7

Det regner is

Tidligere i dag var Oline udenfor i vejret. Hun bygger hule og det tager tid, så det var nødvendigt med tålmodighed derude, men den har hun kombineret med stædighed, når idéerne griber hende. Vanterne var blevet våde, så de var smidt behændigt til side, der hvor sneen lå højest.

Hvor skal det dog blive af?

Det er ganske enkelt aldrig set før her på matriklen. Sneen rækker op til vinduerne og endda over på sine steder. Jeg gad nok vide, hvor det vil løbe hen, når det vil løbe, men heldigvis ligger huset på en bakke, så jeg formoder, at det havner i bunden af grunden. Senere på året kan vi så anlægge et bed med vandplanter dernede…

Sneen frister hele tiden, så Oline måtte ud igen for et øjeblik siden. Nu falder der isslag, så sneen skinner så smukt og farligt.

Ud i natten med Oline

Hun og Oskar kunne spadsere ovenpå sneen. De går omtrent en halv meter højere, end de plejer at gøre. De har det rigtigt dejligt og sjovt udenfor og isen lader ikke til at genere dem det mindste. Jeg kan høre Oline grine og Oskar gø.

Skinnende sne

På terrassen skinner sneen i gadelygternes skær. Det er farligt at bevæge sig udenfor, så vi bliver indendøre og håber på tø i morgen, så vi ikke risikerer liv og lemmer, men de lover fortsat regn og ikke megen varme.

Oline er sikker på, at der er snefri på mandag. Jeg er lige ved at tro, at hun får ret.

Du vil sikkert også kunne lide