22

Slumretæppe

I går ryddede jeg op. Grundigt. Jeg fik sat de sidste ting på plads nede i reolen og når man gør den slags, kan man rende ind i overraskelser, som er både gode og mindre gode. Jeg fik flest af de gode i går.

Jeg vidste godt, at jeg har en frygtelig masse bomuldsgarn. Jeg vidste ikke, at jeg havde en hel kasse fyldt med både hele og halve nøgler i alverdens kulører, men jeg blev klogere.

Omsatte rester

I går aftes tog jeg kassen frem og besluttede, at alle resterne måtte forvandles til et eller andet brugbart, så jeg gik i gang med det tæppe, som jeg forelskede mig i hos Posie Gets Cosy.

Jeg besluttede mig for, at jeg ville lave det lidt anderledes, for jeg kan lide, at der er rækker af huller, som bryder bølgerne undervejs i hækletøjet, men grundidéen er den samme.

BegyndelsenJeg hæklede og hæklede og hæklede… og nåede så at sige ingen vegne, men det er da blevet til hele 4 striber nu, så jeg skal vel ikke klage, men min tålmodighed kommer alvorligt på prøve, når en enkelt række tager mere end den tid det tager mig, at komme på idéer til stribernes farveforløb.

Jeg er ikke umiddelbart tilfreds med den lilla, men ikke om jeg piller den op igen. Så hellere tro på, at jeg kan få skabt harmoni med de næste striber, som venter forude.

Det bliver et projekt, som holder længe. Rigtigt længe, for hæklerier i det omfang er ikke gode for mine hænder. Jeg vil lade det være et tidsubestemt projekt, som måske er færdig til næste år, for med lidt tålmodighed, kan det ind imellem tages frem og en enkelt stribe eller to, kan tilføjes som tiden og mine hænder tillader det.

Det er så hyggeligt at hækle. Uforpligtende er det, for man kan altid lægge det til side og lade det hvile i lang tid, fordi det kan genoptages uden fare for, at det i tiden, mens det har ligget gemt væk, har smidt ind til flere masker, som er løbet.

Jeg lærte at hækle, da jeg var omtrent 9 år gammel. Jeg kender mange, som slet ikke kan. Det er herlig beskæftigelse, netop fordi det er så uforpligtende. Vil du lære det, er der en god side lige her, som forklarer de grundlæggende masker.

Update: Lige adspurgt om et nemt hæklet sjalsmønster, som ikke kræver store armbevægelser, anbefalede jeg dette.

Du vil sikkert også kunne lide