11

Startskuddet har lydt!

Havesæsonen er indledt til Kenneths store ærgrelse. Jeg har iført mig de afskyelige og er klar til lune dage udenfor. Jeg har allerede taget hul på dem, for selvom hjemkomsten var sen, var der stadig lune temperaturer udenfor.

Han hader dem!

Først tog Oskar og Kenneth lige en tur gennem haven i fuldt firspring. En bold er det bedste den hund ved, så der blev leget igennem, mens jeg så til rabarberne.

Inden ugen er omme, har jeg serveret årets første rabarberkage. Det er sikkert!

Årets første rabarber

Jeg kan slet ikke vente, for så er foråret for alvor kommet, men alene udsigten til morgendagen er rigelig til, at jeg er blevet forårskåd. Jeg er allerede i gang med planerne for morgendagens havetur og i staudebedet titter den første løgtop af jorden, så i hvert fald ét af løgene er villigt til at blomstre.

Bagefter var det tid for væksthussnak. Der blev øjemålt, diskuteret plantebænke, vinduesrammer, døre og tagkonstruktion. Vi kiggede på de sørgelige rester fra fordums tider, mens vi snakkede videre…

De sørgelige rester

Der blev drømt og jeg kan allerede nu se de hvide, lange borde langs væggen. De skal beklædes med zinkbakker, så planterne er nemme at vande og langs bagvæggen skal der hylder til loftet, så der kan stå pelargonier i smukke farver, duftgeranier og andre af yndlingene.

Forrest i huset skal der mures plantebænke og være plads til tomater, agurker og meloner. Langs vinduerne kan også nogle af de sartekrydderurter gro og oliventræer drømmer jeg om. Jeg drømmer… og tænker så pludselig, at det er alt for voldsomt med alle de ønsker, for huset bliver jo ikke større end som så, men jeg tager fejl, skal det vise sig.

Væksthuset ender med at være mellem 40 og 50 kvadratmeter stort. Det er stort! Der bliver rigelig plads til alle mine drømme. Jeg kan slet ikke vente… men det er jeg nødt til, for det er et stort projekt. Både fysisk og økonomisk. Nu væbner jeg mig med tålmodighed, mens jeg drømmer om tider der skal komme. Man har så godt af at glæde sig :-)

Du vil sikkert også kunne lide