16

Vor Frue og sommer i Aalborg

Først var der en aftale inde på kontoret. Et nyt system kræver indføring. Sådan er det. Jeg var en god lytter. Efterfølgende var jeg praktisk og det hele lykkedes og så var der en opgave lige henne om hjørnet.

Vor Frue

På vejen passerer jeg Vor Frue, som ligger klemt inde mellem alle gaderne i centrum og med meget lidt plads til parkering, så kirkegængerne skal helst være på flade konvolutter, når de mødes på søndage.

Vor Frue

Ved siden af Vor Frue ligger en gammel bindinsværksbygning. Oprindeligt lå den oppe i Algade, men i 1847 overtog staten huset og i 1908 blev det revet ned og genopført nede i Niels Ebbesens Gade, hvor mit kontor ligger.

Bygningen fungerede siden som folkebibliotek, men i dag fungerer den som konfirmandstue, kontor for kordegn og præst og sidst, men ikke mindst, fungerer den i dag som bolig for den ene af sognepræsterne, som er tilknyttet Vor Frue.

Vor Frue

Præsten bor da smukt, synes jeg…

Og så kom jeg hjem og solen skinnede. Det var sommer og jeg smed tekstilerne, lavede en kande frisk kaffe, fandt lidt chokolade og den gode bog. Ud i solen. Den spiller nemlig kostbar…

Sommer og sol

Ind imellem kommer der skyer forbi. Så bliver der koldt et øjeblik, men ikke så snart er jeg ved at opgive, før endnu et hul til solen åbenbarer sig. I hjørnet, med vattæpper og puder, ligger jeg og snuer med næsen i sky. Sådan skal en mandag eftermiddag være…

Sommer - smid sandalen

Jeg har ikke tænkt mig at rokke med et øre den næste time. Den er min. Og også Unn fra Stjernestenes. Vi deler.

Du vil sikkert også kunne lide