15

Endelig!

Også i dag blev lang, men nu kan jeg læne mig tilbage og højt sige “jeg har ferie”, for sådan er det. Ferieugen forude gør godt i maven.

Solen har været med mig hele dagen og det lader til at fortsætte en del dage endnu. Godt planlagt, er den restferie, hvis jeg selv skal sige det.

Små mirakler

På hylderne er frø gået amok. Det vælter af jorden nu med både det ene og det andet. Ærteblomsterne er i gang med at lege bønnestager og jeg skal have bremset deres fremadstræben, inden de ender i himlen. De skal ompottes og udenfor i dagtimerne, så de ikke går helt amok i varmerus.

Tobaksplanterne vælter frem nu. Eges Marsmallow kommer i hobetal og også de andre limefarvede af slagsen, er godt på vej.

De små, fancy tobakplanter med det fine navn Avalon Bright Pink, viste sig kun at indeholde 5 knappenålsstore frø, som endnu ikke har vist velvilje. Hvis de ikke ender i planter, kan min ærgrelse over indkøbet ses viden om.

Ege gav mig et godt tip i dag. Lige henne om hjørnet, i den lokale REMA, smider de plastikspande ud. Man kan ganske gratis hente dem hjem og de er ideelle til forspiring af Dahlia. Det skal jeg have gjort en af de nærmeste dage. Tid er der nok af lige nu.

Annemettes planter

Kenneth var i København i går. Med hjem havde han planter fra Annemettes brede udvalg. Små Jalapenospirer står allerede og stræber mod himlen. Sunde ser de ud og jeg er sikker på, at de nok skal vokse sig store og sunde i løbet af nogle uger.

SkoleagurkDer er tomatplanter og skoleagurker med også. De skal få lov til at bo indendøre nogle uger endnu, men så skal de ud at klare sig på friland, for der er endnu ikke et væksthus at placere dem i.

I morgen begynder Kenneth at vælte resterne af det gamle. Det bliver et frygteligt rod, men det skal nok ses som begyndelsen på det nye væksthus, som forhåbentlig står her inden næste sæson.

Planteplaner er der nok af, men tiden er rigelig og ind imellem skal der vist også findes tid til bare at være – med næsen lige op i solen. Hvad er ferier ellers til for…

Det er weekend. I næste uge har jeg ferie. Det bliver ikke bedre.

You Might Also Like

15 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  14. april 2007 at 11:23

  Normalt lægger jeg dem direkte i jorden, men i år skal de indenfor i nogle store potter, så de kan få et lille forspring. Når de så begynder at spire og varmen er ankommet udenfor, sætter jeg dem i jorden. De kan forøvrigt sagtens dyrkes i store potter også, så de er også velegnede til en altan :-)

 • Avatar
  Reply
  Sus
  14. april 2007 at 10:27

  Liselotte, hvad er det lige du gør med de der Dahliaknolde? Har du dem stående indendørs i en spand til forspiring? Og hvornår sætter du dem i jorden? God ferie til dig.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  13. april 2007 at 22:52

  Ja, foråret er en skøn tid :-)

  Lene, der bliver noget af følge ;-)

  Gitte, vejret har været helt forrygende og med lidt havehjælp når man langt. Det lyder som om der er ved at komme styr på haveplanerne nede hos jer :-)

  Esther, det lyder som fornuftige weekendplaner. Det er med at nyde vejret, nu det er her :-)

  Anne, han springer for livet…

 • Avatar
  Reply
  Anne Lindholt Ottosen
  13. april 2007 at 20:52

  Liselotte, hvad laver Kenneth egentlig til daglig nu? Altså, ud over at springe for alle de gode ideer? ;-)

 • Avatar
  Reply
  Esther
  13. april 2007 at 20:48

  Hav en rigtig god ferie, Liselotte :) Du er godt nok heldig med vejret.

  Det lyder rigtig dejligt med alle de haveplaner :)

  Jeg skal selv udenfor i morgen og have sået tallerkensmækkere hos min tudse ;)

  Og så skal alle krukkernes indhold selvfølgelig nurses – og sidst men ikke mindst skal jeg nok ud og trille en tur på mc’en :)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  13. april 2007 at 20:37

  Rigtig god ferie… jeg har lige haft en uges ferie – og jeg synes simpelthen det er den bedste ferie, jeg nogensinde har haft!!

  Vejret har været så fantastisk – og entrepenørmuld er pludselig forvandlet til bla. tromlet jord med græsfrø på spring og dahlia-valmue-bed (behørigt dækket med plastic om natten en tid endnu)

  Jeg har ingen Kenneth, men kors, hvor kunne jeg bruge en (som min nabo på 74 siger, så kunne vi såmænd godt nøjes med at dele en). Men på forunderlig vis kom der pludselig en mand med en fræser, en gartner med en tromle og græsfrø – en Brian med ekstra hækplanter – og så løser det hele sig…

  Livet er altså ikke at kimse ad på sådan en solskinsdag!!

 • Avatar
  Reply
  Lene
  13. april 2007 at 19:47

  følge sku der selvfølgelig stå

 • Avatar
  Reply
  Lene
  13. april 2007 at 19:47

  Ja og han er gift med en dejlig kvinde, det er herligt at læse om alle jeres planer, og jeg glæder mig til at føge det på bloggen

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  13. april 2007 at 19:16

  Lene, jeg er så heldig, så mit væksthusønske forlængst er blevet opdaget af Kenneth, som hellere end gerne gør sit for at opfylde mine drømme. Han er en dejlig mand, er han :-)

  Pigen, jeg skal stornyde, skal jeg :-)

 • Avatar
  Reply
  Pigen
  13. april 2007 at 18:59

  Hov, hvad skete der lige med min url der…?

 • Avatar
  Reply
  Pigen
  13. april 2007 at 18:59

  Hav en god ferie, og nyd den. Men det ved jeg, at du vil :)
  Bare det var mig !

 • Avatar
  Reply
  Lene
  13. april 2007 at 18:55

  God ferie. Du har mange planer med Kenneth ;-) Men du sælger dem godt her på bloggen, så han køber dem nok også :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  13. april 2007 at 18:52

  Der er grøde i luften – og det er skønt, er det! :-)

 • Avatar
  Reply
  Hønsemor
  13. april 2007 at 18:00

  Det kan nok være, det spirer og gror…..

  Sikken det mylder frem….

  Go’ week-end til dig og dine… Liselotte

  Og go’ ferie…;-)))))

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  13. april 2007 at 17:58

  Først en rigtig god weekend. Vejret bliver jo perfekt til haven.
  Og så en god lang ferie; Bare det da var mig :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)