22

Slumretæppe

I går ryddede jeg op. Grundigt. Jeg fik sat de sidste ting på plads nede i reolen og når man gør den slags, kan man rende ind i overraskelser, som er både gode og mindre gode. Jeg fik flest af de gode i går.

Jeg vidste godt, at jeg har en frygtelig masse bomuldsgarn. Jeg vidste ikke, at jeg havde en hel kasse fyldt med både hele og halve nøgler i alverdens kulører, men jeg blev klogere.

Omsatte rester

I går aftes tog jeg kassen frem og besluttede, at alle resterne måtte forvandles til et eller andet brugbart, så jeg gik i gang med det tæppe, som jeg forelskede mig i hos Posie Gets Cosy.

Jeg besluttede mig for, at jeg ville lave det lidt anderledes, for jeg kan lide, at der er rækker af huller, som bryder bølgerne undervejs i hækletøjet, men grundidéen er den samme.

BegyndelsenJeg hæklede og hæklede og hæklede… og nåede så at sige ingen vegne, men det er da blevet til hele 4 striber nu, så jeg skal vel ikke klage, men min tålmodighed kommer alvorligt på prøve, når en enkelt række tager mere end den tid det tager mig, at komme på idéer til stribernes farveforløb.

Jeg er ikke umiddelbart tilfreds med den lilla, men ikke om jeg piller den op igen. Så hellere tro på, at jeg kan få skabt harmoni med de næste striber, som venter forude.

Det bliver et projekt, som holder længe. Rigtigt længe, for hæklerier i det omfang er ikke gode for mine hænder. Jeg vil lade det være et tidsubestemt projekt, som måske er færdig til næste år, for med lidt tålmodighed, kan det ind imellem tages frem og en enkelt stribe eller to, kan tilføjes som tiden og mine hænder tillader det.

Det er så hyggeligt at hækle. Uforpligtende er det, for man kan altid lægge det til side og lade det hvile i lang tid, fordi det kan genoptages uden fare for, at det i tiden, mens det har ligget gemt væk, har smidt ind til flere masker, som er løbet.

Jeg lærte at hækle, da jeg var omtrent 9 år gammel. Jeg kender mange, som slet ikke kan. Det er herlig beskæftigelse, netop fordi det er så uforpligtende. Vil du lære det, er der en god side lige her, som forklarer de grundlæggende masker.

Update: Lige adspurgt om et nemt hæklet sjalsmønster, som ikke kræver store armbevægelser, anbefalede jeg dette.

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Randi Feddersen
  17. september 2012 at 14:23

  hej jeg har hæklet denne tæppe i rester for nogle år siden men nu vil jeg gerne lave den i ensfarvet til en gave jeg kan huske at der var 297 masker og ja hvad så mere en der kan hjælpe mig den er så hyggeligt at sidde med om vinteren foran fjernsynet :)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. februar 2007 at 13:47

  Hold da op, Britt… der var alligevel lager hos dig også. Om der er nok til et tæppe aner jeg ikke, for jeg har ingen anelse om hvor meget der går til sådan et. Jeg hækler bare derudaf ;-)

 • Reply
  Britt
  22. februar 2007 at 13:35

  Hold da op, jeg har lige gravet en pose med 23 nøgler bomuldsgarn i 3 farver frem af dybet. Er der mulighed for et tæppe her? Hvor meget garn, hvordan, hvorledes? Hjælp??

 • Reply
  Espensens.dk » Blog Archive » Lidt her og der
  18. februar 2007 at 22:57

  […] Her i aften begyndte jeg også på noget nyt. Narj ikke så nyt, men noget som jeg ikke har rørt ved i mindst 15, måske 20 år. Jeg vil hermed rose mig selv at jeg stadig kan håndtere en hæklenål. Jeg troede ikke at jeg kunne, Men jeg blev inspireret af Liselotte Men et tæppe, et stort mundfuld. Jeg starter bare med noget mindre. Jeg ved ikke hvad. Hvis / når det er noget ubrugeligt piller jeg bare garnet op igen. 4 rækker er det blevet til. Måske når jeg 10 rækker i løbet af ugen. […]

 • Reply
  Christina
  12. februar 2007 at 12:35

  Fantastisk tæppe. Kan du huske hvor mange masker du slog op?
  Hvordan er det gået med din hæklede elg…eller var det en ren?

