12

Sne og vår

Nede i skoven ligger sneen ikke længere i tykke driver. Der er forår. Spirer bryder jorden og om et øjeblik kan man finde masser af vintergækker, krokus og erantis, men lige nu er det sparsomt med pynt.

Vintergækker nede i skoven

Der står enkelte klynger af gækker dernede, men mest af alt hersker Kong Vinter og foråret venter på sin tur lige henne om hjørnet.

Vintergækken er så beskeden for os mennesker. Var man insekt, med anderledes perspektiv på tilværelsen, ville blomsten overvælde med al sin skjulte ynde. Den grønne farve, som næsten er skjult for mennesket, finder vej i smukke og ensartede striber på indersiden af klokken. Inderst gemmer de gule støvdragere sig, mens de blinker skælmt til alt det, som kommer forbi.

Mennesket ser ingenting. Det er alt for kollosalt til vintergækkens univers, men den undgår os ikke alligevel, for vi elsker dens bud om forår og derfor må den lade sig plukke, for at stå til skue indenfor, hvor vi sidder og længes.

Græsstrå i snedrive

Det meste af haven er fortsat dækket af sneen. Tunge dyner af hvidt har overtaget herredømmet i kongeriget og ikke meget slipper for at blive trykket. Nogle af græsserne nægter at lade sig knægte og stikker næsen ovenud, men de fleste krydderurter må finde sig i at være gemt lidt endnu.

Snekrystallerne smelter

Sneen smelter. Den er god nok. Når man kommer tilstrækkeligt tæt på, ligner det jo næsten is og fugten på overfladen er tydelig.

Jeg synes, at det skal skynde sig…

Du vil sikkert også kunne lide