10

Vi rendte af gårde…

Vi rendte af gårde, gjorde vi. Ind til Kronen, for at proviantere og det var slet ikke så ringe endda. En god kaffe til kanden og lidt ny te til udvalget.

Nye Kusmiteer

Jeg skal nok ikke servere det for Ella på søndag, men lad os nu se. Hun kan jo stikke næsen i dåserne, inden hun bestemmer sig…

Efter turen i Kronen var Kenneth forsvundet ind i Stereo Studio inden jeg overhovedet havde fundet hanken på den nye pose. Det var i orden med mig, men jeg ved af erfaring, at den slags kan tage lang tid, så jeg fouragerede lidt langs Algade. Efter et stykke tid gad jeg ikke mere, så jeg vendte tilbage til butikken, hvor jeg fandt Kenneth travlt optaget af ny musik. Jeg gad ikke, så jeg gik i afdelingen for film.

Jeg fandt Belle Epoque og Almodovars Kvinder på randen af nervøst sammenbrud og følte mig allerede godt ekviperet, da jeg pludselig faldt over de to film, som jeg gennem flere år har ønsket at gense og ikke mindst eje for altid, nemlig filmatiseringen af Marcel Pagnols barndomsskildringer, Min Fars Store Dag og Min Mors Slot. Alle filmene blev mine for 200 runde kroner, så jeg synes ærlig talt, at jeg gjorde gode køb derinde. Bedre end dem Kenneth kunne prale af, men sådan er smag og behag så forskellig.

Jeg hjemtog desuden fire Dronning Ingrid pelargonier, en julete udenfor nummer, en stor kasse jordbær, som vil klæde chokoladekagen vi skal have på søndag og en bunke andre nødvendigheder og bagefter rundede vi Kennedy Arkaden, for at hente Oline, som ikke ville kendes ved os. I Storkøb måtte vi love, at vi ikke talte til hende, for ingen måtte vide, at vi er hendes forældre. Det er svært ikke at grine og det er umenneskeligt fristende, at begynde at synge, danse og pege fingre, mens man råber “hun er min… min… min”, men vi holdt os i skindet og lod os ikke mærke med, at vi er degraderet til usynlighed.

På vej hjem besluttede vi, at vi ikke gad lave mad. Oline ville på Jensens Bøfhus. Jeg troede hun blev kureret, da jeg bad hende ringe og bestille bord, men udsigten var for fristende og hun ringede uden at tøve og klarede det flot, men det hjalp ikke det mindste, for alt var optaget.

Nu sidder vi så her og er dårlige af overspisning, fordi det færdigkøbte, vi alligevel fandt, smagte alt for godt. De er nu dygtige nede hos Nanking i Sjællandsgade og i en snæver vending er de ikke nogen ringe erstatning for Kenneths kogekunst.

You Might Also Like

10 Comments

 • Avatar
  Reply
  MrsBaloui
  22. april 2007 at 12:49

  He :) Kan godt huske det med ikke at ville kendes ved forældrene – og at min mor drillende lavede stort set samme nummer, som du tænkte på – og at jeg et kort øjeblik ganske hadede hende for det…

  Men de problemer har jeg (vel) tilgode, for Ældstesønnen er ikke andet en 8 år. Han er i øvrigt ved at øve sig på selv at ringe til kammerater for at lave aftaler. For håbentligt får han nemmere ved det med at ringe til “fremmede” end jeg…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. april 2007 at 08:37

  Herligt Henriette :-)

 • Avatar
  Reply
  HenrietteB
  22. april 2007 at 05:19

  Liselotte:

  Tusind tak – men det bliver ikke nødvendigt, jeg genoptog søgningen i nat, så nu er begge film på vej til mig :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. april 2007 at 09:49

  /many, den med frisøren er ikke gangbar her, med prinsesse Langhår og mormor, som ind imellem studser spidserne. Det er for nemt! ;-)

  HenrietteB, lad mig vide om du finder dem, for gør du ikke, skal jeg smutte indenom byen og købe dem til dig. Dem MÅ man eje :-)

 • Avatar
  Reply
  HenrietteB
  21. april 2007 at 02:15

  Jeg må ha’ fat i “Min fars store dag” og min mors slot” med det vuns!

  For nogle år siden ledte jeg forgæves højt og lavt efter dem med dansk eller blot engelsk undertekst – jeg er ikke så skrap til det franske sprog længere.

  Det lykkedes ikke, hverken i indland eller udland, så glæden er stor ved at opdage, at filmene endelig er til at få i DK!

  De er helt fantastiske!

 • Avatar
  Reply
  /many
  21. april 2007 at 00:30

  Min ældsteøgle bliver også presset urimeligt, han lærte dog for år siden at bestille pizza pr. telefon, bordbestilling har han endnu til gode.

  Næste store skridt arbejdes der på løbende: Selv at skulle bestille tid til frisør, maks. omkostning kr. 400,-. Jeg har truet ham med, at når håret når skuldrene, vågner han op en morgen, skaldet, tvangsklippet af mor om natten.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  20. april 2007 at 23:41

  Åh Anne… du kan tro, at jeg huskede det – og de havde lige solgt de sidste i forrige uge til en kvinde, som var helt tosset med præcis den te, så vi nåede det ikke. Ekspedienten var endda på fjernlageret for at kigge :-(

  Hvor lyder alle dine frembringelser dog lækre. Godt det lykkedes, trods værkende ryg. Jeg håber den er i orden i morgen – og rigtig god fornøjelse med arrangementet. Din mad gør det ære, er jeg sikker på :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Dyrholm Stange
  20. april 2007 at 22:10

  Halløj, frue, huskede du mon at jeg var på nippet til at gå tør for Kusmi’s julete? Du pralede jo med, at der var restlager af den i Ålborg ;-)

  Jeg har fået en halv roastbeefsandwich til aftensmad, og det til trods for, at jeg står i superlækre råvarer til halsen.
  Arj okay, til brystet, for meget af det er efterhånden omsat til lækkerier til morgendagens bryllup!

  Hør hvad der nu , bl.a., er linet op på køkkenbordet:
  Kyllingeterrine med svampe, svøbt i parmaskinke.
  Petit pavlovaer, sidste hold er i ovnen nu.
  Pestobrød.
  Hummus, og den er blevet rigtig go’ i dag.
  Tapanade af sorte græske oliven med mandler og bagt rød peber
  og meget meget mer’…

  Om lidt vil jeg krabbe i seng, så jeg er klar til næste omgang i morgen :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  20. april 2007 at 21:28

  Ja, det var da herlige indkøb, så jeg er svært tilfreds nu ;-)

  Ungen vender vel tilbage til normalen engang ude i fremtiden, tænker jeg. Så kan jeg igen være ved, at det var mig der i sin tid sled taljen i småstykker på hendes liv, den utaknemmelige lille gås ;-)

  Jordbær til kagen… og kaffen… eller teen :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  20. april 2007 at 21:14

  Jøsses da, Liselotte – sikke herligheder der er hjembragt. Det der med forældreusynlighed, det går over – om nogle år ;-)

  Jeg elsker kylling og fritter fra Nanking.

  Og jordbær til kagen på søndag- mmmmmm :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)