker… :-)

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  31. januar 2007 at 21:33

  dejlige billeder tillod mig lige frmodigt at sætte 2 link ind…

  Det første er nogle puder som en designquinde jeg kender laver anderledes stil men dog originale …

  Det andet er et smukt sted der er et eventyr …hvis nogen der skulle en tur til fyn exvis Egeskov slot ….helt sikkert er et besøg værd…..Der er guf for øjet for maven og sjælen …
  var lige på malerkursus der i weekenden

  p.s. At konkyliagården også er det sted min dejlige søn og hans kæreste bor og det er hendes dejlige forældre der har stedet må jeg indrømme jeg har lige købt de smukkeste krystal glas der til mit lille enghus her…
  Håber det var ok med lidt mørk & forblæst januar inspiration
  dejlig ispiration endnu en gang Liselotte
  tak Bolette

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  31. januar 2007 at 21:22

  Ja, det var smukke tider…

  Godt at læse, at barnebarnet har det godt igen ovre hos dig :-)

 • Avatar
  Reply
  kokken på blokken
  31. januar 2007 at 21:07

  Åh ja – husker det som var det igår. Mit soveværelse var med de smukkeste blomster på væggene i flødefarvet med lidt gult og grønt og med det samme mønster på gardinerne.. Tak for at du førte mig tilbage til de gode minder om netop det soveværelse og hvad der ellers kunne være i netop det rum ….. :o)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  31. januar 2007 at 21:04

  Jo da, når vi engang får os taget sammen, skal vi nok huske kameraerne :-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne 2
  31. januar 2007 at 21:03

  Hvis du maa,naar I kommer til herregaarden, gider du saa ikke knipse nogle billeder her til bloggen?

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  31. januar 2007 at 21:01

  Åh ja… *suk*

 • Avatar
  Reply
  anita n
  31. januar 2007 at 20:54

  Pasteller!!…uhh jeg kan få helt forårs fornemmelser! Jeg trænger til lavendel i potter, udsprungne grene i vaser og åbne vinduer….

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  31. januar 2007 at 20:53

  Nej, den ligger lige om hjørnet, Hanne :-)

  Jeg har adviseret Ella om en forestående udflugt den vej. Hun må med :-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne 2
  31. januar 2007 at 20:24

  Den Laura AshleY butik har jeg ogsaa snuset rundt i mange gange!
  Jeg elskede det!
  Der var ogsaa engang en lille filial i Skagen, endnu en grund til at komme nordpaa ! Det er saadan en skam, de er forsvundet.
  Jeg bliver heller aldrig traet af at se paa den stil.

  Naar lejlighed byder sig, vil jeg en tur paa St. Restrup Herregaard, de har et showroom med alt i den stil.

  Proev at se paa http://www.royalclassic.dk
  Tjek lige nogle af de soede ternede puder ud!

  Herregaarden er jo heller ikke saa langt fra dig.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)