13

Forårsfornemmelse

Solen skinner fra en skyfri himmel og jeg skal love for, at det gør godt. Indenfor varmer solens stråler så dejligt, når man finder et hjørne med plads til den slags. Det gjorde jeg for et øjeblik siden, for jeg har et par mellemtimer, som gerne må nydes, selvom der arbejdes hjemmefra.

I køkkenvinduerne står bellis og melder forår. I små potter står de og spreder løfter om en tid, hvor græsplænerne er fulde af dem. Så skal der bindes kranse, slæbes til huse og i det hele taget nydes, at vejret igen er til udendørsliv.

Bellis i køkkenet

Der er brygget frisk kaffe og mens det trak smag til senere nydelse, tog jeg en smuttur udenfor i haven, for at lede efter foråret.

Der er desværre ikke mange blomster i min have på denne årstid. Jeg har ikke krokus i hobetal, vintergækker og erantis overalt og slet ingen hyacinter. Jeg glemmer at sørge for det om efteråret, så jeg lever med at snyde mig til synet af blomsterne, når jeg er alle andre steder end her.

Vintergækker i sol

Vintergækker har jeg, men ikke i hobetal. De gemmer sig mestendels nederst i haven, under træernes dække, hvor de vokser glade i skovbunden. Oline plejer at plukke dem til mig, men det er tilsyneladende ikke så fristende at være udenfor endnu, at det er sket.

Det kommer vel snart, når vejret arter sig og det derfor bliver sjovere at tage en tur i omgivelserne. Hun plukker i vildskab og både hun og jeg elsker, når hun bærer buketter ind.

Krokusoverraskelse

Midt i græsplænen gemte sig alligevel en overraskelse af de smukke. En enkelt krokus har forvildet sig ind i plænen og står nu derude og pynter så smukt, lige midt i solen.

Det gør godt med lys, sol og varme. Jeg trænger til at løftes.

You Might Also Like

13 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. marts 2007 at 18:01

  :-)

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  12. marts 2007 at 17:55

  kl. er 17. 54 og jeg nåede lidt sol på næsen i haven havde ik lige en masse blomster …så jeg snød og flyttede et sæt påskeliljer der før stod ved entreen om i haven mine lilla krokus har gemt sig i bøgehækken har en gevaldig lyst til at grave dem ud men det er kun blevet ved tanken so far men hvor er det bar dejligt med varme og med sol og forår ……….jAAAAAAAAAAA

  Bolette

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. marts 2007 at 17:32

  Jeg har haft en dejlig mandag, Sylvia. Den er blevet helt fantastisk med forårstemperaturer og sol i alle kroge :-)

 • Avatar
  Reply
  Sylvia
  12. marts 2007 at 17:21

  Det er rart å tenke på at for etpar uker siden lå det metervis med snø, der som det blomstrer så skjønnt hos deg nå.
  Her ligger det frendeles snø i hagen, og ingen blomster er å se enda………
  Men solen varmer når den kommer, og det er deilig!
  Håper du har hatt en kjempefin mandag!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. marts 2007 at 17:15

  Det er SÅ dejligt. Selv når støvlerne pludselig bliver for små ;-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  12. marts 2007 at 16:40

  Jeg sveder. Og mine støvler er pludselig blevet 2 numre for små. Og jeg har cyklet 24 km – plejer at cykle 0 km – så det er nok derfor…..

  Det er skønt! :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. marts 2007 at 16:29

  Sol, du må have tålmodighed :-)

  Mette H, det er så dejligt udenfor. Jeg er lige kommet hjem, det er lunt derude og jeg kan stadig nå en times tid i haven, hvis jeg har lyst. Skønt!

 • Avatar
  Reply
  Mette H.
  12. marts 2007 at 14:05

  uhhh hvor er det dejligt med forår. Kan ikke vente til jeg får fri og kan komme ud. Din lilla-stribede krokus gav mig hjemve. Jeg har rigtig mange af dem.

 • Avatar
  Reply
  Sol
  12. marts 2007 at 13:23

  Så deilig det er når vårblomstene titter opp av jorden. Akkurat her hvor jeg bor,er det nok en stund til vi ser noe av den sorten,for her ligger snøen enda….Men man kan jo håpe at det ikke er så lenge før nå ;-}

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. marts 2007 at 13:10

  HildeS, tak skal du have for roserne :-)

  Jeg vil blive meget glad for et link, så tak skal du have og god dag til dig også :-)

 • Avatar
  Reply
  HildeS.
  12. marts 2007 at 13:08

  Hei hei, ei lita helsing fra vest i Norge.
  Du har ein fantastisk blogg:)
  Håpar at det er greit at eg har link til sida di, på min blogg?
  Ha ein fortsatt fin dag!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. marts 2007 at 13:08

  Tak skal du have, Helle :-)

  Motiverne er jo smukke og det hjælper gevaldigt ;-)

 • Avatar
  Reply
  Helle
  12. marts 2007 at 13:06

  Det er nogle fantastisk flotte billeder du ta’r, Liselotte.! :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)