17

Sneleg og stenalderbrød

Oline i sneen

Med mors støvlerOline fik lokket Oskar på afveje. Det kunne også lige passe andet, men han sank i til overmål og ind imellem var han helt væk derude. Han syntes om det – for en kort bemærkning, for så at returnere til mig og sikkerheden i køkkenet. Han er og bliver en piveskid.

Nok hånes jeg for mine oldgamle vinterbeklædninger, men de er nu ikke helt ringe, når der skal forberedes til snebesøg. Oline tog glad og gerne mine gamle moonboots på og holdt sig på den måde varm og tør, selvom sneen ind imellem gik til lårene.

Indenfor kunne jeg høre hendes grin derude. Hun og Oskar hyggede sig, så længe det varede og hunden er ikke klogere, end han render forvildet rundt og leder efter de snebolde hun smider til ham. Forundringen vil ingen ende tage, når de forsvinder lige for næsen af ham.

Nu er mørket faldet på og det er slut med sneleg for i dag. Det sidste brød er i ovnen og vi nyder stadig, at der ikke er forpligtelser af nogen art.

Stenalderbrød

Brødene er umiddelbart blevet vellykkede og vi kalder dem for stenalderbrød, for jeg glemte i min iver at tilsætte fedtstof og det brugte de vel heller ikke dengang, så det…

Der snakkes en smule aftensmad. Egentlig er der taget bøffer ud, men der er ytret ønske om Jeffs Boston Fried Eggs og vi er altså nemme at lokke i fordærv. Jeg kan ikke finde opskrift på æggene, så måske er det en betegnelse, som er lokal (altså i Greenville, Alabama), men det gør ikke det mindste, for vi kan den udenad.

Brødskiver smøres med smør på begge sider og der laves et hul midt i dem. Skiverne steges på en pande og gerne med et mildt saltdrys. Når de er ved at være tilpas brune og fedtede, hældes ægget i hullet, steges på begge sider og der er serveret. Gerne med pandestegte tomater ved siden af.

Det er ikke sundt, men det smager sørme godt og passer vældig fint til en snestorm ;-)

Du vil sikkert også kunne lide