6

Dukkehuset

For godt tre år siden, besluttede Oline og jeg, at vi sagtens kunne bygge et dukkehus. Vi gik i gang og havde meget sjov med projektet, som interesseret blev fulgt af min far, efterhånden som det skred frem.

Dukkehuset tog form og vi kunne se, at det ville ende med at blive fantastisk, men mens vi var godt i gang, blev far alvorligt syg og endte i sidste ende med ikke at overleve sin kræftsygdom. I den sidste tid, fandt han stor fornøjelse i, at følge med på sidelinjen, når vi var i gang med byggeriet og derfor endte det med, at det blev et fælles projekt mellem os tre. Noget, som gav anledning til hyggeligt samvær, som i den tid var svært at fremmane.

Bagefter, stillede vi huset væk, fordi det mindede os om tiden op til fars død. Vi tog det frem for et par år siden og måtte konstatere, at det aldrig nogensinde ville blive anderledes for os. Det var ingen fornøjelse, at bygge videre. Vi satte det tilbage på toppen af det skab, hvor det havde tilbragt det forgående år.

Forleden forærede vi det til Emma, som sammen med sin mor skal prøve at forvandle det til den drøm hun har om et lyserødt dukkehus. Jeg håber de får fornøjelse af det, ligesom vi havde i en tid.

Dukkehusmøblerne

Vi byggede huset, men vi havde lige så stor fornøjelse af at bygge møbler til det. Vi hentede inspiration mange steder og gik i gang med krum hals. Vi byggede borde, stole, sofaer og alt der imellem, for det var sjovt og Oline kunne sagtens male alle delene bagefter.

Jeg rydder op i mine gemmer for øjeblikket og jeg er faldet over en kæmpestor kasse med færdige møbler, småting, som skulle pynte her og der og så en stak endnu ufærdige møbler. Jeg tror, at de kalder på et hus.

Om et stykke tid, vil jeg finde mig et hus, som kunne være sjovt at bygge. Jeg elsker dukkehuse og Oline ligeså, så vi kan med sikkerhed stadig få timer til at gå, med at planlægge, lime, slibe og male.

You Might Also Like

6 Comments

 • Avatar
  Reply
  Bodil
  12. januar 2008 at 17:23

  Hej Liselotte.
  Jeg har selv et dukkehus, hvor jeg har lavet en foratning i dukkehuset.
  En dag vil min mand og jeg lave et stort dukkehus.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  11. februar 2007 at 11:48

  Ja, de har smukke huse. Det har de også i USA, hvor Oline og jeg bestilte det sidste hus. Uha, som man kan fristes :-)

 • Avatar
  Reply
  Lone i marsken
  10. februar 2007 at 22:24

  Vend blikket mod England Liselotte – de har nogle fantastiske dukkehuse. Jeg går med en gammel drøm om et yndigt engelsk dukkehus indrettet i viktoriansk stil. Hvem ved – måske bliver det alvor en dag.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. februar 2007 at 19:18

  Regitze, livet bliver jo meget mere farverigt, når man kan drømme, så lad os drømme… :-)

  Tine, jeg glæder mig til vi engang finder tiden og overskuddet til at gå i gang, for det var så hyggeligt sidst :-)

 • Avatar
  Reply
  Tine
  10. februar 2007 at 18:32

  Min far var også helt vild med at bygge små ting i træ lige fra dukkehusmøbler til flyvemasker, især det sidste, fandt vi en hel lille kasse af, da vi tømte hans lejlighed og af en eller anden grund, kunne jeg ikke og kan stadigvæk ikke her små fire år efter hans død smide dem ud.

  Jeg har stadigvæk mit føste dukkehus, som min far byggede til mig, da jeg var to år og selv om jeg nok aldrig når at få et barn, så gemmer jeg det forsat.

  Jeg ønsker jer begge to alt mulig held og lykke med jeres projekt og at I vil komme til at hygge jer med at bygge det næste hus, mange du små hæklet grydelapper, due og lignede til det, så har jeg en opskrift – min egen – på det.

  Hilsen Tine.

 • Avatar
  Reply
  regitze
  10. februar 2007 at 17:49

  dukkehus! der trådte du lige på en speederpedal her. Louis og jeg havde også en dukkehusdrøm sammen. med forlov, et indlæg ligger på læben:)
  og så glæder jeg mig vildt til at følge projekt dukkehus hér.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)