17

Jeg gad en torsk

Så er det snart tid for forberedelserne til aftensmad og jeg kan ikke forklare hvorfor, men torskebøffer med bløde løg og sennepssauce indtaget med faste aspargeskartofler ville simpelthen gøre mig lykkelig.

Torsk til aften

For et ½ år siden ville jeg have nægtet, at det var noget jeg kunne lide, men søster lystig er aldrig særligt nærtagende (læs: følsom overfor forsigtige pip om, at det måske ikke er ønsket til aftenens menu), så hun lavede en ordentlig portion af samme, da vi var derovre. Hun er fisker om en hals, så fryseren var spækket med selvfangede torsk og “en god sennepssauce kan enhver lide”, som hun replicerede, da jeg bad om noget andet. Basta. Og hun havde ret!

Jeg spiste igennem. For at sige det mildt. Lige nu kunne det simpelthen være lykken, at sætte tænderne i den menu om nogle timer, når vi skal spise. Jeg skal nok ikke gøre mig mange forhåbninger, selvom torsken kunne være et passende plaster efter morgenens kuldeoplevelse…

You Might Also Like

17 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  13. februar 2007 at 10:46

  Jamen… den er jo spist forlængst!

  Vi modtager gerne donationer en anden gang, for det smager jo helt og aldeles fremragende… uhm

 • Avatar
  Reply
  Moster
  13. februar 2007 at 10:30

  Hm, såvidt jeg husker så blev der vist hjemført et stk frysetaske indeholdende et eksemplar af pløresundstorsk, forrige gang I var herovre??? Den er måske blevet for gammel, har ikke styr på holdbarheden af de dyr, spiser dem jo selv med det samme. At jeg ikke nødvendigvis altid lytter til søsters ønsker, hænger sammen med, jeg ved bedre :-) Thi hi. Og som du skriver, så var der vist kun mætte maver efter maden. Godt man har en mor der kan fortælle en hvad man gør med de dyr, for stegte torskebøffer er nu bedre end de dampede udgaver, hvis bare man ikke skeler til sundhedsgraden af retten… Og en gang i mellem skal man jo have lidt sul, kroppen kan ikke fungere uden… God dag og hils

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. februar 2007 at 22:29

  Havkat smager også dejligt, Solveig. Jeg må til fiskehandleren :-)

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  12. februar 2007 at 22:01

  øhhh …………ja dak

 • Avatar
  Reply
  Solveig
  12. februar 2007 at 21:17

  Vi bruger havkat…

  En havkat-bøf med bløde løg og ristede champignoner.

  Uha, det er godt :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  12. februar 2007 at 20:18

  Torsk er godt ja. Tror jeg følger trop – men først i næste uge hvor gemalen igen er hjemme. Gider ikke at nyde torsken solo.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. februar 2007 at 19:50

  Uha, som de er godt, sådan nogle torskebøffer :-)

  Torskebøffer, vendt i mel, salt og peber med gavmild hånd og så smørstegt på panden. Ikke sundt, men Himmerige på Jord ;-)

 • Avatar
  Reply
  regitze
  12. februar 2007 at 19:47

  vi har ikke fået torsk siden nytår – så nu skal Claus lige ha en albue i siden inspireret af dig. og eftersom mandag er en dårlig dag til frisk fisk kan man sige, det er en god dag at planlægge samme, ikke.
  torskebøffer har jeg aldrig tænkt over at man ku. tak, Liselotte:)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. februar 2007 at 18:47

  Hønsemor, du bliver forfalden ;-)

  Maltesen, torsk er dejligt :-)

 • Avatar
  Reply
  Maltesen
  12. februar 2007 at 18:33

  Mums, torsk smager bare godt :-)

 • Avatar
  Reply
  Hønsemor
  12. februar 2007 at 18:32

  Det var fan’es torskebøffer, hvorfor ikke det har jeg aldrig prøvet, men man er vel ikke for gammeltil at prøve noget nyt. Er på min indkøbsliste i morge(torsken selvfølgelig)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. februar 2007 at 18:16

  Den ER kommet på indkøbslisten for denne uge. Lad os se, om vi fanger fiskehandleren, for så står den på stegt torsk :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  12. februar 2007 at 17:45

  Jamen så må torsken m.m. da på indkøbslisten til en anden god dag! Så har du noget at glæde dig til… hvilket ikke er værst;-)

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  12. februar 2007 at 17:34

  Uhm, mine tænder løber også i vand – en af yndlingsretterne ;-)

 • Avatar
  Reply
  flinkonella
  12. februar 2007 at 17:13

  Jeg har aldrig kunnet fordrage kogt torsk m sennepsauce, varm mælk med honning og stegt lever, men da jeg var gravid med datterbarnet, ændrede ALT sig, nu elsker jeg det bare, så……….

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. februar 2007 at 16:53

  Det hele, Karin – og jeg gider i virkeligheden ikke at skulle ind til centrum, for at finde en torsk, inden jeg overhovedet kan komme i gang, men senere på ugen, så… ;-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  12. februar 2007 at 16:49

  Jamen hvorfor ikke? Hvad mangler?

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)