 • Reply
  Mette
  12. februar 2007 at 11:30

  Ja, jeg har også været på lageret og er i gang. Behold den lilla! Det er sjovt at se de forskellige farvevarianter, der dukker op i blogland.

 • Reply
  Sylvia
  11. februar 2007 at 23:10

  Jeg lærte å hekle av min Spanske bestemor da jeg var liten. Jeg synes det går raskere å hekle enn å strikke.
  Teppet ditt blir nydelig, Liselotte.

  I Norge hr vi feiret “Mors dag” i dag, men hos oss har vi feiret minstedatterens fødselsdag. Kom innom og smak litt på mine kaker…..

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  11. februar 2007 at 18:46

  Jeg tror, at det er ved at blive “in” igen, at hækle, så du er sikkert ikke den eneste, Maja, som gerne vil lære at hækle som voksen. Herligt at høre, at du har det sjovt med det :-)

 • Reply
  Maja
  11. februar 2007 at 18:32

  Vil da bare lige fortælle at jeg for 1½ uge siden i en alder af 24 år først lige har lært at hækle af min mor, og nu kan jeg slet ikke slippe det igen. Det endte med at jeg havde hæklet i sjal på 2. dagen efter jeg havde lært det. Og nu er jeg gået i gang med et dejligt bredt lagnhåret sjal og det kan jeg næsten heller ikke slippe:)

  Så altså hækleri kan kun anbefales:)

  Og det sjove ved det er at da mine to ældre søstre hørte det, syndtes de at det var totalt “farmor”, men da de fik en lille halsvarmer hver sov jeg havde hæklet til dem, var det lige pludeslig ikke så farmor-agtigt alligevel…Har faktisk givet ordre på flere….!

 • Reply
  Tine
  11. februar 2007 at 14:59

  Jeg var kun seks år, da jeg lærte at hækle og jeg har været helt vild med det lige siden. Det er ikke fordi, jeg ikke kan strikke, det lærte jeg som 4 årig, men man kan så meget mere og man har så stor frihed, når man hækler.

  Til Tina købe noget lidt tyk garn – helst noget, som ikke er for “langhåret” og en tyk hæklenål og gå så i gang med det sjal, som Liselotte har link til, så vil du hurtigt finde ud af, hvor sjort det er at hækle og du vil opleve et håndarbejdet, som du hurtigt er færdigt med.

 • Reply
  Kristine
  11. februar 2007 at 14:52

  Flot tæppe – måske er det også sådan alle mine bomuldsrester skal bruges…..
  Jeg har med stor succes afprøvet disse hæklenåle:

  kortlink.dk/3nen
  (Clover soft touch fra htttp://Bendixgarn.dk).
  De er lidt brede og flade i det – så der er lidt mere at holde om – og man slapper lidt mere af mens man hækler.
  (Ved bestilling betaler du kun den rent faktiske portoomkostning, så der kommer så mange ekstra omkostninger oveni….).

 • Reply
  sus
  11. februar 2007 at 14:13

  Hej Liselotte

  Inspirereret af de mange blogs her, har jeg også fået rydde op i ALT mit garn og der er virkelig meget, meget mere end jeg selv troede. Derfor har jeg også besluttet at alt mit bomuldsgarn skal bruges til et hæklet tæppe, og jeg synes også godt om det du er i gang med, men jeg kan ikke rigtig forstå hvordan man hækler så det bliver zig-zag, og jeg kan ikke læse de engelse opskrifter, som jeg ellers har fundet på et tæppe lignende dette, håber du har lyst til ganske kort at beskrive hvordan du hækler dig.
  tak for en passe dejlig læsning på din blog. Fortsat god weekend.
  kh sus

