17

Lavendel Sukker

There is no exercise better for the heart than reaching down and lifting people up.

– John Andrew Holmes

Måske jeg så skulle gøre noget ved det, nu hvor sommeren tilsyneladende vælger at blive væk fra vores breddegrader. Dagens sidste energi investeres nemlig i en omgang lavendelsukker, som senere på ugen skal forvandles til en portion lavendel-cupcakes, som kommer til at smage af sommer.

Siden kan resten af sukkeret sagtens få ben at gå på, som smagsgiver til alt muligt andet bagværk eller desserter. Endda en kop almindelig te kommer til at smage vidunderligt med en skefuld af denne sukker.

Lavendel Sukker

Det er nemt at lave. Tag et par deciliter ganske almindeligt sukker og tilsæt det der svarer til 2-3 spsk lavendelblomster til sukkeret. Luk glasset med et tætsluttende låg og lad sukkeret trække olien af blomsterne i et par dage.

Du kan ind imellem ryste glasset, så blomsterne fordeles i sukkeret, men ellers er der ingen arbejde ved det. Kun det der ligger forude, når du skal bruge sommersukkeret og det er ikke hårdt, kan jeg love dig.

Skal du bage cupcakes af det, kan du roligt lade blomsterne blive i sukkeret og siden dejen, men skal det bare fungere som smagsgiver i din aftente, vil jeg anbefale, at du lige fjerner blomsterne både af hensyn til smagen og din oplevelse af teen.

Du vil sikkert også kunne lide