13

Søndagsdovneri

Vaskemaskinen roterer energisk. I radioen underholder Søren med Café Hack. Familien er beskæftiget med hver vores. Egentlig havde vi besluttet, at i dag kunne være dagen for en udflugt, men vejret er ikke med os, for der er gråt og fugtigt, så det ender sikkert med en dag indenfor med yderligere oprydning og arrangeren, for kender jeg yngste, vælger hun hyggen indendøre.

Da jeg passerer stuebordet, opdager jeg, at mine små, blå klokker står fint til skue.

Klokkerne

Jeg elsker dem. Jeg elsker, at have små forårsløg, som overrasker med forårsfornemmelser. Disse her er nogle af mine yndlinge.

Jeg aner altså en hel søndag forude, hvor det eneste sikre indhold er vasketøjet, som har hobet sig op i denne uge. Det er såmænd også rigeligt, men jeg fristes alligevel af alt det garn, som nu ligger smukt på hylderne.

Noro måske...

Jeg bliver ganske usikker af al den orden og det har resulteret i, at jeg slet ikke kan bestemme mig for, hvor jeg skal tage hul på lageret, men som sagt frister den nye Noro, så mon ikke jeg skulle opfinde et behov, så jeg kan komme i gang. Strikkepinde, kaffe og en god film er ingen ringe kombination på en søndag.

Annemette ankommer ved 20-tiden. Inden skal der laves lammegryde, så englene synger, men ellers er der vist ikke forberedelser, som skal gøres. Hun er jo rask og rørig, så vil hun have en soveplads i rodet, kan hun vel selv rydde op.

I morgen ville Alexander være fyldt sytten. Vi spiser sammen med mor, for vi har vist alle behov for at være tæt den dag. Mor er kokken, så den slags detaljer skal der ikke spekuleres i. Vi skal bare møde op og det er nyt og dejligt.

Mor bor i lejlighed på anden sal, så det er ved at være år siden vi sidst var der for at spise. Alexander er ikke blevet snydt, for vi har troligt båret ham på anden sal, når hun inviterede, men de sidste år kunne hans kørestol ganske enkelt ikke holde til sådan en bæretur, så det er længe siden sidst.

Og så ringede telefonen. Hanne og Preben kommer forbi til en kop kaffe, så jeg lader garn være garn og glæder mig i stedet til en times tid med god snak. Det er jo en herlig søndag fyldt med gode overraskelser. Sådan skal det være.

Du vil sikkert også kunne lide