16

Marie gider ikke…

– og det gør jeg heller ikke…

Jeg forsøgte med det søde. Bagefter forsøgte jeg lidt mere hårdhændet, men ingenting hjalp. Marie gider ikke hjælpe, så hun får lov at passe sig selv…

Marie gider ikke

Hun deler til gengæld gerne ud af sit hjørne af verden. Små biller deler øjeblikket med hende og det sker i fred og fordragelighed. Ingen grund til at kriges, når der er plads nok, synes de at tænke.

Ovenover os skifter himlen med sekunders mellemrum. Det ene øjeblik skinner solen, men i det næste forsvinder den bag en sky og temperaturfaldet er mærkbart.

Marie gider ikke

Marie får fred og jeg bevæger mig op i hjørnet for at se til ribsene. De er ved at være klar, men et par dage med sol ville gøre underværker, så jeg beslutter at lade dem hænge. Lade dem blive søde og fuldmodne, inden de skal forvandles. Det er ellers nu de er perfekte til gelé, men jeg gider ikke rigtigt. Jeg er feriedoven, kan jeg mærke.

I krydderurtebedet vokser ananassalvie, mynte og citronmelisse med hast. Snart skal der høstes grundigt af det, så det igen får lidt plads at vokse på, men det gider jeg heller ikke. Jeg er vist låst fast i en forestilling om ikke at skulle lave noget som helst. Det er vel godt nok.

Ananassalvie

Tingene får lov til at passe sig selv. Jeg går indenfor, sætter mig her og overvejer om der i det hele taget er noget, jeg gider. Måske er der ikke, men så går det an, for der er ikke noget, der venter. Kun en dejlig, lang lørdag med udsigt til torden. Kom an!

You Might Also Like

16 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. juni 2007 at 20:37

  Det VAR en hyggelig tur :-)

 • Avatar
  Reply
  Iduna
  30. juni 2007 at 18:19

  En hyggelig tur med rundt i haven :)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. juni 2007 at 17:56

  Det er godt, Donald :-)

 • Avatar
  Reply
  Donald
  30. juni 2007 at 17:36

  Også her skinner solen (stadig) så selv om det er vådt er det godt!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. juni 2007 at 14:23

  Bolette, det har været en god uge for dig :-)

  Tillykke med sønnike og også rigtigt god ferie til dig.

  Anne, jeg håber på godt vejr for jer. Heroppe skinner solen dejligt nu :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne
  30. juni 2007 at 13:53

  Bare hun gad, hende Marie. Vi har ro-regatta her i Sorø, og det er bare trist at ligge klar til at ro, når det øser ned. Men lige nu er Marie vist på deltid — det holder tørt– her. Forhåbentlig også i morgen

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  30. juni 2007 at 13:25

  Jeg har lige speedlæst mig igennem det jeg er gået glip af den sidste uge og den ser ud som om alt går som det bedst skla i Gug …hvor godt Jeg har gennemlevet en uge hvor min dejlige søn er blevet student så den har stået på klan samling ( alle de sammenbragte forældre bio & bonus ) og stundenter ud og ind af hus igår ..og dimission den lille sluttede med et snit på 7.5 ..Og det er godt nok ! Nu skal jeg ind med forsyninger til min unge inden han i nat drager på Festival ( godt man ik er 20 igen en uge i regnvejr ) Nåh men så sænker freden sig igen over enghuset …og ja jeg har ferie i en måned hvor fantatisk …fra igår
  jeg vil følge med her på sidelinien også tillykke med ferie til dig
  Liselotte…
  may the force be with u
  Bolette

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. juni 2007 at 13:02

  Heidi, jeg har ikke prøvet din opskrift endnu. Jeg anvender en opskrift, som jeg har fra min svigerinde. Måske jeg også skal prøve din :-)

  Ella, jeg har det skønt :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  30. juni 2007 at 12:20

  Du har det dejligt og det er det vigtigste :-)

 • Avatar
  Reply
  Heidi
  30. juni 2007 at 11:57

  Lyder fint – ellers taler jeg jo selv med søster lystig ind i mellem ;-)

  Har hørt at hun har givet dig min opskrift på jordbærlikør – Er du gået i gang med at lave den?
  Den smager skønt, glæd dig…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. juni 2007 at 11:39

  Jamen det har jeg, Hanne :-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne 2
  30. juni 2007 at 11:34

  Det er skønt at læse, at du har det godt! :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. juni 2007 at 11:26

  Marie har det helt sikkert dejligt, Donald. Det har jeg også :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. juni 2007 at 11:25

  Selvfølgelig kan man det, Heidi. Jeg kan ikke garantere, at jeg husker det, men læser du her, at hun skal komme, må du råbe højt! Rigtig god ferie til jer :-)

  PS – jeg hader også at pakke…

 • Avatar
  Reply
  Donald
  30. juni 2007 at 11:24

  Marie svæver på en sky af herlige blomster.

  Hun har det godt:-)

 • Avatar
  Reply
  Heidi
  30. juni 2007 at 11:20

  Åhhh… jeg gider heller ikke.
  Sidder og læser din blog i stedet for at pakke kufferten, der skal fyldes med alt det dejlige sommertøj – jeg gider godt rejse, men gider ikke pakke ;-)

  Liselotte, kan man tigge om en stikling af din ananassalvie en dag? Den kan jo sende med søster hjem, næste gang hun er på visit?

  Fortsat god dag til dig og Marie ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)