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  11. februar 2007 at 14:13

  Jeg har fundet en norsk side, som beskriver hvordan man strikker. Måske kan du bruge den, Camilla :-)

 • Reply
  Deborah
  11. februar 2007 at 13:47

  Ja man bliver frygteligt inspireret her! Vi må håbe os novicer kan få drømmene til at gå i tråd med den ;-) Det er jo ikke sikkert, men nyde jeres udfoldelser, det kan vi da!

 • Reply
  Camilla
  11. februar 2007 at 13:20

  Kære Liselotte.

  Jeg følger spændt din blog hver dag, og nyder den i fulde drag. Du er en fantastisk retoriker. Dybt misundelig på alle dine kreative færdigheder sluger jeg alle de lækre detaljer, og tænker “bare det var mig…” suk. Kender du ikke et godt site for en som mig, som bare gerne vil lære at strikke frem og tilbage, og som aldrig har kunnet det før.. Er det mon for sent at komme i gang.

  Varme hilsner
  Camilla

 • Reply
  Tina
  11. februar 2007 at 13:09

  Jeg vil SÅ gerne lære at hækle, så nu skal det være. Tror jeg køber en hæklepind og begir´mig ud i det. Kommer man “hurtigere” frem end når man strikker?

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  11. februar 2007 at 12:51

  Det er lige et arbejde, der kan kombineres med en god film og sofaen om nogle timer, når det praktiske er vejen herhjemme. Uhm :-)

  Jeg forstår godt, at du savner det, Ella, men det kommer igen. Du skal bare være tålmodig. Det er den store kunst ;-)

 • Reply
  Ella
  11. februar 2007 at 12:41

  Gennemført hyggearbejde, der ikke fordrer hjernevirksomhed.

  Det er en meget god ide at lave et farveforløb på papir først, det har jeg aldrig gjort og det ville have været en stor hjælp til at skabe harmoniske forløb. Og så behøver man slet ikke tænke mens man hækler, så er det bare derudaf.

  Det bliver så skønt et tæppe :-)

  Jeg har svære abstinenser i øjeblikket – jeg vil så gerne have noget håndarbejde i hænderne :-(

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  11. februar 2007 at 12:14

  Jamen med så mange rester, er det oplagt, Britta :-)

  Det er hyggeligt, men det er altså også vældig hårdt for mine hænder, så jeg er nødt til at holde pauser, men skidt, så holder det bare længere ;-)

 • Reply
  Britta Thomsen
  11. februar 2007 at 12:08

  Sjovt at se, at du er gået i gang med næsten samme tæppe som mig. Jeg havde også for mange løse nøgler garn eller rester der skulle bruges. Du har ret i, at det er uforpligtende, men jeg hygger mig så meget med hækleriet, at jeg har svært ved at slippe det igen. Men det ER hårdt for hænderne, så der bliver lige strikket ind i mellem, for afvekslingens skyld.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  11. februar 2007 at 12:02

  Ja, hun lever i et eventyrligt hjem, men ikke om jeg kunne bo der. Jeg kan lide at se det, men jeg ville ikke kunne leve der. Det er en tand for meget for mig, men vældigt inspirerende ind imellem :-)

  Jeg vil tro, at det bliver et langstrakt projekt med det tæppe, men det gør jo i virkeligheden heller ikke spor :-)

 • Reply
  Anita
  11. februar 2007 at 11:56

  Åh ja, den kære Posie… mangen en gang har jeg hygget mig på hendes side og dagdrømt om at kunne bare en brøkdel af det hun kan med sine hænder, men jeg har det ligesom dig – tålmodigheden er altså ikke min stærke side, så jeg nøjes med det jeg kan og det er også godt nok for mig :o)

  Hav en god søndag og god arbejdslyst med tæppet :o)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)