15

Vasket og tørret

Så fik jeg afsluttet det strikketøj, som længe har siddet på pindene, fordi det har været sådan en “ind imellem alt det andet” ting, som ikke er blevet flittigt besøgt. I går, på køreturen til Mors og retur, fik det de sidste pinde og så var det hjem i vaskemaskinen med det, sammen med det syrenfarvede tørklæde fra forleden.

Lilla Lucca

Dette tørklæde kunne gå hen og blive et af yndlingene. For det første er det enormt blødt, for det andet ikke særligt stort og for det tredje en helt vidunderlig farve.

Fakta:

Mønster: Birch forvandlet til tørklædestrik.

Garn: 94 gram Lucca Merinould, som er helt og aldeles vidunderligt blødt.

Mål: 23 cm x 128 cm.

Det skal blive voldbrugt, er jeg sikker på.

Det andet strikketøj, som har været længe undervejs, er inspireret af Annes Birch, som var helt vidunderligt og derfor måtte strikkes, efter sidste visit nede hos hende.

Grøn Kauni

Kaunien er frygtelig træls at strikke med, for den er så tvær og strid, men når først den er vasket, bliver den føjelig og blød, så dette strikketøj er også et af de vellykkede.

Fakta:

Mønster: Birch forvandlet til tørklædestrik.

Garn: 206 gram Grøn Kauni, som er fundet inde på lageret.

Mål: 40 cm x 184 cm.

Også dette tørklæde skal nok blive brugt. Til vinter vil det være helt vidunderligt at gemme sig i, men også her i løbet af sommeren vil det fungere godt, for størrelsen gør, at det kan anvendes som sjal.

Jeg kan tilføje, at jeg har forelsket mig hovedkuls i Luccaen, så der er indkøbt mere af samme slags, men i andre kulører. Måske endnu et lille tørklæde er undervejs, for det er et strikketøj, som kan tages med de fleste steder. Når jeg venter, hvilket sker undervejs på en arbejdsdag, kan det tages frem og øges med en pind eller to. Den slags passer mig vældig fint, men måske et nyt mønster ville klæde mig…

You Might Also Like

15 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. maj 2007 at 19:27

  Bare rolig, Lotte, du skal ikke være misundelig – jeg havde familien med, så det blev til en hurtig tur gennem teltet og en smut på Bindestuen, så det var en smule surt. De gad ikke :-(

 • Avatar
  Reply
  lotte
  12. maj 2007 at 18:49

  Hej Liselotte.
  Jeg er grøn af misundelse, – jeg har nemlig ikke tid til at tage derned. Men jeg regner med at filte et par tørklæder i løbet af aftenen. Jeg glæder mig til at se resultater/billeder af turen. Da jeg klikkede mig ind på et par af deltagernes hjemmesider, var der flere smukke modeller.
  Ha en god aften. :o) Lotte

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. maj 2007 at 18:34

  Tak allesammen – jeg er meget glad for dem begge :-)

  Lotte, hvor tror du jeg har været de sidste timer?

  Lige nu sidder der ingenting på pindene. Det varer ikke længe… ;-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  12. maj 2007 at 18:28

  Super skønne tørklæder … har selv været i lilla mode i dag ;o)
  Ha nogle skønne dage i Kbh
  Hilsner fra lifeondyssen – Mette

 • Avatar
  Reply
  Anne-Mette
  12. maj 2007 at 17:22

  Hold da helt op, Liselotte, hele to lækre tørklæder i :-). Du er flittig med pindene.
  Hvad sidder der på pindene nu?
  Mange hilsner Anne-Mette

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  12. maj 2007 at 17:17

  Stadig fuld af beundring for dit håndværk – syrenfarvet el. andet ;-) De syrener jeg har fotograferet idag, har nøjagtig den farve.

 • Avatar
  Reply
  Irene
  12. maj 2007 at 16:35

  Savlen i tastaturet her på den lysegrønne vil ingen ende tage mht. den syrenfarvede … SUK!

 • Avatar
  Reply
  Mette
  12. maj 2007 at 14:05

  Uha, som de er lækre. Den der syrenfarve er så skøn! Har du haft dem spændt ud – eller? Jeg er færdig med mit, men er ikke gået i gang med vask endnu, fordi jeg ikke har den store trang til alle de knappenåle lige nu.

  Tjah – som det jo nok kan ses, håber jeg, at du skriver, at turen i vaskemaskinen var nok ;-)

  Hilsen
  Mette

 • Avatar
  Reply
  Ella
  12. maj 2007 at 13:48

  Hvor er de smukke, Liselotte – jeg ELSKER det lyslilla, men det ved du jo :-)

 • Avatar
  Reply
  lotte
  12. maj 2007 at 13:42

  Hej Liselotte.
  Jeg vil lige fortælle dig, at der er Uldfestival i Saltum 12-13/5.
  Måske noget der kan friste din kreative side og så ligger det jo i nærheden af vesterhavet, som du også elsker.

 • Avatar
  Reply
  Julia
  12. maj 2007 at 13:36

  Fine, fine! Både mønster og farver; tror dette mønster vil gøre sig vældig godt i et nyindkøbt silkegarn i en lys lilla farve. Mønsteret tror jeg jeg har i en af mine bøger. (Skulle det vise sig ikke at være, er det ok jeg så sender en mail til dig?)

  Jeg er selv faldet over noget Lucca, er bange for det kommer til at være et af de der garner der bliver brugt meget i fremtiden.

  God weekend!

  /Julia

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. maj 2007 at 11:22

  Ja, mønstret gør sig vældig godt i lidt tykkere garn, det synes jeg også. Det syrenfarvede er så smukt og let, så det er lige til at spise ;-)

 • Avatar
  Reply
  karen
  12. maj 2007 at 11:20

  birch-mønsteret gjorde seg utrolig godt også i litt tykkere garn! det syrinfargete særlig er til å spise opp! nydelig!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. maj 2007 at 11:11

  Kate – jeg har den opskrift og jeg tror ikke nogen myrder mig for at dele den, så send mig en mail – så skal jeg sende opskriften retur.

 • Avatar
  Reply
  Kate
  12. maj 2007 at 11:09

  Hvor er det et dejligt stykke textil og hvor ville jeg gerne gøre dig kunsten efter. Men den hemmelige designer af Birchen fra tre- til fir-kantet har ikke meldt sig. ER det ikke bare ærgeligt – for mig.

  God weekend og pøj-pøj med din efteruddannelsesrejse til København.
  Kate

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)