12

Dovendyret

I nat så jeg Late Show med David Letterman, som kunne oplyse, at huskatte tilbringer 85 % af deres døgn med at slikke på et eller andet. Underlig, ubrugelig oplysning, men da jeg ikke selv har kat, kan jeg ikke udtale mig om rigtigheden af udsagnet.

Liggende i sækkestolenJeg kan alene konstatere, at det dyr, som bor under mit tag, er slap og ugidelig størstedelen af døgnets timer, hvor han bl.a. tilbringer en stor del af tiden med at sove, placeret blødt, midt i sækkestolens hulning i stuen.

Der ligger han timer i træk og vegeterer. Han slikker ikke specielt meget. Han dovner bare. Faktisk gør han ingenting og end ikke en tur ud frister for øjeblikket, hvor alt fryser, når det rammer gaden. Han kan sagtens undvære. Længe.

Jeg er jo vild med ham. Han varmer mine tæer, når vi tager os tid til at dele dyne en times tid inden sovetid.

Han gider lege og er utrættelig, når jeg smider med bolde. Han elsker at tage på opdagelsesture i naturen og Østerådalen behøver jeg aldrig at besøge alene.

Han logrer af glæde, når jeg kommer hjem og det uanset om jeg har været væk 5 minutter eller flere dage. Så meget for intelligensen…

Yndlingen

– men smuk, det er han… og drønlækker :-)

You Might Also Like

12 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  11. februar 2007 at 11:49

  Vi er mere eller mindre vanvittige – vi dyreejere ;-)

 • Avatar
  Reply
  /many
  11. februar 2007 at 11:45

  Sidebemærkning: Bemærk hvordan både hunde- og katteejere tillægger kæledyret menneskelige egenskaber.

  Jeg bilder mig ind, at mine katte kan foretage cost-benefit-analyser, og hundeholderne, at deres dyr kan blive fornærmet.

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  11. februar 2007 at 00:46

  Ha ha, jeg har én magen til, bare en hunhund af slagsen. Skøn hund, men en lille piveskid…den skal bestemt ikke med ud at gå tur i øjeblikket. Den vil gerne, når jeg vifter med båndet…meeen når vi så kommer ud i kulden, ser den på mig med fornærmede øjne, og så får jeg lov til at gå alene.
  Hilsen Hanne

 • Avatar
  Reply
  Pia
  10. februar 2007 at 23:30

  Han ser både smuk og lækker ud, og med tendensen til at hyggesove sammen så kan du vidst ikke ønske dig det meget bedre:)

  Jeg har ingen kat, og kan derfor kun udtale mig om hunden- som jeg holder på er super duper smækker lækker og så er den tilmed en ven af rang:)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. februar 2007 at 19:21

  Det handler nemlig om hengivenhed og det har han så rigeligt af, så det er til at tage og føle på – jeg elsker det! :-)

  /many – det har jeg heller ikke. Forstand altså… ;-)

 • Avatar
  Reply
  /many
  10. februar 2007 at 18:45

  Preben og Fissemanden slikker meget nødig på noget som helst. Jeg tror, de har lavet en cost-benefit-analyse og konkluderet, at slikkeri tager for meget tid fra sovning.

  David Letterman lyder til at være hundemand. Katte har han ikke det store begreb om…

 • Avatar
  Reply
  Britt
  10. februar 2007 at 18:19

  Vores kat lagde sig på gulvpuden kl. 11 i formiddags. Der ligger hun endnu.
  Hun har navn efter nattens gudinde, på græsk, for pelsen er sort, som denne og det er tidspunktet, hvor hun, som de fleste andre katte, er mest aktiv.
  Hun slikker pels, æder grønt og brækker det hele op, akkurat, som de fleste andre katte.
  Jeg tror mere på, at de “mediterer” 85% af døgnet.

  Skøn hund I har der.

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  10. februar 2007 at 18:15

  det er sandt ca. …
  min Misser el simba som han hedder er glad for slikkeriet bla om om morgenen på min næse exvis …han er også teenager og leger mere end han slikker lig enu sover han sammenrullet på divaneseren imens vi sidder her ved computerne…..
  Omlidt når jeg rejser mig for at lave lørdags middagen sidder han lige bag ved mig…. på tæppet
  i køkkenet
  husdyr er da hyggelige og din oskar er kær liselotte Misser er med os over alt og igår havde vi været væk i 6 timer så han holdt vagt hos os i nat så vi ik forsvandt igen

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  10. februar 2007 at 17:47

  Det er da smukt med en ven, der ALTID er glad for at se en ikke sandt? Han er da smuk og dejlig – min far har en magen til – en “Emil” som også er en enormt glad sjæl – og det med katten – tjah, jeg ved ikke helt, om det kan passe. Det skal da være den tid, de er vågne for de sover 22 timer på et døgn ;-) – min “Garbo” sikkert mere, da hun er en ældre pige på 14, men stadig smuk.

 • Avatar
  Reply
  capac
  10. februar 2007 at 17:40

  Det handler ikke om intelligens, Liselotte, men om hengivenhed… ;-)

 • Avatar
  Reply
  Hunløven
  10. februar 2007 at 17:32

  Jo han er smuk.
  Og man kan jo ikke få det hele, så lidt doven må han jo have lov til at være.
  Jeg vil nu også give ham ret, det er koldt uden for.

 • Avatar
  Reply
  Ella
  10. februar 2007 at 17:26

  Han er smuk og drønlækker, Liselotte. Lækker -for det meste ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)